Парфюмни размисли и страсти - 284

• 81 314
  • 754
  •   2
Отговори
# 285
Благодаря на всички отговорили. Май се спрях на Memo Marfa. Обмислям да го поръчам на сляпо.
Маrfa на дъщеря ми стои приказно, на мен - кофти (няма да влизам в подробности).
Не го поръчвайте на сляпо, всеки парфюм си е до кожа. А не струва 50-100 лв да ги прежалиш просто така. За тези пари ще си вземете нещо, в което ще сте влюбена (може пак да е на Мемо, може и Marfa да е, но поне ще знаете, че е вашия парфюм).
Тествайте марката в Campomarzio 70.

Тестери има и в офиса на Parfium.bg

Последна редакция: нд, 16 юли 2023, 12:21 от chilko

# 286
  • София
Тук има семпълче и може да го тествате Simple Smile - https://www.starcorp.bg/memo-marfa-unisex-eau-de-parfum
Има и други интересни предложения

# 287
Марфа на сляпо никога! От кожа до кожа вади най-различни неща, пък и струва колкото една пералня, та не препоръчвам да се взема преди обстоен тест.

# 288
Успях да намеря тестер на Мемото. Пробвах и Rouge Malachite в Дъглас. Много готин, нестандартен аромат. На моята кожа го усещах около 4 часа с добро излъчване.

# 289
  • на село
Дами, търся подобен на Narciso Rodriguez for Her Musc Eau de Parfum Intense. Ще се радвам да споделите, ако смятате, че има добра прилика с друг парфюм. Ще прочета мненията във фрагрантика, разбира се, но ще ми е любопитно да чуя и вас.

# 290
Благодаря за страхотната тема!
Самотно ли е парфюмното хоби?
Не ми е самотно. Имам 3 кучета и 4 котки, които душат заедно с мен. По-трудно ми е общуването с хората. За тях се нуждая от други качества, напр. да си спазвам думата, да съм коректна, да ги уважавам, да съм добронамерена. Не ги умея тези работи. Но най-лесно ми е общуването с парфюмите. Ах, парфюмите. Те нямат никакви изисквания. Ако си платиш, са твои и дават всичко от себе си. Радват те с прекрасния си аромат с трайност до 72 часа.
Какво ви носи то и как се запалихте?
Носи наслада за сетивата. Запалих се случайно след като останах без парфюм и търсих под дърво и камък траен аромат на достъпна цена. Така открих фрагрантика и тази тема. Спрях се на Montale Intense Cafe.
Утихва ли интереса към парфюмите или напротив?
Не е спрял да гори огънят ми по това хоби. От 1 година съм запалена. Колекционирам също така чанти, гримове и обувки.
На въпроса, хобито си е като всяко друго, срещаш хора според интересите. Вярно, тук има по голям диапазон типажи-задълбочени анализатори, запалени колекционери, тарикати, нетърпящи тарикати, търсачи и всякакви в определена степен леко изперкали по темата. Ако не бяха соц. мрежи нямаше да имам с кого да споделям обаче....
Ласкателите изтипосващи екранни снимки от една Фейсбук група в друга, за да се подмазват на админките, са ми също интересен типаж. Можем да ги сложим и в графата тарикати. Радвам се, че поне тук в bg-mamma се спазват еднакви правила за всички. Няма драма. Иначе идва метлата.
но бързо ми омръзват. Всяко ново попадение измества фаворита ми до момента.
Същото е и при мен. Затова забавям новите покупки по 1 или 2 пъти на месец максимум.
Дами, търся подобен на Narciso Rodriguez for Her Musc Eau de Parfum Intense. Ще се радвам да споделите, ако смятате, че има добра прилика с друг парфюм. Ще прочета мненията във фрагрантика, разбира се, но ще ми е любопитно да чуя и вас.
Прелъстителен и мечтателен мускусен аромат без потна нотка. Заслужава си да му обърнете внимание.

# 291
Много хайпвани парфюми се оказват голямо разочарование за мен. Добре че се научих да си намирам мостри.
Няколко от тях са Delina на Parfums de Marly, Rouge Smoking на BDK, Angels' Share и Love Don't Be Shy на Kilian изобщо не ми харесаха, а всички в youtube въздишат по тях.

# 292
аз също дълго се противих на Angel's Share, но след като почти цяла седмица разнасях една случайно попаднала проба, сдобих се с бутилка и го нося с кеф. Виж Gris Charnel и двете версии и Rouge smoking, не се разбрахме изобщо. Аргос ме поздразниха със силната прилика с други подобни аромати, очаквах поне оригиналност.....

# 293
Аз не харесвам канела, а в Angel's Share се усеща много отчетливо. Иначе е хубав парфюм, но аз не бих го носила.

Сдобих се с Bois d'Amande на Van Cleef & Arpels. Много се чудих между него и Bois Doré. Не знам дали не сгреших Thinking Втория ми се стори по-сладък, а имам доста сладки.

# 294
Здравейте, харесала съм си един сайт за месечен абонамент на парфюми (травъл размери). Четох много позитивни и някои отрицателни отзиви, но въпреки това се реших да ги пробвам, защото предлагат доста парфюми, които аз наистина няма как да си позволя в пълен размер.
Та, за първия месец много искам да пробвам Guidance by Amouage. Харесва ли ви този, на какво ви напомня? Или далеч не е подходящ за парфюмен новак като мен Simple Smile

# 295
Невероятен е. Аз съм влюбена в него и само го чакам да изпадне на малко по- добра цена. Пробвайте го, много е силен, но женствен и красив! Марката е трудна и не е никак подходяща за новаци, но парфюмът е от по- лесно носимите.

# 296
Здравейте, харесала съм си един сайт за месечен абонамент на парфюми (травъл размери).
Може ли да споделите кой е сайта?

# 297
densi, благодаря за отзива, ще го поръчам. Simple Smile

Nevermoresleep, не знам дали ще е от полза, защото не живея в България, но сайта е scentbird. Взимам го само заради "колаба" им със Saks.

# 298
Да, от полза ми е, много благодаря! Simple Smile
Аз съм се записала за Sniph но нещо ме дразнят. Първият парфюм беше този, който исках да пробвам, а така и не го получих. Писах им да видим дали ще решат проблема. Предложенията им за втория месец пък нещо не ме впечатляват и може би няма да се задържа с тях.

# 299
  • Чукарландия
Благодаря за хубавата тема, Денс! 🌹
Вие вече почти сте я преполовили, но и аз да се включа, докато не сте я заключили... 🤣
Нямам много време да чета и да надничам, а ми липсва темата, липсват ми и много от старите кучета. 💖
Самотно ли е парфюмното хоби?
В никакъв случай! Имам толкова "съмишленици", с които мога да споделям. 😉
Какво ви носи то и как се запалихте?
Лично удовлетворение. Моята  Нирвана. Главни виновници за "запалването" ми са (ще ги изброя поименно, за да няма недоразумения 🤣): Атти, Бубс, Денс, Ковачева, Deetron, Walter. И още много други любими от форума. Подпалвачи такива! 😜
Утихва ли интереса към парфюмите или напротив?
Да, да, ама не! 😁
Парфюми текат във вените ми, няма начин!
И в този ред на мисли, с огромно нетърпение си очаквам чисто новичък, непомирисван от мен Café Chantant Nobile 1942. Дълго чакан и много желан, за предстоящия есенно-зимен период.
И непременно ще обърна внимание на новия Idôle Now Lancôme! Благодаря Deetron! 🤗

Общи условия

Активация на акаунт