Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 8

• 49 936
  • 830
  •   1
Отговори
# 795
Моля за разчитане на резултатите!Благодаря предварително!
Извинете за препубликуването на поста,но моля ви ако някой го разчита да ми пише
Беше ви отговорено вчера:

Цитат
Моля за разчитане на резултатите!Благодаря предварително!
Нормални, както ви споделих и по-рано.

# 796
Здравейте, може ли някой да разчете моите резултати от изследвания ПКК, СУЕ, CRP, Асат, Алат, Глюкоза, Желязо и Витамин Б12.
Ето ги на снимка:

Последна редакция: пт, 24 ное 2023, 18:15 от Лилия238

# 797

Здравейте! Моля за мнение за трите показателя, които са извън референтните стойности.
Благодаря предварително!

# 798
Скрит текст:
Здравейте, може ли някой да разчете моите резултати от изследвания ПКК, СУЕ, CRP, Асат, Алат, Глюкоза, Желязо и Витамин Б12.
Ето ги на снимка:
Без забележка.
-
Скрит текст:

Здравейте! Моля за мнение за трите показателя, които са извън референтните стойности.
Благодаря предварително!
Игнорирайте ги. Най-вероятно сте изкарали вирусна инфекция, която си 'отива'.
Отлична функция на бъбрек и черен дроб.

# 799
Здравейте,

пуснах тези изследвания във връзка с хроничен фарингит, който ту се обостря, ту отслабва, но не минава напълно вече много седмици.

Според личната ми лекарка отклоненията в ПКК са нормални за наскоро боледувал човек, но за мен отклонения в кръвната картина и то в тези показатели са по-скоро нещо необичайно, а и от последния вирус, койго изкарахме са минали поне дсе седмици. Чудя се има ли нужда да пускам железен профил или директно да суплементирам с някаква ниска доза желязо и после да пускам след време феритин, желязо и ЖСК, разбира се след пауза. Определено имам и лесна уморяемост освен очевидно ниския имунитет. Освен това какво значи високият мед? В гугъл открих че може да има връзка с желязо-дефицитна анемия също.

# 800
Ако фарингитът не минава "вече много седмици", може да е причинен от бактериална вместо вирусна инфекция, която няма да мине без антибиотик.

Докато не изчистите инфекцията и възпалението, правене на други странични изследвания е безпредметно.

След като се овладее инфекцията и възпалението отмине, тогава е добре да се видят желязото, витамин Д и отново медта.

На този етап не ви препоръчвам да вземате желязо добавки.

# 801
Правени са секрети на носен и гърлен секрет - чисти са. Трябва да уточня че се лекувам с УНГ, като вече смених два, така че в самия фарингит няма какво повече да ровя. Освен противовъзпалителни локални средства, инхалации и имуноподкрепящи лекарства друго не ми предлагат, а те имат временен или никакъв ефект. Витамин Д вече взимам редовно, затова и не го изследвах, тъй като нямаше как да подсигуря пауза от добВката. Много седмици (а не няколко) тук бяха по-скоро за груб ориентир, по-скоро говорим за месеци вече, така че не мога да знам дали ще дочакам момент на пълно излекуване, за да търся причини за ниския имунитет. Все пак заболяването вече е хронично със съпътстващите промени по лигавицата.

Последна редакция: пн, 27 ное 2023, 10:42 от magi g

# 802
Изследвана ли сте за EBV и инфекциозна мононуклеоза, ковид?

# 803
Изследвах се сама през август и бях с много високи антитела за изкаран вече вирус и обмислях среща с имунолог, но така или иначе препоръката при хронифицирал епщайн бар е укрепване на имунитета, доколкото знам. Междувременно изкарах и кояид и още един вирус след това, но болките в гърлото не спираха и между вирусите.
Може би в крайна сметка ще се наложи да се консултирам с имунолог. В същото време сме с малко дете и вирусите няма да спират, съответно и Епщайн бар може да се завръща многократно, ако не засиля организма си. Поне сега така разсъждавам, макар че знам че изписват и противовирусни. Но в момента не мога да поемя и ангажимент от няколко стотин лева, честно казано, колкото ми се сттувя ще излязят ивсички имунологични изследвания които ще ми назначат.

# 804
Качете изследванията за моно, ако има други - също.
Подуване на лимфни възли, най-вече горната част на тялото; рамене, шия, глава?

# 805
Имам само това изследване от август, което пуснах заради прочетено в една тема за автоимунни заболявания - съвсем напосоки пуснато. Иначе преди това имам само стари изследвания на щитовидни хормони, тъй като съм с хашимото. Две години бях и със ЦРП около 15, но май се оказа че е било свързано с бременността и кърменето, защото сега е спаднало значително, след като спрях.

Не съм забелязала подуване на лимфни възли.

.

Когато бях бременна по някаква причина ми бяха пускали и АНА профил без никакви отклонения, имах някакви антитела за прекарано заболяване тогава и за циталомегавирус, който май също е хроничен, но е невъзможно в момента да открия изследванията.

# 806
Това е категорично положителен тест за ЕБВ и Моно.
Когато се получи коинфекция м/у ЕБВ/Моно и ковид, ситуацията става много сложна, понякога се кара тежко, и почти винаги отшумява много, много бавно -- 6-10-12м., дори повече. Не споделихте дали се напипват уголемени и/или болезнени лимфни възли?

Две години ЦРП 15? Не мога да го свържа по никакъв начин с бременността, не и толкова дълго. Това хронично възпаление носи само вреди.

В случая фарингитът се явява симптом. Третирането му няма да разреши реалното състояние, което го предизвиква.

Имунолог е следваща логична стъпка.

# 807
Благодаря ви много за помощта. Ще се свържа с имунолог. Явно нещата са сериозни. За съжаление, само това получавах като отговор. Вероятно не трябваше да игнорирам и резултата през август, но някакси не ми стигна енергията и реших да се осланям на лекарската незаинтересованост, което разбира се е само в мой ущърб.
Ще потърся имунолог.

ПС: Аз лично не напипвам уголемени лимфни възли, но не мога и да преценя особено. Понякога имам лека болезненост под мишниците, но не напипвам нищо необичайно

# 808
Дали сте изследвали чернодробно-жлъчна, панкреатична и бъбречна функция?
Кой и по какъв повод е пуснал Мед, Цинк и Селен?

# 809
не съм давала нищо за съжаление, всичко това са самоназначени от мен изследвания след известно четене, но разбира се с непълно разбиране. Често изписват цинк и селен за имунитет и за подкрепа на щитовидната жлеза и исках да видя дали имя смисъл да ги пия, а знам че цинк трябва да се разглежда винаги заедно с мед.

Чернодробни показатели и още редица ибщи неща бях изследвала по време на бременността си преди година и половина - две. Не е имало отклонения. С лека ИР съм с последен хома индекс под 2 от тази година. Захарта ми винаги е била в норма.

Лекарите винаги повдигаха рамене за ЦРП-то и ме пращаха да си проверявам червата, но там не се откри проблем.

Можете ли да ми препоръчате имунолог? Аз имам някои идеи вече, но все пак.

Последна редакция: пн, 27 ное 2023, 14:12 от magi g

Общи условия

Активация на акаунт