Парфюмни размисли и страсти - 284

• 83 516
  • 754
  •   1
Отговори
# 345
Добро утро!
И тук има сладък бадем...
https://www.fragrantica.com/perfume/Elie-Saab/Girl-of-Now-45686.html
Но е добре да се пробва!
И аз го загледах, защото обичам ядки, а тук я няма комбинацията с хелиотроп (твърде пудрена).
На вас допада ли ви? Ще се радвам да прочета повече, преди да хукна към мола Simple Smile
Аз лично, не харесах изобщо Girl of Now, а харесвам бадем в парфюми, но винаги човек трябва да пробва, независимо от чуждите мнения.

# 346
На море съм и тук нося всичко де що смокиново имам. Фантазия са, особено Fig Infusion, горещо ви го препоръчвам за море.
Преди да тръгна на почивка обаче пробвах едно Трусарди в Делириум и само за него си мисля от тогава. Може ли да помоля за мнение ако и вие сте го пробвали. Цената на намаление е 290 лева и още се чудя дали се заслужава. (Имам Bois D'Amande и ми се струват подобни).
https://www.fragrantica.com/perfume/Trussardi/Hidden-Corner-of-F … i-Baci-80040.html

# 347
Тези дни пръскам един семпъл който ми бяха дали от поръчка - Chanel Paris-Riviera. Уж нищо кой знае какво но така ми влезе под кожата, замислям се за бутилка като си изпръскам семпъла.
Ако трябва да кажа един единствен парфюм за тази пролет, това е Chanel Paris-Riviera. Мн се харесахме, заради пробичка взех цял парфюм, обаче е супер нетраен, с 10 пръскания и нищо не се усеща след половин час. Нямам проблем с трайността, но бързо ми омръзна. Не съм сигурна, че си заслужава да го вземеш, Атина. Разгледай https://www.fragrantica.com/perfume/Dior/Miss-Dior-Absolutely-Blooming-39070.html, доста по-траен, отново цветя, класа Heart

# 348
За мен Girl Of Now е точно обратното на фин и елегантен.

Аз очаквах ароматна бомба, но поне при мен не се разви така.

Взех си днес мострите, по-късно ще споделя впечатления.

# 349
За мен Girl Of Now е точно обратното на фин и елегантен.
+1
И е мноого сладък, по моите критерии за сладост; лятото чак лепкав.

Бадеми има в Hypnotic Poison EDP, поне в първото издание; сега вече не знам каква е хавата, от Диор обичат да скапват всичко.

# 350
Първи впечатления от Chanel 19 Poudre. Веднага безпогрешно се разпознава, че този парфюм е Шанел. По принцип всяка марка има свой почерк и е хубаво, когато успява да го запази във времето. Тук усещам основно нероли с добавка на ветивер и ирис. Според моите възприятия е подходящ за целогодишно носене, може да мине и за унисекс и е елегантен като всеки парфюм, който има в състава си ирис. Определено се радвам, че го пробвах, замислям се и за покупка.

# 351
Огромно благодаря за всички предложения! Страхотни сте Heart Eyes
Записвам си и веднага щом мога да отскоча до мола, ще търся и пробвам ароматите. Благодаря!

# 352
моите топ бадеми са в Италика на Xerjoff, макар че лятото на топло усещам повече вишневи костилка..., в по-нормално време, това е сладката, млечна бедомова мечта. Напомнят ми за нещо от детството, което не мога да определя, предполагам все още влажните млечни бадемови ядки, които ядяхме от дървото.
и аз се върнах на вълна Тера Миа, не знам защо, въпреки че не и е сезона, вечер се поливам с него. Преди ги помнех по мъжки и по-сходен до интенз кафе, но сега го възприемам по съвсем друг начин, розата изобщо не ми изпъква толкова, за сметка на ванилията, а ядките и кафето са божествени заедно. Дори не знам защо ми напомня на Неапол, някъде, в някоя уличка ми беше замирисало така.... Тези човечета са персонажи от комедия дел арте.
От круизната линията на Шанел се бях сдобила от английски ибей със сет от три, на добра цена, и може да видите там....Там има и Чокомъск
За Килиън доста са писали дамите, Ако опасните връзки ви допаднат, тествайте и Nur на Sooud, божествена интерпретация по темата и в екстракт и в еаu fine версията..... Моите любимци са good girl gone bad, фантомчето и ангелския дял. На първо носене бяха харесала и forbidden games и moonlight in heaven, но и двата за мен се разпадат до скучни "парфюмни" белоцветни, особено първия... Love don't be shy е другият хит, но го предпочитам във вариант Синтра на Мемо

