Магията на изтока - тема 71

• 28 638
  • 725
  •   1
Отговори
# 375
  • вятърничава
О,La Grande Maison Tokyo - хубав сериал.Щом включва кулинария и Кимура.Това ми напомни,че скоро не съм го гледала,а имаше нов сериал с него,който ми беше в списъка.

Имам да наваксвам с текущите сериали с Тек и Джуно.Между тях се мъча да набутам по някой епизод от The Real Deal Has Come!.Мъча се е точната дума,мъка е.Защо тези майки мразя децата си,няма друго обяснение за трагичните им усилия да объркат живота им.Едната насила искаше да закара 30 годишната си дъщеря да направи аборт,за да не е самотна майка.И това въпреки,че е приела сина и да стане родител още като ученик и е отгледала и внучето.Другата омони се отрече от сина си,защото иска да се ожени за жена с дете, а тя самата с дете се е омъжила повторно и съпругът и е приел това дете. И разбира се трябваше да вмени вина на сина си: Дано болката,която изпита баща ти възпитавайки чуждо дете се върне и при теб!Значи една жена остава вдовица с дете, каква вина има детето за това, намира си втори съпруг,който приема сина и в дома си и го възпитава наред със своите деца,каква вина има детето,то голяма болка,разбирате ли.Не знам дали корейските майки и свекърви държат първенството за болни мозъци,но определено са добри в това да отровят живота на семействата си. И сценаристите им са добри,но нали и тях корейски майки юнашки са ги възпитали и са им вменили вини за грехове още от чосонско време.

Dispatch разкри,че Ким Джи Су и Ан Бо Хюн от BLACKPINK са в романтична връзка. Айде,честито! ако е истина.

Последна редакция: вт, 08 авг 2023, 14:47 от bb6

# 376
bb6, що се чудиш Thinking, това е Корея все пак. Там аджумите, независимо майки, свекърви или тъщи, са one of a kind newsm48 .

Кингленд е абсолютна дъвка за окото и нищо повече. Гледаш и забравяш. Поне Джуно си е наслада за окото.

И с Числата приключих. Става за едно гледане. Финалът беше двузначен. Хем антагониста получи някакво наказание, хем показаха, че "кучетата си лаят, керванът си върви".

Ким Джи Су и Ан Бо Хьон потвърдиха връзката.

А И Бьонг Хон и И Мин Джонг обявиха, че чакат второ бебче.

# 377
Хoланд беше безумно слаб в неделя, на финала за Къмюнити Шийлд срещу Арсенал и Пеп го смени, но сигурно се дължи и на факта, че няколко дни преди това викингът имаше интервю с Джису от черно-розовите и ми изглеждаше шокиран и неразбиращ какво точно се случва около него. Шити бяха на предсезонна подготовка в Япония и Корея в края на юли и от клуба бяха позволили това интервю.
Това девойче е трагично и не бих го титулувала като айдъл (за пеене при нея изобщо не можем да говорим). Бяха я качили на някакви кокили (обувки), за да не изглежда още по-зле до него, защото той е цели 194 см.
Много е трудно за човек от Запада да комуникира с кискаща се корейска айдълка.  

Та, поздравявам го девойчето за връзката с Ан Бо Хьон. Отиват си, един за друг са. Да се женят.

Not Others - епизод 8

Не разбирам жена, която говори само за майка си и то в дома на мъжа, който харесва. Не е нормално, но то кое ли е нормално в този корейски сериал?! Нищо.
Пак се занимаваме повече с маминка. Сега вкараха и още една бременна ученичка. Явно има бум на бременни ученички в Корея. Поне в училище борят ниската раждаемост.
И в The Rеаl Has Come борят ниската раждаемост. Там само за един епизод (в неделя) всички до един се реинкарнираха и буквално, превърнаха в други/ чисто нови хора.
Простиха си всичко, нацелуваха се, бабет поиска прошка от снаха си, свекървата прости на снаха си и сега чакаме още едно бебе, истинско за таткото-гинеколог.

