КГБ = Клуб на Готините Баби - 214

• 41 630
  • 733
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Добро утро, мили приятелки в неделя!
Поднасям ви рано, рано кафето. Тъй като вчера разбрах, че има доста желаещи за разходка из Виена, аз също , то днес нека кафето да е от Виена и непременно с торта "Сахер".
Тъй като доста рецепти с тиквички си споделяхме сега да се допълня, защото вчера правих таратор от тиквички.
Вместо краставица, сложих настъртани тиквички и всичко друго останоло за таратор /копър, чесън, , кисело млеко /разбира се/ , олио. Таратора стана великолепен, но аз го допълних и със смляни орехи. Аз слагам орехи и когато е с краставици. Майка ми казваше "Сладкиш, кьополо и таратар без орехи нищо не струват"
Хубав ден ви желая /дано вече спират дъждовете/ !

Последна редакция: нд, 18 юни 2023, 07:09 от Nina NN

# 106
Ммм, за Виена  говорим, и аз искам.
Ходила съм преди 10 тина години по Коледа, приказно беше, пак искам. Ще ми се да е лято, да видя цялата цветна пъстрота, но всеки сезон съм сигурна, че е прекрасно.

Добро утро, Нинка.
Благодаря за сутрешното зареждаме с красота и мили думи Simple Smile.

Борянка, прегръдки!
Знам майчиното сърце как боли понякога, но всичко е минало. Бързо и безпроблемно възстановяване на момчето ти.

Тану, и твоя мъж да се оправя безпроблемно.
Ще има ли ягоди в тези дъждове?

Янче, поздрави за Тони, Анжелка и Галена.
С нея много си говорихме в Панагюрище, за всичко е много права. Да е здрава и да следва мечтите си.

За днес не съм гледала актуалната прогноза,  дано вече да се разкарват тези всекидневни дъждове.
Не смея да изляза следобяд, ако не ми е специално необходимо,  да не се налага да шляпам в локвите, като мокра кокошка.

Спокоен ден ви желая.
Кой с работа, кой със забавления - запълнете го с неща, които ви носят радост и удоволствие.

# 107
  • Вила Великула
Добро утро момичета!
Пия си виенското кафе, поднесено от Нинка с най-голямо удоволствие. На шега, на майтап може пък да стане реалност това пътуване до Виена. Доста ми се вижда това с рейса, предполагам че има и нискотарифни полети до там.
Нинка, не сам пробвала таратор с тиквички, но непременно ще опитам. Ние сме свикнали да яден тиквичката след топлинна обработка, но извън България съм яла сурови в салата.
За днес плановете ми включват и малка разходка. Решили сме с ММ да се разходим до язовир Диканя. Съвсем наблизо е до нас. Там има прекрасно ресторантче, със рибка, раци и т.н. Дано да са го отворили, защото е сезонен, зимата не работи. Междувременно ще поизчистя и ако остане време ще поработя.

# 108
  • София
Добро утро, красавици!
Виж ти, как много неочаквано се заформя екскурзия до Виена. Защо пък не? Нискотарифни полети има 1.20 мин. е до там.  По някога полетите са до Братислава, но това мисля, че не е беда. От там до Виена има автобуси-пътува се около 1. 20 - 1.30 мин. До какво може да доведе един сън... Зависи колко голяма ще е групата, но мисля, че ще мога да ви подсигуря подслон в апартаменти AirBnB, а внучката веднага се включи с идеята да ни бъде гид. Ех, размечтались...
У наше село е мрачно, ветровито, но поне за сега не вали. За закуска направих една камара палачинки, които синът и внучките хапнаха в чудесно настроение. Ние си спазваме хранителния режим и до 12.00 не се храним.
Хайде сега, след като си помечтах, да си изпия и аз виенското кафе, благодарение на НИНКА.
После ще си съберем багажа и баба, и внучки тръгваме за дома, а деди и вуйчо остават да доправят разни неща.
За сега толкова. Мислете си за Виена и ако наистина се събере група, да действаме. Ще проучим кога има изгодни полети, ще видим свободни ли ще са апартаментите. И чао София, привет, Виена!

# 109
Добро утро! От 2 часа се мръщя на картинката през прозореца.То бива,бива , ама вече е непоносимо да гледаш тъмното ,посивяло небе и скритата в мъгли Витоша.
                  Нинка,и аз присядам на кафенце с теб.Като сте рекли виенско нека е виенско.
                  Фло, и аз съм за Виена.Що пък да не ни види и Виена! Yum
                  Тану, бързо възстновяване на ТМ! Тежка ти е задачката с тия инжекции.Нямате ли някоя съседка,приятелка мед.сестра?
                  Борянка,да се оправи синът ти пък другото както дойде.За съжаление случва се,но се и преживява.
                  Спокоен ден и дано слънчо се събуди най-после.

