Парфюмни размисли и страсти - 284

• 82 476
  • 754
  •   1
Отговори
# 360
Покрай четене на някои стари парфюмни ревюта попаднах на постове на #Miyako. С друг ник ли е или вече просто не пише, ако знае знае де!

# 361
И аз се включвам в питането, Miyako с нов профил ли е?
Парфюм за деня Rosa Rossa Forte.

# 362
  • Пловдив
На мен пък ми е влязла муха за свеж прохладен парфюм.Колебая се между Bazar и Cerruti image .Ще ме побутне ли някой или ще ме откажете ?

# 363
Cerruti Image е много фин с интересна композиция на цитруси и дим. При мен не беше траен, при все че пръсках обилно. За парите си е супер.
Базар не познавам.

# 364
  • Пловдив
Благодаря.Цитруси не обичам.Значи отпада Cerruti image.

# 365
вече нямам търпение за Валая, с такива противоречия разбуди любопитството ми, макар че горещото не и пасва.... По принцип откъде може човек да се сдобие с Кейко Мечери по нашите ширини? бях доста впечатлена от нещата, които пробвах, Datura Blanche, неведнъж коментирана, Ume, и прасковата им.... Има ли им нещо, че не се радва на популярност, спрени ли са?

# 366
  • София
Малко със закъснение и допълнение към вече пропоръчаните бадеми.
Уж не си падам по сладки и "ядливи" парфюми, но съм влюбена в BDK Velvet Tonka. В по-хладно и той се разгръща прекрасно. Вече няколко пъти го носих лятото и ми идва да се изям, защото обожавам марципан, а той точно на него ми напомня. Първият парфюм, започващ във фрагрантика с думите sweet и ванилия и така да ме грабне. Заслужава внимание в по-хладно време. Силен, съблазнителен и изпълващ пространства. Има го за проба в Елинор в шоурума на Ситняково.
https://www.fragrantica.com/perfume/BDK-Parfums/Velvet-Tonka-68119.html

Друг бадемен е THOO Almond Harmony. Напомни ми на парфюм, който съм имала или пробвала, но не можах да направя асоциация. Също много хубав. Не е толкова шлейфов и нахален. Него го пробвах в шоурума на parfium.bg  на Иван Вазов. Имаше ги всички яйца.
https://www.fragrantica.com/perfume/The-House-of-Oud/Almond-Harmony-37818.html

Иначе за Hypnotic Poison при мен в едт варианта се усещат повече бадемите.

Споделете после, на кое сте се спрели.

Така и за кафето се оформи хубава дискусия. Terra Mia ще разкрие напълно красотата си следващите сезони Heart

# 367
Днес пробвам Shalimar Cologne, но не е моят аромат. Цитрусовата нотка в началото ми идва твърде остра, а и като цяло парфюмът не ме впечатлява, някак плосък ми се струва.

# 368
Днес пробвам Shalimar Cologne, но не е моят аромат. Цитрусовата нотка в началото ми идва твърде остра, а и като цяло парфюмът не ме впечатлява, някак плосък ми се струва.
Предполагам, за този става дума:
https://www.fragrantica.com/perfume/Guerlain/Shalimar-Cologne-30842.html
Защото Eau de Cologne е страхотна ванилия в жега. Сетих се да го извадя от дълбоките долапи.
https://www.fragrantica.com/perfume/Guerlain/Shalimar-Eau-de-Cologne-16028.html

Вече се напръсках с Amouage Honour- най-любимият жасмин. Шалимар ще чака ред след тренировка.

# 369
Да, този е. Очаквах нещо малко по-свежо и по-интересно. Може би просто на мен не ми пасва.

# 370
  • Бургас
BDK Velvet Tonka е вълшебен с брутална трайност, за мен, а като чета и други го оприличават на Линстант Меджик на Герлен.FatalSnare, ти намираш ли прилики с него, сякаш е по- завършена и плътна негова версия.В листа ми за покупки е отдавна.Много харесвам парфюмите на БДК с някои изключения.

# 371
Аз не намирам никаква прилика между двата.

# 372
И аз, но ми беше неудобно да кажа. Magic ми е нежно пудрен, грам тонка/бадем/тн. не усещам в него. Много хубав парфюм, но не си приличат. Velvet tonka ми допада, но на мен седи грубо, кисело. Препоръчвам проба на кожа преди покупка. Различен стана от листчето. Но хубавото е че има 10 мл от него, а и дават мострички в Елинор (ако дамата на смяна има и е готина, че някои са супер, мега, гига стиснати и да им се молиш за мостра се хилят и не дават. Грозно отношение според мен).

Последна редакция: нд, 23 юли 2023, 11:16 от Lale_Lili

# 373
Velvet tonka е много фин парфюм, много добре балансиран бадемов. Стои близо до кожата, но има много добра трайност. За мен няма прилика с Instant Magic, който е пудрен разкош, сладък и излъчващ. Виждам, че по-горе е коментиран Girl of now, с който аз не успях да се разбера и го размених. Прекалено сладък и праволинеен, никакви бадеми не успях да усетя. Обичам сладки, дори много сладки парфюми, но за да не са скучни и да не "звучат" евтино, е добре да има нотка, която ги отличава, някаква закачка, нещо по-така, което в  Girl of now не открих. Между другото реформулирания Instant Magic е доста осакатен в сравнение с първообраза за голямо мое съжаление.

# 374
  • BG-DE
След целия хейт по Girl of now 😊 вчера реших да се напръскам с него, тук където живея в момента температурите не са много летни и позволяват да се носят и по-плътни аромати. Върху мен той показва чудесни сладки бадеми и винаги получава много комплименти, включително и вчера, а на мен рядко ми се случва това 😊 Като се има предвид и великолепната му трайност за мен си е един много достоен аромат, който парфюмно необременените носове приемат доста добре 😊

Общи условия

Активация на акаунт