# 378
  • вятърничава
Значи да превъртам напред смело, да забравя какво е било до сега, да им простя нелепите сценарии и тежките думи.Не е за сефте. Ама за какво бе тази драма, какво ще кажат хората щом разберат кой е баща, фирмата ще фалира.Цяла нощ не спах, да ги мисля как ще изхранват чеболските си дечица. Отивам да гледам феята на щангите и Нам Джу-хьок. Я кажете последните клюки за него, кое е гаджето му сега? Smiling Imp

# 379
Past Lives
Абсолютно фестивален филм и е толкова много корейски.
Принципно не харесвам подобен тип истории,но тук завърши както трябва да завърши.
Скрит текст:
Не се събират накрая и това е правилното нещо, защото няма начин здравомислещ човек да захвърлиш изградения си живот с човек, който обича и на свой ред го обича за спомените от една любов.
Като цяло това е бавна любовна история изпъстрена с чувства, емоции и взимане на решения.Това не е новаторско, има драма и събития. За всички, които се наслаждават на взаимната мъка - това е за вас. Чувствата бяха невероятни. Като цяло ми хареса. Оценявам много как беше по-обоснован в реалността (финала) и избягване на типичното клише в този тип сюжети.

# 380
............................... феята на щангите и Нам Джу-хьок. Я кажете последните клюки за него, кое е гаджето му сега? Smiling Imp

Няма гаджета, в казармата е в момента Joy.

# 381
  • MJF
Рос, настигнах те с Not Others. До тук две неща не са ми ясни:
Скрит текст:
1. Не ми е ясно заглавието на този сериал, по -точно английското такова де, щото на корейски може и да не е така.
2. Крими частта не е моята страст по принцип , та и тук не внимавам много. Съответно не ми е много ясно този дето търсим какви ги върши? Убива, пребива, изнасилва, пребива и обира или ....?
ooooh! какви въобще са тези ученички?! Тяхна съученичка се оказва бременна  и ..... Тъмни векове.
Поне се посмях с майката и шефа ѝ а после с приятелката и шефа ѝ. Нещо позабравиха възрастните дами - постоянното присъствие с процедури в клиниката.

# 382
  • вятърничава
Past Lives
Абсолютно фестивален филм и е толкова много корейски.
Такъв си е. Но не съжалявам, че го гледах. Исках да видя Teo Yoo в нещо по-сериозно след Love to Hate You.

2в1, значи Нам Джу-хьок в казармата. Готов е за D.P.3 щом излезе.

# 383
След като излезе от казарма Нам Джу Хьок ще е готов за поредния безсмислен любовен корейски сериал, отколкото за D.P. Season 3.
Корейската казарма отдавна не е това, което беше за корейските актьори и айдъли. След тренировъчния център, който е задължителен в период на 4-5 седмици, си откарват зад бюро на някоя службичка в полза на обществото, без да носят оръжие. В петък ги пускат, а в неделя обратно.
Актьорите и айдълите, които сега са на по 40 и 40+ години бяха последните, които изкараха наистина строга казарма. Сегашните влизат, колкото да отбият номер.
Това, красивичкото, и то ще изкара лека казарма след три години, когато му дойде реда.

Шо, Not Others е по корейски уебкомикс и името му е Nam Nam. Когато започнах да гледам сериите се разрових какво точно имат предвид. Непознат, това е едно от значенията на нам, а тук в двойна употреба е като определение за хора, които не са свързани помежду си. Логика не намерих тогава, а сега, след като съм изгледала осем епизода, изобщо. Поредната объркана семейна корейска история с всякакви клишета, на които са способни.
Да, жалко, че няма вече сцени с бабетките от болницата. Те бяха свежи и много забавни марулки.
Единствено кьонггьо оппа спасява положението, дори да го показват прекалено малко.
Целият сериал е за маман.

