Парфюмни размисли и страсти - 284

• 82 469
  • 754
  •   1
Отговори
# 270
Имам и двата, и двата ми харесват еднакво. Средно трайни са. Royal според мен е за лятото, Fabolous да зимата. Не харесвам класическия Lady Million, но тези двата са супер 👌

# 271
Здравейте, знам че Олимпия е популярен парфюм тук, съответно идвам с питане.
Много искам да го купя, но ме смущава че виждам навсякъде различен цвят на парфюма, в сайтове, дори и в ревюта из нета. На някои места цвета е много тъмен, а на други направо като вода... Защо е така?

# 272
Много искам да го купя, но ме смущава че виждам навсякъде различен цвят на парфюма, в сайтове, дори и в ревюта из нета. На някои места цвета е много тъмен, а на други направо като вода... Защо е така?
Защото са различни версии ,съответно различни миризми.Може да погледнете тук https://www.fragrantica.com/perfume/Paco-Rabanne/Olympea-31666.html

# 273
Здравейте, моля за мнение за Armani Privе Rouge Malachite, M.Micaleff Glamour и Memo marfa. Някой има ли поглед върху трайността и прожекцията им? Благодаря предварително

# 274
Скрит текст:
Ако поръчате от изпитан сайт, или купите от магазин, всичко ще е наред с аромата. Ако е стоял на светло, неминуемо потъмнява, заради ванилията. Течноста на Olimpea е светла, като на снимката в линка в предишния пост.

Последна редакция: чт, 13 юли 2023, 21:58 от Magda Dimitrova

# 275
Някои парфюми потъмняват и при правилно съхранение - на тъмно, сухо и константна (сравнително) температура. Обикновено са тези с повече ванилия. Аз имам няколко такива, а моите парфюми стоят в шкаф при горните условия. Сам по себе си този процес не е непременно проблем.

# 276
Познавам само Марфа, силна лятна тубероза плюс иланг, а дъх на ваканция и слънцезащитен крем, плюс е добавеното агаве, което го прави още по екзотичен, по - сочен и малко по интересен. сияж и проекция, много силни

# 277
  • София
Търся в официалния сайт на Диор - Жадора, но не го намирам.....

# 278
Руж Малахит е със стабилен сияж и трайност-няма да убие човек, но е наистина осезаем. Туберозата в него е омекотена, но има пикантен елемент-секси и лесен за харесване есенен аромат. Не е нещо нечувано, но е много добър бленд и лесен за носене при по-ниски температури. Лятото не бих го пръснала и за проба-днес опаковах моя за размяна.
Glamour е по-меката и лека братовчедка на първият Alien. Не излъчва като него и не е толкова… интересен. По-носим е, няма тази острота.
Ако гоните проекция и дълготрайност- Марфа или Армани са по-добрата опция. Ако търсите аромат за настоящия сезон- Марфа.
Станислава, там си е. Днес търсих една чанта- на всеки банер си стоеше той.

# 279
Здравейте, моля за мнение за Armani Privе Rouge Malachite, M.Micaleff Glamour и Memo marfa. Някой има ли поглед върху трайността и прожекцията им? Благодаря предварително

Armani Prive линията спокойно траят 12 часа на кожа, особено цветните плътни бутилки. Блотери с Руж и Верт малахит ми ароматизираха пазарен плик близо 2 седмици.
Руж малахит е  сравняван с Alien, но не намирам прилика. Много по-кремав и плътен, а и в него фокусът е тубероза, не жасмин. Силна проекция

Като сме на тази тема - Армани спират Vert Malachite и Bleu Turquoise. 2024-та излизат два нови аромата от тази серия.

Glamour не съм пробвала

Marfa ми мирише на луксозно сухо олио за плаж. Екзотична суха тубероза, не нагла, леко сладка - изключителен за летни вечери

# 280
Това и аз го видях във Фрагрантика, тъй като по случайност Тюркоазът ми попадна на добра цена, и го отстрелях веднага, да си имам😁 Не ми е голяма любов, но е един от необикновените Скъпоценни Камъни - солен, тамянест gourmand - и си заслужава да се пробва, още повече, че го копират напоследък (Amouage Lineage е почти идентичен).

# 281
Това и аз го видях във Фрагрантика, тъй като по случайност Тюркоазът ми попадна на добра цена, и го отстрелях веднага, да си имам😁 Не ми е голяма любов, но е един от необикновените Скъпоценни Камъни - солен, тамянест gourmand - и си заслужава да се пробва, още повече, че го копират напоследък (Amouage Lineage е почти идентичен).

В кой сайт? Следя чуждите отдавна, но ми излизат само големи бутилки. В Дъглас вече не ги включват в намаленията

# 282
Благодаря на всички отговорили. Май се спрях на Memo Marfa. Обмислям да го поръчам на сляпо. Някой поръчвал ли е от Висша Козметика - дали са оригинални( съжалявам ако вече има такъв въпрос)?

# 283
Оригинални са, но не бих поръчала на сляпо, ако не сте фен на тубероза и иланг иланг

# 284
  • До сърцето...
Благодаря на всички отговорили. Май се спрях на Memo Marfa. Обмислям да го поръчам на сляпо.
Маrfa на дъщеря ми стои приказно, на мен - кофти (няма да влизам в подробности).
Не го поръчвайте на сляпо, всеки парфюм си е до кожа. А не струва 50-100 лв да ги прежалиш просто така. За тези пари ще си вземете нещо, в което ще сте влюбена (може пак да е на Мемо, може и Marfa да е, но поне ще знаете, че е вашия парфюм).
Тествайте марката в Campomarzio 70.

Общи условия

Активация на акаунт