# 110
  • София
Добро утро! Влизам набързо, само със кажа да не тръгвате за Виена без мен! Ида!!!

# 111
  • Вила Великула
Направо си се оформи група за Виена. Фло, моля те да проучиш чрез роднините кога е най-добре да се пътува. Да не е дъждовно и студено.
Аз ще проверя за билети, за да се ориентираме за цената.
Примерна цена за дати 26-29 октомври, двупосочен с регистриран багаж 10кг. излиза около 140 Евро.

Последна редакция: нд, 18 юни 2023, 11:08 от pipilota6

# 112
  • София
Добър ден!
  Да не сте посмели да тръгнете без мен! За малко да ви изпусна,тази сутрин съм на телефона.Две приятелки останаха ,дето вчера не ме бяха проверили и говорихме по повече от час  с всяка от тях.Още съм по нощница,дано някой не се разхлопа пак.
  Пипи,някъде четох скоро,че нискотарифните компании вече нямат евтините промоции,заради цените на горивата.Но се случват внезапни намаления.Айша може да е по-осведомена.Аз вече съм без бастуна и ще тръгна с вас./ако ме вземете/
  Боряна,успокой се вече!Всичко мина,момчето вече бързо ще се подобрява.И на другия син не се сърди,кой знае дали не е бил в невъзможност някаква да помогне.Не бързай да се огорчаваш!
  Дидиа,при мен слънчо се показва,макар и още много плахо.
  Фло,да подсигуриш и най-малкото гидче,че съм му хвърлила мерак от преди!
   Чаф!Чаф!

Вижте какво намерих : 27септември 11.05ч от София -29 септември 11.25 от Wиена за 66 Е/двете посоки/Това е само с ръчен багаж./Ryanair/

Последна редакция: нд, 18 юни 2023, 15:19 от Яжка

# 113
Не коментирам синовете си, но този път много ми нагорча.
Аз живях с такъв 32 години и съм наясно какво и защо. Външно в лице прилича на мен , но до там ,копие на рода си.
 Не го казах за друго  ,да ми олекне само. Знам ,че е зает, децата са при другата баба ,че има срокове и все пак, можеше малко да се загрижи, за два-три часа с пътя до болницата, да ги отработи после. Както брат му прави за него до сега, винаги на линия.
 Както и да е, спираме с коментари.

# 114
  • София
За Виена - от София лети Райън.
Отиване 26.10 - 35Е, връщане 29. 10 - 45 Е е цената в момента.
Нямам наблюдение над цените за маршрута и периода. Виенчани да кажат кога там е есенната ваканция за да избягваме периода.
Като цяло след октомврийската ваканция има затишие до коледната и от компанията пускат прИмоции. Но днес е една цена, утре друга. Ако търсиш 1 или 5 билета цената също се мени.
Затова се реагира на момента ако те устройва. Редовно ми дава изгодна цена и пише "Още 1 билет на тази цена". Купувам първо за Пл. А като тръгна да плащам после моя - може и по-евтино да излезе. Сега пробвах датите на Пипи за 10 души - 960Е. Часовете на двата полета са удобни също.
Уиз нямат полети нито за Виена, нито за Братислава по това време. Иначе за там имам карта с намаление. С нея освен мене може да пътуват още 5 човека.
Яжке, не се впрягай какво пишат късополите репортерки за цената на билетите. Нищо им няма на горивата, цената трайно спада на борсите - вервай на търговеца. Отделно, че трябва да се лети, в противен случай им орязват коридорите. Тънкости, да не ви отегчавам.
И сега има доста изгодни цени, само да се наблюдава и действа на момента. Но не виждам как ще стане да се купят толкова билети от 1 човек и цената да устройва едновременно всички.
Друго, което трябва да се знае - няма смяна на име или дата. То има, но искат 110Е за целта.
България ер ми дава цена 360 лв за отиване. Възмутено не гледах връщането.
Австрийците не съм ги проверявала.

# 115
  • София
Боряна,без думи те разбирам.Сигуна съм,че и останалите момичета те разбират.Всички си имаме подобни тревоги.Важното е да са живи и здрави и да са им добре семействата.И всичко да е в допустими граници.

Аз захапах здраво идеята за пътуването и изпаднах в размисъл.Най-добре е да е в почивни дни,заради работещите.Ето подобно предложение:3 Ноември/петък/22.00ч от София/пристига в 22.40/-връшзне 5 ноември /неделя/18.45ч/пристига 21.20ч./   77Е.

# 116
  • София
Вече проверих спалните места. Юли и август всичко е заето, сега започват да запълват септември.За октомври има време, но не е лошо по от рано да резервираме.  Моите хора могат да подсигурят 8 спални места. Преди имаха повече, но са ги дали на дългосрочен наем. Колко ли готини баби ще се навием да отидем? И тази информация е важна.
Гледах прогнозата на Гисметео за края на октомври - мин. Т 4-5 градуса, макс. Т 11 градуса.