Последна редакция: ср, 09 авг 2023, 07:35 от rossonera

# 384
bb6,все още съм развълнувана за филма 🤗
Тих разказ за  сблъсъци, раздели и социални медии.
Връзката между Той и Тя не е изцяло романтична, но има твърде много страст, за да е изцяло платонична.
Хареса ми този момент, когато съпруга и каза, че това между тях е красива история - влюбени от деца, които се срещат много години по-късно и разбират, че са създадени един за друг.Тя просто се смее и леко го блъска.
Хареса ми как героите не са драматичния и това идва от това, че са честни един с друг. Да,копнежът е там, но всеки е създал своя собствен свят, където живее истински и може да превъзмогне този копнеж.Все още съм развълнувана за филма.
Филмографията на Yoo Teo показва,че съм го гледала (Dr. Brain) ама не го помня 😇

# 385
  • MJF
На прима виста този Past Lives не го виждам за мен но ще се появи. С bb6 , 2в1 и не само, гледахме въпросния Yoo Teo  скоро в Love to Hate You. Tuon, спокойно "може да му хвърлиш око" на тоз кор-сериал, няма част от кор-сериалните щуротии, да речем болести, повече от досадни родителски тела и рода, пр.

Рос, ний под това заглавие Nam nam за има няма 24 часа може да напишем цял knit като наблегнем на human drama - та и комедията и решим кримито за 5 минути. Human drama -та - като разкрием цялостни образи на майка, щерка и някои от останалите по-главни герои. Комедията с всички налични скици от  медицинската практика, полицейския участък. А ако сме благосклонни към зрителя може и малко романтика, но малко де, да не ни цензурират. И воала. При това няма да се занимаваме на дребно, какви са тез само 12 епизода, ако ще съчиняваме и пишем - за по-малко от 16 серии не си заслужава. Crossing Arms
Mr. Green
Апропо, след всичките тез 8 серии само едно нещо не ми е ясно и интересно- историята на героя на Park Sung-Hoon - старшия по чин в полицейския участък. Само ни подмятат тук таме из сериите по нещо и нищо конкретно. Пълна неяснота цари при мен за този герой, хем внимаваме с мишока по тази част. Thinking

Последна редакция: ср, 09 авг 2023, 12:07 от Шошулчо

# 386
Вече много ме съмнява героя на Пак Сонг Хун и няма да се учудя, ако той е замесен пряко с всичко, което се случва в квартала.
Още от епизод едно, бившия шеф на Суйонг я предупреждаваше да стои далеч от него. В последните два епизода отново имаше напомняне на това и само кисели физиономии от различните полицейски шефове, че тя не трябва да се забърква с него и че той е направил нещо лошо спрямо тях, за което е наказан.
Другото, което ми направи впечатление е, че когато Суйонг го помоли да разкаже и за своята майка, той отговори, че около него нямало нищо интересно, защото бил син на к***а?!? Това много ме учуди, както и превюто за другата седмица и начина, по който той гледаше в затвора, когато разпитваше онзи охлюв, който хванаха.

И като навържа с това какъв беше преди четири години героя на Сонг Хун в Justice (отварителен гад и до ден днешен ме побиват тръпки от ролята му на убиец), то разкриването на неговия герой ще е голямата изненада и май са ни я оставили за финалния епизод.

Но това е корейски сериал и не трябва да търсим никаква логика, рационалност или последователност в мислите и действията на нито един от героите. Историята помни много корейски сериали, в които в началото се говори за едно, след това става второ, трето и на финал гледаш с отворена уста и ти идваш само да ги проклинаш.

Не знам в The Glory какъв го е играл. Гледах коментари на корейци в YouTube, че този сериал бил страшна мелодрама изпълнена с училищно насилие и отмъщение години по-късно. Поредната брутална игра на богати и бедни в Корея, насилие и отмъщение.
Аха, сега прочетох описание на героя му - "The colour blind heir of a country club. He was part of the group that constantly abused Dong-eun". Е, значи е бил от насилниците.

