Парфюмни размисли и страсти - 284

• 83 630
  • 754
  •   1
Отговори
# 210
Моят плаж включва ранна разходка по брега и много плуване. Като морска жена нямам ваканционните навици на пришълците, за мен морето е спорт за удоволствие. Парфюм не слагам, достатъчни са ми плажните масла и слънцезащити.
На вечерна разходка и кръчма ми е много готино с Iris Le Galion и с последната бюджетна придобивка Инканто.
Пръскам по малко и върху шала, който съм вързала на сламена шапка.

# 211
Забравих! Вчера пробвах Kayali Yum Pistachio Gelato... Възхитена съм от този аромат! Върху мен е много траен и с прекрасна ванилия! Ако го имах, щях да взема и него "на море", за вечер.

# 212
Аз бих завела на почивка La Nuit Trésor Nude. Мирише ми на плаж.

На плажа, парфюм не слагам. Притеснявам се от алергична реакция от комбинацията силно слънце и парфюм по кожата.

# 213
Седем парфюма носех на морето, почти нищо не пръсках на плаж. Вечер ги редувах.

# 214
На плаж слагах преди Sun Jill sander,някак си ми беше хубаво да го разходя ,но само на туниката,сега нищо не слагам през деня.

# 215
  • Sofia
На плажа нося цитрусови, цветни аромати. Пръскам зад ушите и тила по линията на косата. Така няма риск от петна по кожата , а косата и без това после я мия.

# 216
  • София
Нося много парфюми това лято с мен. Пробвах много на плажа, но последните 2 седмици стигнах до само един - Tom Ford Soleil Neige. Не пръскам директно на кожа, но на шапка, хавлия, дрехи, парео, все отнякъде се носи тази красота Yellow Heart

# 217
Надявам се да не ставам досадна, но аз пак с тези кафета, но просто кафето ми е любима нотка и съм на тази вълна, нищо че не е много подходящо за сезона. Понеже не ям сладко, явно съм прехвърлила страстта за него в ароматите Flushed Satisfied

Някой писа по-нагоре, че не харесва комбинацията на рози с кафе. Не съм голям фен на парфюмите, в които розите се открояват като акорд, но се влюбих в Ristretto Intense Café на Montale. Определено ми мирише на рози, но не на свежи цветове, а на захаросано сладко от рози, съчетано с богато кремообразно кафе, с мляко.

Комбинацията между този парфюм и Coffee Addict е просто опияняваща. Ristretto е доста сладък, а кафето на Теодорос добавя една лека горчивина, която уравновесява сладостта, след първите минути.

Комбото много ми напомня на усещането от Black Phantom, макар че далеч не са еднакви. Усещам, обаче, същата "тежест" на аромата и предизвиква същите чувства, на желание за дълбоко вдишване и опиянение. Силно препоръчвам проба на тези, които харесват кафе и сладки аромати.

# 218
В момента сме на почивка и компания ми правят тези Blue Heart На плажа съм без парфюм.

всички шишета?! или сте взели отливки? Иначе на море много неща вървят...аз съм взимала различни...Arethusa, Timbuktu,  смокинови аромати,  а едно лято на морето ми дойде пратката със https://www.fragrantica.com/perfume/Jennifer-Lopez/Still-868.html и също го свързвам с море:)

# 219
Блек Фантом харесвам първо заради липсата на пачули и второ заради баланса на горчиво сладко и пудрено. При мен стои почти като втора кожа, някак не е натрапчив, естествен, но въпреки това присъствен и това го прави супер уникален. Освен това наистина освен какао и кафе има и един много специфичен аромат, на каюта на стара лодка-тъмно, прохладно и непроветрявано отдавна.
Други кафета, които ми допаднаха са Trastevere, Madeleine а също Тера Миа на Картусия
Добавям още едно кафе - Initio Mystic Expirience, отчетливо кафе, уиски и малко тамян, много интересен за проба
Аретуза за мен е доста точно възпроизведен морски въздух с цъфнали цветя, звучеше ми толкова познато, че се чудех как ще сътворят такова банално нещо, докато се усетя защо ми е толкова познат аромата, даже мисля, че в зоната около морето си е излишен😅.
Иначе не на плажа се заливам с Нинфео Мио и Сватбения букет на Аткинсън, преоткрит го този аромат, бризът го раздвижва, а в жегата се усеща хем цветен, хем много чист и зелен.... много се радвам, че си запазих половината и не размених бутилката
Сега се замислям, че сигурно съм махнала не едно и две съкровища с лек ръка....

Последна редакция: нд, 09 юли 2023, 14:26 от Солена Луна

# 220
  • The Evergreen State
Тук лятото е още студено особено вечерите и аз си нося все още и по-уютни аромати, последните дни новата ми придобивка LVEB Domaine de la Rose, дори не съм се замисляла още по въпроса за парфюм за плажа.
Преди си позволявах да си купя парфюм за ваканцията специално но последните години натрупах толкова количества че слагам спирачка на покупките за известно време. Ще бъде някой от наличните, кой точно ще решавам на момента. Обикновено взимам само един парфюм с мен или някое миниатюрче в дамската чанта и това е.

# 221
Аз на море нося 2-3 парфюма, Искам да запомня почивката с определен аромат. Обикновено избирам най-новата си парфюма любов.

# 222
о, за почивка е сложно, по самолети повече от два не бих мъкнала... За морска почивка бих взела Синтра на Мемо или Лалибела, като най версатилни.... Тази година сме се запътили за Африка, тъкмо ще са ми тематични... Мисля че бих съчетава тематично....

# 223
На море нося 2-3 парфюма, които ползвам вечер. На плаж не. Достатъчна ми е слънчевата алергия, че да предизвиквам и друга.
Предстои ми почивка след 10-на дни и още не съм решила какво ще взема. Може би Олимпеа Солар и новия Идол.

# 224
За почивки със самолет, винаги нося гилзи с отлят парфюм, никога целите шишета. Има едни, които се слагат на пръскалото на парфюма и директно се пълнят с помпане. Много са удобни и за носене в чантата.

Общи условия

Активация на акаунт