Последна редакция: сб, 22 юли 2023, 15:29 от Солена Луна

# 353
Като се отвори тема за Kilian какво мислите за Woman in Gold By Kilian?

# 354
  • София
Солена луна, радвам се, че ти е харесал Тера миа. Да, много по-фин, класен и хубав е от Интенз кафе. Чакам си бутилката от Нотино.
Преди малко, на плажа, се разминах с един момък, полят с Табако ванил. Щеше да ме усмърти. Защо, в тези жеги, точно този парфюм???
На морето нося Nobile Muschio nobile и Cafe Chantant, Diptique Oyedo,  Bottega Veneta Illusione, Mancera Sicily и Instant crush. Нямам снимки на парфюми, нo имам Созополски залез
Скрит текст:

# 355
Girl of now е един от най-коментираните тук,таман  се зарадвах,че хайпът му е отминал и хоп,изскача😂.Не,че е лош парфюм,но вече сме го пре-пре коментирали,да ме прощават феновете му🌷.
Днес в жегите съм с White tea Elizabeth Arden,много добро попадение е за мен,женствен,като за едт е много траен на кожата ми.
Едно много точно описание във Фрагрантика се покрива с моето:
A dry sunny day indoors, with occasional wind blowing in your hair. You're looking down at the beach from the second floor of your villa, a cup of tea warm in your hands, a pot of fern to your left. A white linen scarf is loosely looped around your neck, the wind causing the tail to trail behind you. Behind you is your unmade bed; white lightweight blanket sprawled heedlessly on top of the white bed sheets. The crisp white color of the curtains and furnitures contrasts nicely on the warm tan laminate wood flooring.

Последна редакция: сб, 22 юли 2023, 18:39 от Calabria

# 356
Мерси за информацията за Girl of now, много бързо ми се изпари меракът да го пробвам. Освен това зададох въпрос конкретно към Магда Димитрова, защото ми правят много хубаво впечатление публикациите ѝ, а за труда на останалите - още веднъж мерси.
Скоро имам рожден ден и ще си купя поне два парфюма. От НЕкоментираните.

# 357
странна птица ми е woman in gold, със сигурност има кофа алдехиди, плюс роза, която ми напомня малко на индрише и от килиънската сладост, за мен има сходно настроение с Изия на Сисли, след дълго избиране между двата си взех Изия.
Понякога Килиън ми е твърде сладък .. Като говорим за покупки, и аз поддадох и взех една Валая, тръпка са ми слепите покупки..... Но предвид любовта ми и към Делина и към Фльор Наркотик, надявам се да се харесваме... не знам

# 358
  • Бургас
Валая няма абсолютно нищо общо нито с Делина, нито с Наркотика.За мен беше слабо казано разочарование.С радост си размених отливката.Дано се харесате, Луничке.Sparkling HeartAnimal Heart Eyes Cat

# 359
Та, за първия месец много искам да пробвам Guidance by Amouage. Харесва ли ви този, на какво ви напомня? Или далеч не е подходящ за парфюмен новак като мен Simple Smile
Безумно вкусен, закачливо-меден, пудрено-кремест, с много пралина (не шоколадова, истинска), мммммм. Носи нещо малко от неповторимия Caron Farnesiana, но този вече отива в друга категория☺️Guidance обаче не е за жегите, рискуваш да не го харесаш, ако го пробваш сега.

Любимата ми Шанелска Вода е изненадващо и за мен Venise, пристрастяващ❤️ и много типично Шанел, носи чистото и въздушно алдехидно усещане на старите им произведения (но поразводнено), този път идващо от ириса, защото адлехидец като за мен няма, подсмрък. Пак съм доволна, красив е.

Най-невероятните захарни бадеми са в "локумените" аромати - Serge Lutens Rahat Loukoum (един от "вечните" ми, мога да го душа, докато ми излязат сълзи☺️), Keiko Mecheri Loukhoum (сиропирано заклинание, завива ти се свят от сладост, но не можеш да се откъснеш), Les Cocottes de Paris Melle Cleo (почти идентичен с Кейко и също много приятен; и трите от колекцията не са лоши, заради тях издирих и прочетох де що има биографии на Главните Парижки Куртизанки от Прекрасната Епоха😅). От по-пудрените и не толкова сладки прекрасни бадеми има в L'Artisan Jour de Fete, Serge Lutens Louve и Prada Infusion d'Amande, но май и трите са окочантелно спрени, за JdF поне съм сигурна, а са толкова уютни, и пухкави, и сърцестоплящи (само Прадата е малко лекарствена). Най-лесно откриваем сред пудрените бадеми, не толкова сладък, е Montale Sweet Oriental Dream, доста синтетичен и скучен, но може и да е каквото търсиш.

Valaya е приказен млечен, сметанов, много пухкав карамел без капчица роза или каквито и да е "цветни" цветя, само свенливи и нежни бели. Влюбена съм, от мисля февруари насам съм изпръскала половината бутилка. Не мо'а се запра!! 😅

Лека вметка, Vanille се чете "Ваний", във френския "ille" = "ий".

Общи условия

Активация на акаунт