В момента чета ... 85

• 53 130
  • 747
  •   1
Отговори
# 210
На мен "Вода за цветята" страшно ми въздейства. Това е една от най- стойностните книги, които прочетох миналата година.

# 211
И на мен “Вода за цветята” ми въздейства - но в друга посока, отегчи ме. Затова отложих четенето на Trois (Трима), предпочитам преди това за прочета (или поне прегледам) “Култ”, Homecoming и “Стълба към небето” (за последната - може би, главно заради The Plot).

# 212
Моля за съвет. Поради други проблеми, не съм чела книга в продължение на една година. В личната библиотека имам много нови попълненя. Време е да нормализирам нещата в сивото ми ежедневие.
Искам да започна с лека книга, която да не ме натоварва  и навява тъжни спомени.  Още не мога да се върна към стойностните книги.
Подходяща ли е за тази цел Коледа в "Тифани" от Карън Суон?

# 213
Аня, дали Анна Гавалда и нейната книга “Заедно” са ти попадали? За мен тя също е доста добър френски автор. Не знам пише ли още, но си спомням, че преди години бая се бях запалила и изпрочетох всичко издадено на български от нея.

Последна редакция: пт, 23 юни 2023, 03:34 от mariposa333

# 214
Крис Картър днес е написал, че е приключил 13-тата книга. Очаква се да излезе другата година.

# 215
Гавалда спря да пише, последният неин роман, който четох и бяха издали на български беше преди повече от 15 години.

# 216
  • в сърцето на един мъж...
"Коледа в Тифани" не съм я чела, че си събирам коледните книги за по празниците, но авторката пише леко и ненатоварващо, така че вероятно е добър избор за разсейване.
По дискусията за Сепетис - в интерес на истината, от всичките й книги аз най-малко харесах "Фонтани на мълчанието", но понеже имаше доста информация за Испания по време на Франко, точно това ме увлече. Та не я смятам за съвсем провал Simple Smile
По въпроса за подчертаването в книгите - пазя си ги така, че изглеждат все едно не са четени, не подчертавам, не драскам, не ям около тях Simple Smile Винаги са или завити с вестник или със специална подвързия, за да не се поврежда корицата. Не обичам да си давам книгите, защото не всички пазят. Имам една приятелка, с която разменяме, но знам, че тя ще ми ги пази като зеницата на очите си. А за интересни мисли или нещо, което ме е впечатлило, имам една тетрадка до главата си и електронен дневник.
Иначе чета "Прекършени криле" на Седжал Бадани. Увлекателна книга, за три сестри, които крият различни тайни. За сега имам само подозрения какво е станало с тях, но съм още в началото.
Успоредно с нея, в обедните си почивки чета електронна - "Цвят продълговат в морето" на Алиенде. Харесвам я как пише, но на моменти като се отплесне за революцията и забравям кой е героя на книгите й...

# 217
  • Mostly in my mind
"Малки тайни" започнах.

# 218
Тази нощ се събудих в 3ч., и понеже не успях да заспя повече, реших да прочета "Блатното цвете" на Крижановская. Чете се за около 2 часа. Много лежерен стил, без излишни описания. Действително има любовна история, но не е натрапчива. Накрая е внесен и съвсем лек психо елемент, ако изобщо мога така да се изразя. Романът е 118 страници. Действието не се развива в наши дни, но в книгата не е посочено точното време, поне не си спомням.
Започнах "За да си спомня" на Лара Ейвъри.

# 219
  • Ямбол
“Един аристократ в Москва” на Еймър Тауълс започнах снощи. Допада ми засега, чете се леко и е увлекателна.

# 220
И аз си пазя много книгите . Случва се да стане някой гаф ама то е от небрежност. Веднъж дадох книга на позната и не ми я върна викам запази я за теб . А много мразя, когато дам нещо да не ми се върне и за това повече избягвам да давам. И на мен ще ми е кофти да взема книга от библиотеката и тя да е съсипана . Грозно е , но не пазят защото не са дали 20 лв . за нея . Просто ми се мярнаха в инстаграм няколко книги подчертани с маркер и за това ми беше любопитно . Иначе и аз не подчертавам . Снимам си или го  преписвам .

# 221
Леле, аз явно съм единствената съсипница на книги тук Simple Smile Да знаете да не ми давате никога, ако очаквате да я върна Simple Smile Не пазя книги, изобщо не пазя вещи, много мразя вторачването в каквото и да е, книгите са за четене, подчертавам и си отбелязвам. Това за мои книги, разбира се. Вече чета само на четеца, и ми е много по-лесно така, само не можах да измисля начин как цитата да си го прехвърля в компютъра или телефона примерно?
Иначе приключих "Естествен роман" и мисля да сменя малко Г. Господинов, но не съм решила още с какво Simple Smile

# 222
От четец не знам вариант за прехвърляне на цитати, но ако е книга, която я има в читанка - по ключови думи може да се намери и копира текста от там.

# 223
А аз имам много интересна история с книга, купена в книжарница. В нея бяха подчертани определени пасажи със светло зелен маркер за подчертаване. Видях го при четенето и се учудих, реших, че е знак и се загледах какво точно ми се спуска да забележа. Беше философско и ми дойде навреме. Все още ми е интересно, как са подчертали без да ги видят.

Последна редакция: пт, 23 юни 2023, 14:18 от mariposa333

# 224
АЗ НА ПРОГРАМАТА НА ТЕЛЕФОНА ИМАМ ЗА ОТБЕЛЯЗВАНЕ НА ЦИТАТ И ПОСЛЕ СИ ОТВАРЯМ И СИ ГЛЕДАМ ЦИТАТИ

Общи условия

Активация на акаунт