Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 16

• 71 210
  • 829
  •   1
Отговори
# 105
За мен са напълно равнопоставени. Rolling Eyes
Един булевард ги дели, но от Конфу се слиза лесно пеш до центъра, докато от Победа си е малко зор. Все пак зависи и от човека, аз обожавам да вървя пеш.
В Победа май все още има някоя зелена частица, докато Конфу и ЛК са супер сгъчкани, препрезастроени.
Аз не съм ориентир, тъй като от известно време живея в друг тип градска среда, и моите потребности са други. Апартамента си в Победа обаче мисля да запазя, мисля че района ще се облагородява все повече.

# 106
Във Възраждане преди имаше много площадки, зелени площи, места за паркиране...
Последните няколко години го застроиха, чак над булеварда има нови блокове... морето е далече, но пък има ГТ от всяка точка на квартала.
Младост също е много добра опция за семейство. Там има и ясли и детски градини, парк, ледена пързалка, поликлийики, хипермаркети. Щях да кажа и басейн, ама той вече е история.
Във Възраждане има и парк и басейн.

# 107
  • Варна
Честно казано не се сещам за зелена частица в Победа, освен междублоковите пространства между панелките, които са като машина на времето и те пренасят някъде в 1990-та. Слизането от там до центъра е още 300 метра вървене и пресичане на Сахаров, с добре осветена пешеходна пътека и легнал полицай. Няма зор.

# 108
А примерно между Конфу и Победа, кое бихте избрали?
Аз лично нито едно от двете. Конфуто е старо, горната част на победа също, а за фамилиите и лабиринтите са по зле разпределени от възраждане и младост . Единствения плюс е ако работиш в района и центъра на града е една идея по-близко от възраждане и младост.

# 109
Във Възраждане преди имаше много площадки, зелени площи, места за паркиране...
Последните няколко години го застроиха, чак над булеварда има нови блокове... морето е далече, но пък има ГТ от всяка точка на квартала.
Младост също е много добра опция за семейство. Там има и ясли и детски градини, парк, ледена пързалка, поликлийики, хипермаркети. Щях да кажа и басейн, ама той вече е история.
Във Възраждане има и парк и басейн.
Къде и топъл открит басейн, както беше Дом Младост?
Парка го знаем.

# 110
...
Къде и топъл открит басейн, както беше Дом Младост?
Парка го знаем.
Взе ми думите от устата.  В парка няма къде да минеш,  за сядане да не говорим. Около басейна и Дг ще има поредния опасващ блок, на мястото на пояса, който беше определен по план за зелена зона ( Всичко покрай канала трябваШЕ  да бъде зелена зона). Обаче там си никнат блок след блок. Някак не стана съвсем така, както беше по план. Защо ли .

# 111
Хайде сега , кисело ви е гроздето по отношение на комплексите Лабиринт и Фамилия. Ходим често на гости и в двата комплекса, гледали сме и проектите им когато бяха във строеж. Градинки, полянки, всеки си има парко-места или гаражи, чисто е - Мол, Хипермаркети, спирки наблизо и само на 1,5-2 км. от  центъра, ако се тръгне пеш за 20 мин. и човек е в центъра. Пред издаване е и новия комплекс Фемили Гардън, там също ще бъде озеленено и много красиво.

# 112
За никакво кисело грозде не става въпрос,но за калпаво строителство обаче ДА. Влизал съм в няколко сгради, положението е зле. Инфраструктурата също - блок, паркинг, блок, паркинг. Пешеходни зони почти липсват, за велоалеи съвсем. Майките с колички се тикат между колите.  Детските кътове не са на почит. Всичко е усвоено за жилищно строителство на максимум. Простор ми липсва там. Съжалявам, ама нищо не може да ме впечатли в района.

# 113
На двете алеи покрай канала да викате ПАРК е смешно!

# 114

Според вашите критерии къде във Варна освен в морската има несмешен парк? Варна не е София, това има.

# 115
  • Варна
Хайде сега , кисело ви е гроздето по отношение на комплексите Лабиринт и Фамилия. Ходим често на гости и в двата комплекса, гледали сме и проектите им когато бяха във строеж. Градинки, полянки, всеки си има парко-места или гаражи, чисто е - Мол, Хипермаркети, спирки наблизо и само на 1,5-2 км. от  центъра, ако се тръгне пеш за 20 мин. и човек е в центъра. Пред издаване е и новия комплекс Фемили Гардън, там също ще бъде озеленено и много красиво.

Ти може да ходиш често на гости, други имаме имоти в него каре. И да, кисело е гроздето, но не защото не можем да го стигнем. То е в ръцете ни. Вкусът е кисел в действителност...

За Лабиринт само като се сетя колко скъпо продаваха по времето, когато го строяха, в сравнение с околните имоти, а какви проблеми с течове се появиха още в първите месеци на експлоатация... Боята на фасадите към днешна дата изглежда така, сякаш блоковете са строени през 2000-та г.

Единственото хубаво на квартала е, че е на пешеходно разстояние от центъра, а цените са по-скоро като в Младост, отколкото като в широк център. Иначе все още се усеща атмосферата на бивша промишлена зона.

С удоволствие бих си продала апартамента там след някоя друга година. Бих купила нещо по-малко, но на по-добра локация, което ще ми носи повече доходност.

# 116
А между Лабиринт и Фамилия кое бихте предпочели? Харесвам района, харесвам и двата комплекса, но ми казаха, че в Лабиринт месечната такса е 120 лева. Вижда ми се много. И в двата комплекса има тристайни за продажба в момента.

# 117
  • Варна
Изглежда вече си решила кое предпочиташ. Защо питаш нас?
Реално няма никакво значение дали ще си пет метра в ляво или пет метра в дясно. Гледай самият имот да ти хареса като площ, разпределение, изложение, етаж. Ако гледаш конкретни апартаменти, можеш да качиш схемите, за по-подробен коментар.

# 118

Според вашите критерии къде във Варна освен в морската има несмешен парк? Варна не е София, това има.
А защо има само това? Защо не се изпълняват озеленителните планове, а се секат вече и гори за да се строи по местностите?
Защо да припадаме от радост, че край канал някой направил две алеи..Ако можеше да се строи там и това нямаше да има.От голи поляни го докараха до неприятно шумно и мръсно място

# 119
  • Варна
Е, айде сега... две алеи... Добре си е паркчето. Парковете в останалите квартали са по-скоро градинки. Дано хората го пазят и не стане жертва на вандалчета.

Общи условия

Активация на акаунт