ДЕСЕТИ клас 2022/2023 - В очакване на ваканцията!

• 46 923
  • 762
  •   1
Отговори
# 510
Ако иска и сто пъти да се явят  на съответните дати, но няма нужда да се бавят класирания, за да изкара детето съответните стотни, които го устройват.
Просто с новият резултат да кандидатства през следващата година.

# 511
  • София
То точно така се замисля - явяване на следващата година. Точно както беше преди с приемните изпити - ако не те приемат една година, пак се явяваш на изпит, а не ползваш оценката от предходната година, нали?

Последна редакция: пт, 28 юли 2023, 13:25 от sanaka

# 512
  • София
Аз подкрепям да се явяват повторно, но да е в същата година, в която завършват. Да има две дати, и за 7 клас говоря, и за 12 клас. Наистина е добре да има втори шанс за всеки, който желае да си подобри резултата. За 7 клас може би е добре втора дата да има в рамките на 2-3 седмици след първата дата. Може пък първата дата да се измести по-рано, така че втората дата да е близо до настоящия график. Така ще покрием не само отсъствията по здравословни причини, но и притеснителните деца, които се паникьосват при единствения шанс с тези НВО. А и повече ще се упражняват, между двете дати. Все позитиви виждам. Но е важно класирането да е едно и да е след втората дата, за да няма никакво изместване на едни приети деца след първа дата от други деца (след втора дата).
За 12 клас все още нямам преки лични наблюдения как се случват нещата, но втората дата трябва да е в същата година. Иначе е малко безсмислено да се сравняват знанията на един ученик в 12 клас със знанията на същия след една година. Той може да е вече студент и с много по-широк мироглед, как ще му пишеш оценка за диплома за средно образование… Не ми изглежда правилно.

# 513
След 12-ти клас няма как да го избегнеш.
Дори и аз сега, ако реша мога да кандидатствам наравно с наборите.
Що ли да не запиша още едно вишУ Joy

С две думи в този живот освен всичко друго трябва и късмет Grinning

# 514
12 клас си има втора дата и без това, през есента
Мария, кое не разбра? Седмокласника си го готвила през учебната година. По същия начин да се готви и в 12 клас. Ако мечтае за право в СУ, да си башяга парцалите и толкова.

# 515
Ох, явво изобщо не се разбираме.
12 клас съм, влюбена съм, или нещо си друго. Изкарвам 3,20 на дзи бел. Дреме ми на шапката, ставам си сервитьорка и съм си ок. След година срещам някой, който ми отваря очите. Решавам, че е добре да се пообразовам. Почвам да уча, но с моето 3,20 нямам шанс да уча право, няма изпити като едно време. Подавам документи, плащам си такса и отивам на изпит, който вече му викаме дзи, изкарвам 5,80 и си уча право. Какъв е проблемът? Едно време имах колеги, които на втората година се отказваха да са инж и се насочваха примерно към право, т.е. първо са готвили мат, бел и ист са им били слаби в 11 клас, но след година осъзнато учене си влизаха право. Същото е и няма нищо общо с детето от 7-ми клас. Примерът с него беше, че за една година може да се научи изпуснато примерно 2 години назад. Не разбрах защо ми прати познатото дете да учи право и да си наляга парцалите, все едно борбата е само за него да има повторно явяване на дзи. Това не разбрах, но и не държа да ми обясняваш.

# 516
Защото ти го даде за пример това дете.
Аз доколкото се сещам, родителите писаха за съвсем друга промяна и с други аргументи

# 517
  • София
Ето затова никога няма да има адекватни промени в България за нищо, не само за образование. Вечно ще има хора, които да търсят кусури и да критикуват. Само че при такива големи промени се гледа “big picture “, а не частни случаи. А в Европа и САЩ като има зимен и летен прием в уни, лошо ли е?! Всичко може, но воля в България няма за нищо, ама точно за нищо.

# 518
Helene, намирането на кусури и критикуването му викаме обсъждане. Simple Smile
Мярка, която ще се приеме възторжено от всички ми звучи също толкова притеснително, колкото силно критикувана такава.
Копирането на "Европа и САЩ" би трябвало да се прави идейно, не на всичко, след преценка на приложимостта и далеч не се свежда до приема само.

П.П. Иначе чакаме сега приемите с есета, препоръки от бабите, на които си помагал да пресичат в пети клас, трите спортни клуба и трите музикални школи.

# 519
  • София
П.П. Иначе чакаме сега приемите с есета, препоръки от бабите, на които си помагал да пресичат в пети клас, трите спортни клуба и трите музикални школи.
Joy
Опазил ни господ!

# 520
  • София

JoyJoyJoy

Сакън!

# 521
Момичета, лято е! ☀️🥂🏝
Отпуснете душите!
За късмет:

# 522
Гледам 25 нови отговора в темата и първо ми минава през ум,че са махнали 11 и 12 клас и имам абЮТЮРЕНТИН..
Това с ДЗИ трябва да има краен брой явявания или примерно до 5г от завършване ...Печатането на дипломата след всеки подобрен резултат и ъо е проблем.  В един момент ще има 5 дипломи с различен номер, от тях 4ри за продаване ...Преди години стана точно така с дипломите за висше на  тези с двойни гражданство -издаваха им по една с Бг ЕГН и друга с турското ид, да не гпворим че можело в Бг да си Иван Иванов, а в Турция Хасан Хасанов..

# 523
  • София
Няма да печатат нова диплома. Дипломата си остава непроменена, а за допълнителното явяване на матура ще издават отделно удостоверение.

# 524
  • София
solnichka, смея да твърдя, че умея да различавам градивните коментари от другите с косурите. Също така смея да твърдя, че познавам от личен опит от европейските - немската образователна система, а сега от опит пак и американската. Далеч не са идеални. Съвсем не всичко е приложимо в България. Но настоящото е покъртително зле и адекватни обосновани идеи не виждам. Съжалявам, но това е истината! Пък ние можем да си чешем езиците тук до безкрай.

Общи условия

Активация на акаунт