Банята - тема 44

• 35 900
  • 739
  •   1
Отговори
# 615
Ами там, където почва душ зоната ще трябва да се пречупи и да е най-високата точка на двата наклона. Ако го направите с два вида плочки, там ще е права фуга  - все едно коритото от вашата снимка си представете. Понеже майсторът не сте Вие, трябва от него да искате варианти ТОЙ какво може да изработи.

# 616
  • В кошера...
Защо е този каменен ръб не разбрах... Иначе вероятно с малки плочки ще стане по-лесно и добре.
Остатък от душ кабината, която счупихме Simple Smile
С малки плочки ще се даде по-лесно наклона вероятно, но няма ли пак да се усеща като си бос примерно този ръб?
Искам да няма разлика с пространството под душ кабината.
Майсторът предлага точно такива фуги, за да обърне наклона, но мен ще ме дразнят вероятно...

# 617
Вие колко остър си мислите, че е ръбът и колко стръмен си мислите, че е наклонът?! Той Ви е казал как става, съвпада с написаното от мен. Еластични плочки няма. Купувате си корито, което пак ще усещате с 4 наклона обаче към сифона му.

# 618
  • София
Е, то е супер минимален наклон, колкото усещате и сега наклоните

# 619
  • В кошера...
Да, вероятно... Не съм виждала такава баня и ми е трудно да преценя. Благодаря за мнението.

# 620
  • София
При нас сега прави два наклона, но още е в процес, с малки плочки обаче, ами поне с око не се виждат, предполагам ще се усещат, колкото се усещат фугите.

# 621
Нищо не се усеща.
Просто изберете контрастни плочки и обособете визуално мократа и сухата зона и всичко ще е екстра (стига майсторът да знае какво прави Simple Smile ) Той само да Ви насочи с какви раземи плочки ще му е възможно да направи това, което обсъждаме, спрямо Вашите пространства.
Успех

# 622
Има и специална лайсна за наклон в душ зоната.

# 623

Веднага я потърсих в нет-а ... Благодаря! Перфектно решение е това за мен.
Само да намериш майстор, който да не казва, че досега не е ползвал такива "измишльотини", много е добър и без тях... Т.е. майстор, който е склонен да възприема новости.

# 624
  • София
А тази сива плочка, барабар със сифона, в душ-зоната как се казва?

Много ми харесва, но не съм виждала по магазините. Под какво име да я търся?

# 625

Това си е сифонът, само че в квадратна форма. В старата ни баня е такъв - метална, квадратна част и вътре въртяща се кръгла с дупки. Стои много добре.

Скрит текст:
Два диска, горният се върти и реално можеш да го затвориш.

# 626

Поддушово корито
В шоу-рума на Рока срещу Халите на Мария-Луиза съм виждала

https://www.roca.bg/produkti/svrhplosko-dush-korito-ot-stonex-P1 … =AP10170832001630

Ако имате излишен бъбрек Smirk, че цените са уау...

# 627
Да, но при нея има "понижаване" на нивото частично, а дамата каза, че иска равен под.

Има доста по-евтини корита. По спомен около 500 лв се намираха. На Rea, например, е 600 лв, те имаха преди и код за отстъпка 10-15%. https://bania-rea.bg/korito-za-dus-kabina-rea-grey-rock-80x120.html Та не е кой знае колко висока цената.

Последна редакция: вт, 12 сеп 2023, 15:48 от drago_2008

# 628

Веднага я потърсих в нет-а ... Благодаря! Перфектно решение е това за мен.
Само да намериш майстор, който да не казва, че досега не е ползвал такива "измишльотини", много е добър и без тях... Т.е. майстор, който е склонен да възприема новости.

Ние такава сложихме. Още не е напълно готово, но изглежда много добре. И подът е равен, освен лекия наклон към линейния сифон, разбира се. Но това не се усеща.

# 629
Драго, аз само в Рока съм ги виждала, а  техните цени са наистина високи.
Сега погледнах и другия сайт - има интересни предложения, само сифонът да не се пада под душ-питата, че да не седиш в най-голямата локва и да не запушваш сифона с крака. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт