Банята - тема 44

• 35 889
  • 739
  •   1
Отговори
# 645
Драго, а доволни ли сте така със смъкнато ниво 1 см?
Да, много. Всичката вода от банята отива към този сифон. Ето една снимка, ама не личи май много.

Извинявам се, че се намесвам и друго коментирате, но ако банята от снимката е правена скоро, можеш ли да споделиш кои са двата вида плочки на снимката, много ми допаднаха Blush 3-ти декоративен вид за стена ползвали ли сте или навсякъде са тези?

# 646
  • В кошера...
Тъй като и аз съм в дилема все още как да се направи така, че да имам минимално препятствия при почистване, исках да нямам лайсни, ръбове или пък фуги по пода.
Така стигнах до тези поддушови корита, има доста модели и цени. Дори има и български производител от естествен камък
https://www.piatraonline.bg/dush-korita
Технически камък, полимер мрамор, акрил - има избор.
Доста красиви има - дебелина 2 см, но идва въпросът с практичността... Ако има опит някой да сподели?

# 647
Само помисли - стъпвала ли си върху мокър (измит или просто с разлята вода) камък, при това полиран - мрамор, гранит, по разни коридори? Като ледена пързалка е ...

# 648
  • В кошера...
От описанията:
"Всички поддушови корита са третирани с грапава обработка, за да не се пързалят /Anti-Slip повърхност/"
"Повърхност против хлъзгане съгласно DIN:Class B"
"Противоплъзгаща повърхност"
Би трябвало да е така ...

# 649
Да, много. Всичката вода от банята отива към този сифон. Ето една снимка, ама не личи май

Извинявам се, че се намесвам и друго коментирате, но ако банята от снимката е правена скоро, можеш ли да споделиш кои са двата вида плочки на снимката, много ми допаднаха Blush 3-ти декоративен вид за стена ползвали ли сте или навсякъде са тези?

Това са стенните, няма трети вид https://baniastil.com/%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%BE … a-(16)-14475.html
За подовите трябва да проверя, но май бяха тези
https://siko.bg/granitogres-92401-tavolato-bezh-15-5-60-5-ikach

# 650
Относно душ-коритата от камък - мраморът и травертинът са изключително хигроскопични. Не бих сложила такова нещо на най-мократа част в дома. Все ще мирише на влага/мокро.
А полимер-гранит/мрамор трябва пък да се внимават, защото при изпускане на тежък/остър предмет, може да се нарани/отлюспи повърхностният слой.
С две думи - красиво, но нефункционално.

# 651
Ами значи има разминаване в нивата.

Иначе нашите с обикновена лайстна са правени всички, но нивото е изцяло смъкнато с 1 см като оформено корито и затова въобще не го и предлагам.

Да, разбира се, че има разлика в нивата. Но няма наклон в цялта баня, а само в душ зоната. Е, ти ме разбра, де. Може би не съм се изразила праивлно първия път.

Julian, не знам защо ти се вижда проблемно с тази лайсна? При нас вече е изпълнено, още няма параван отгоре. За сега стои много добре лайсната в съчетание с пода, изглежда функционално, но не съм го ползвала още много, за да дам мнение. Само е пускана вода за проба и като отичане е супер. Както казва и Драго, макар там да е различна лайсната, но принципът е един и същ, всичко отива към сифона.

# 652
То ако изпуснеш тежък твърд предмет и керамичните плочки ще се счупят, а даже и на гранитогреса ще се отлюспи декоративният слой. Но има корита от технически камък или гранит и са си ОК.

# 653
Да, много. Всичката вода от банята отива към този сифон. Ето една снимка, ама не личи май

Това са стенните, няма трети вид https://baniastil.com/%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%BE … a-(16)-14475.html
За подовите трябва да проверя, но май бяха тези
https://siko.bg/granitogres-92401-tavolato-bezh-15-5-60-5-ikach

Много благодаря!

# 654
  • София
😂 😂 😂 Какви ще да са тези тежки и остри предмети, които ще размятате в банята?
Иначе вс се чупи, в апартамента имам отлюспени плочки, от изтървани тенджери във времето в кухнята, а в къщата, като слагаха вратите някой изтърва доста тежък предмет на новия ни коридор с гранитогрес и също имам дупчица... 🤷‍♀️
Обаче в баня не се сещам какво точно бих изтървала подобно, а вече се научих - има ли ремонт-картони по пода.

# 655
😂 😂 😂 Какви ще да са тези тежки и остри предмети, които ще размятате в банята?
Иначе вс се чупи, в апартамента имам отлюспени плочки, от изтървани тенджери във времето в кухнята, а в къщата, като слагаха вратите някой изтърва доста тежък предмет на новия ни коридор с гранитогрес и също имам дупчица... 🤷‍♀️
Обаче в баня не се сещам какво точно бих изтървала подобно, а вече се научих - има ли ремонт-картони по пода.
Всеки да си ползва банята за каквото реши и с какъвто инструментариум прецени Simple Smile
Аз имам кристални свещници и дозатори в банята - тежки са, но не са остри. Такива могат да станат, ако ги счупя, още не съм успяла, макар и да съм напоследък оправна в това отношение и не знам дали биха наранили плочките.
Велпапе задължително, ама как гадно се чисти...нямаше как да го сменям всеки ден, че беше и облепено.

# 656
Здравейте.
Във всички магазини за плочки предлагат 3д визуализация на банята. Някой знае ли какъв софтуер ползват. И има ли нещо подобно което аз мога да ползвам за да си нарисувам няколко варианта на плочки? На мен дилемата ми е че съм си харесала 2-3 серии плочки, но не са в 1 магазин. И искам да ги видя нагледно нещата. Даже мисля да правя комбинация между плочките от 2 серии, проблема е че не са на 1 място и няма как да ми го визуализират.  Та някой да знае подобен софтуер, заради плочките се интересувам в момента.

# 657
  • София
Предполагам си ползват професионални от типа на sketchup, аз да си нахвърлям най общо ползвах sweethome 3dзащото в нея можех да си добавям моите плочки. А и е лесна за работа, за човек, които не работи с 3д програми.

# 658
А може и да ползват програма на съответния производител, в която са "заредени" плочките на този производител. Поне на мен така ми се стори в един магазин, докато чаках да ми нахвърлят проекта.

Ако ще купуваш различни плочки, обърни внимание на дебелината им (освен на другите размери), може да се различават.

# 659
  • София
Това само евентуално ако са на един производител, а съм напълно сигурна, че далеч не всички имат програми.

Общи условия

Активация на акаунт