# 117
  • София
Фло,да провериш каква е цената за нощувката и да вземем решение с колко нощувки ще бъде пътуването,защото има значение за цената на билетите за различните дни в седмицата!Ако от желаещие за пътуването има някой с над 50% ТЕЛК,може да си подготви и карта https://www.facebook.com/photo/?fbid=3324754301080304&set=gm.201 … y=491674654511220

# 118
  • София
Момичета, влизам за бърза информация на тиквови рецепти. Не, че и сами няма да си ги намерите, но нека аз да ви ги предложа:                                                                                                                                         
     https://www.youtube.com/watch?v=c4b5YuKRBPQ                                                         
     https://www.youtube.com/watch?v=56IzMTUYQsk                                                                                                                                     Яжка е разказала доста комично случилото се, но на мен какво ми беше... Така с брат ми издирвахме майка в квартала. А в какво състояние я намерихме не е за разказване... Та както казва Габка, който не го е изживял не знае какво е. А на Яжка ще й дърпам ушите:laughing: И нека да е урок за всички да си проверяваме по-често телефоните, да не паникьосваме близките си.
Борянчице, за съжаление на синовете ни като влезе в живота им жена и се променят. Може да не е за всички, но там играе и финансов интерес. Просто в годините наблюдавам около мене случки и до такъв извод стигнах -
 свекърва ли си без финансии забрави за добро отношение. Виж, майките на момичета са друго нещо. /без коментар/ Така, че Борянче, радвай се на момчето ти / да му минават бързо болежките/. Влезе ли жена в живота му, нещата ще са други. Знам, че водиш словесна битка в свекървенската тема. Бита кауза е. А ние да се радваме само да са живи и здрави, че там като се бъгне, всичко друго бледнее.
Съжалявам, че влизам с такъв негативизъм в темата. Не съм чела всичко, но горе долу съм в час. На всички със здравословни проблеми да се възстановяват успешно и да се забрави. А пък Фло ме шашна със Златната сватба!! И ще го направи, да знаете!! И аз чакам среща да ви видя на живо!! Ние с Важна клечка може да предложиме нашето си заведение на Хан Кубрат. Просторно, спокойно и комукативно - метро, рейс, трамвай, паркинг за колите. Та Надежда все пак е в София не е на Марс.                                                                                                           Аз си се боря с моите си занимания. Но напредвам и задобрявам. Чакам Фло да организират проекта и ако ме приемат ще се прицънцуря при тях  /много нахално!!/ Не сме говорили, та Фло сигурно се чуди - 'тази пък си прави сметка без кръчмаря"LaughingLaughingLaughing Фло, /няма я прегръдката/People Raising Hand                                                                                                                                                                       Дано не съм ви натоварила, но всичко е с най- добри чувства!! Виена, чакай ни, идвамееее!!!
ПП Какво става с тази дума " ПРЕЦЕНЯ, ПРЕЦЕНЯТЕ, ПРЕЦЕНЯТ. Защо все си мисля, че имаше едно ВА в края ПРЕЦЕНЯВА, ПРЕЦЕНЯВАТЕ, ПРЕЦЕНЯВАТ. В чуденка съм винаги, щом чуя сегашният вариант???

# 119
Сегашният вариант е изцепка на някакъв неграмотен, която се поде и вече влезе в редовна употреба. Уж да подиграе,  но някак стана  нормалност.

Знам  и разсъждавам по нещата от живота, не съм забравила и себе си.
 И не е делене,  но едното дете да е все в нужда и да взема и нищо да не дава обратно, вземаше и пари, но не е до това,  нужда от друго , общност, свързаност , си има. Аз дето се вика мириша на пръст вече, днес ме има , утре ме няма и няма кой да ме потърси, както сте търсили Яжка,  комуникацията ми се свежда до писане  и компютъра, не излизам, канят ме, но като се затвориш те забравят хората. Пък и  моите връзки, близки, приятелки , или ги няма вече или са на моя  хал.

Но това е  ,раздалечаване отстиване, скъсване на връзки е  животът днес. За жалост.
 Още не мога да се изчистя от парацетамол и другото , дето не помня, противовъзпалително да мога да съм будна . Бъбреците ми не са си  у ред отдавна.
 Днес направих тиквените  сплескани кюфтета, нито едно не се разпадна, опитах  и на вкус, харесах, моите си препекох че така обичам да са, покафеняха, но  хрупкави отвън  и меки отвътре. Направих и супа, мляко за тиквотиите, ще изпека на скара две пържоли, но пак дремнах, не ме държи права.
 Снощи поваля, днес можеше нещо из двора , но не иска тялото.
 Не съм щастлива ,че съм такава,  моите близки до над 80 бяха във форма  и двор и животни гледаха, аз съм изключение от сега. Да се гръмна ли? Няма. Каквото е дал бог - това е  и си го носим.

Общи условия

Активация на акаунт