# 387
  • MJF
Crazy
Not Others
Скрит текст:
Рос, хвърли ме в тъча направо. Почуствах се като зрител на друг сериал Smile
Аз имам съвсем положително впечатление от този герой до тук. Още повече че в епизод 8 видяхме за първи път един старши негов колега и разговора им. Този герой според мен е надушил големи кирливи ризи на предишното си работно място  и затова е понижен, натирен в ... и от този род. А явно е компетентен като полицай и прочие. Сега уж е "примерен", затварящ си очите , каращ по течението, не мислещ,  и пр. Но на няколко пъти ни показаха че води свои разследвания, свои дела. Още повече че сигурно има поне 2-ма които го следят какви ги върши и на сегашното му работно място. От близо. Та затова е такъв затворен, показващ , вършещ и казващ само това и колкото е нужно, без грам повече.
Не помня къде съм гледала назад във времето  Пак Сонг Хун но със сигурност не е в тези дето са споменати в предишния пост. Позната муцуна ми е .

Започнала съм от архива и един кор-сериал. Fix You
Не знам как е минал под радара ми. Виждам че е ковидно-лятно излъчен. Баш по моята част е . Изгледала съм първите три епизода и намирам постера на горния сайт за крайно неудачен.

Абе бая неща наредих за гледане на японския и корейския фронт Thinking . Не се оплаквам.

# 388
  • вятърничава
Хареса ми този момент, когато съпруга и каза, че това между тях е красива история - влюбени от деца, които се срещат много години по-късно и разбират, че са създадени един за друг.Тя просто се смее и леко го блъска.
Хареса ми как героите не са драматичния и това идва от това, че са честни един с друг. Да,копнежът е там, но всеки е създал своя собствен свят, където живее истински и може да превъзмогне този копнеж.Все още съм развълнувана за филма.
Защото той е сценарист и веднага усети потенциала в този сюжет Grinning
Скрит текст:
Струваше ми се,че тя е преодоляла този копнеж,понеже на нея и се налага да промени средата,живота,мисленето си тотално.Отивайки в друга държава още дете,това предполага да се пренастрои и да забрави по някакъв начин предишния живот в Корея,за да се приспособи по-лесно.И когато той се появи след време,отново я върна към това,което се е опитвала да игнорира,като връзки с приятели,влюбване,манталитет.Спомняш си как обрисува корейските мъже - живеят при родителите си,цял живот хванати за полата на майките си. Мислех си,че на него му е много по-трудно,стана ми мъчно ,когато предполагаше какъв би бил животът им,ако не се бяха отдалечили.Той все още таеше зрънце надежда макар да бе наясно,че е омъжена.Тя изглеждаше уверена в избора си,вече на друг левъл в играта.Мислех,че не и пука.Това до момента в който се разплака.
Love to Hate You - има двама хубави мъже,добър броманс, главната е обратното на тъпа.Адвокатка,бореща  предразсъдъците по отношение на жените на работното място.Сменя мъжете често,не търси любов. Лео е известен актьор,суперзвезда, гади му се от златотърсачки и лигли,които преследват пари,слава и изгоден брак.И така съдбата (всъщност сценаристите) среща тези двамата невярващи в брака и голямата любов.
Съвсем различен персонаж от плахия мъж в Past Lives

# 389
И смяташ, че всичко казано и подхвърлено за него досега в епизодите е просто сценарийно объркване/ залитане/ запълване на екранно време, а всъщност истината за неговия герой е много прозаична и скучна?
Подават ни някаква откъслечна информация, объркват и на финал - фойерверки.
Да, звучи много корейско. Ще видим на 22 август как ще съм след финала.

Общи условия

Активация на акаунт