Парфюмни размисли и страсти - 284

• 81 297
  • 754
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Хубави и трайни са Loewe, имам поне 5 -6 техни. Не съм съгласна, Pink Magnolia няма нищо общо с Роша Бизанс. Аура флорал има далечна прилика с ЛВЕБ. Притежвам и ползвам изброените, така, че правя сравнения между тях.
Къде има Choco musc?

# 331
Аз в Амазон го гледах.

# 332
Моля, препоръчайте ми парфюм за интензивни разходки на открито. Досега ползвах Theodoros Kalotinis Plumeria, но му виждам дъното. Загледах се в парфюмите на Karl Lagerfeld, доста са бюджетни, но прочетох, че са доста нетрайни.
Бих препоръчала Alluring Fig и/или Jasmine of Athens, и двата са на Калотинис.
С Лагерфелд не бих се занимавала.

Едит:
Разучавам Terra Mia. Много я харесвам, очарована съм от препечените лешници в началото. Не очаквах толкова много роза обаче, нито огромната прилика с Intense Cafe, който разкарах преди няколко години заради синтетиката.
Terra Mia oбаче е много по-добър от Монтала, нищо не стърчи, нито дразни.
Ще го видя на хладно как ще се държи. По-малко сладък е при мен от кафето на Калотинис, което вади страшен карамел на моята кожа, но но мъжка е чисто кафе.
Притежанието на двата е задължително само за люти кафеджии парфюмани.
Кутийката на Терра Миа е покъртително грозна. Психо човечето на картинката ми прилича на онези с гуглите от американския юг. Нарочно не ги назовавам.

Последна редакция: пт, 21 юли 2023, 21:38 от Dez

# 333
  • The Evergreen State
Loewe не съм ги тествала но ми направи впечатление че Урсула Корберо е с тяхна чанта в рубриката на Vogue In the bag. Може и да им е рекламно лице нямам идея. Бих тествала парфюмите им ако ми попаднат някъде.

Тези дни пръскам един семпъл който ми бяха дали от поръчка - Chanel Paris-Riviera. Уж нищо кой знае какво но така ми влезе под кожата, замислям се за бутилка като си изпръскам семпъла.

# 334
В следващите няколко дни смятам да се отдам на парфюмни експерименти. Поръчах мостри на Chanel 19 Poudre, който от известно време исках да пробвам, и Shalimar Cologne (някак ме влече тази линия и ето че сега имам възможност да се срещна с поне един неин представител). Също така два на Килиън, тъй като до момента не познавам нищо на марката, Liaisons Dangereuses и Forbidden Games.

SOTD: Anamcara

# 335
Forbidden Games e много свеж и приятен плодов аромат. На мен ми идва малко в повече прасковата в него. Не се спогадам с праскови особено. Като цяло хубав парфюм, но прекалено скъп ми се вижда, за това което е като аромат.

# 336
Здравейте!
Имам малко странно питане…
Сещате ли се и можете ли да ми препоръчате парфюм, в който да има нотка на бадем, който обаче да сладни. За пример бих дала шампоана и балсама на Гарние с рициново масло и бадем. Жесток аромат има и няма да се поколебая да използвам подобен парфюм.

# 337
Малко съм разочарована от шоколад като парфюмна нотка, до сега не съм харесала нито един, а съм любител на шоколада, но не се отказвам да намеря такъв, който ще ми хареса.

Според мен не очаквай шоколад, след покъртителната миризма в началото после усещам само ванилия.
Наистина 100% миризма на шоколад съм получавала само от лосиони за тяло, но пък не е много траен аромат. Дано Sol de Janeiro направят такъв крем,  техните лосиони не знам с какво ги поят, но миризмата остава цял ден. За мен си струват всеки лев.

# 338
Здравейте!
Сещате ли се и можете ли да ми препоръчате парфюм, в който да има нотка на бадем, който обаче да сладни. За пример бих дала шампоана и балсама на Гарние с рициново масло и бадем. Жесток аромат има и няма да се поколебая да използвам подобен парфюм.

От бадем и сладни, веднаха се сетих за този парфюм, не знам как мирише Гарнието…

# 339
Добро утро!
И тук има сладък бадем...
https://www.fragrantica.com/perfume/Elie-Saab/Girl-of-Now-45686.html
Но е добре да се пробва!

# 340
Здравейте!
По питането за сладък бадем, вчера попаднах на следното, но не съм го пробвала
https://www.fragrantica.com/perfume/Carven/Dans-Ma-Bulle-Eau-de- … ilette-55073.html
В момента го има на супер цена в https://parfium.bg/carven-dans-ma-bulle-toaletna-voda-za-jeni-bez-opakovka-edt

# 341
Добро утро!
И тук има сладък бадем...
https://www.fragrantica.com/perfume/Elie-Saab/Girl-of-Now-45686.html
Но е добре да се пробва!
И аз го загледах, защото обичам ядки, а тук я няма комбинацията с хелиотроп (твърде пудрена).
На вас допада ли ви? Ще се радвам да прочета повече, преди да хукна към мола Simple Smile

# 342
Доста е писано за Girl Of Now в предишни теми. За мен е елегантен и фин, умерено сладък. Носила съм го през зимата. Поне според моя опит е от онези парфюми, на които им трябва пространство (и вятър), за да се разгърнат напълно.

# 343
BillieCross, аз много го харесвам! Фин, елегантен, женствен... Сега може да Ви "натежи" и да Ви се стори доста сладък, заради горещината. Съгласна съм с bell! Красив е, топъл, уютен, но и според мен е за по - хладно време.

# 344
  • Sofia
За мен Girl Of Now е точно обратното на фин и елегантен.
Ако се търси бадем, който не е цианиден - пробвайте Van cleef Bois d'amande.

Общи условия

Активация на акаунт