Парфюмни размисли и страсти - 284

• 81 192
  • 754
  •   1
Отговори
# 510
Glossier You го сравняват с обелки от молив и донякъде намирам тази прилика. Това + чист мускус

# 511
Не бях чувала за Flower Room, гледам че го имат в абонамента който ползвам и го наредих на опашката. Simple Smile Звучи интересно.
Glossier You според това, което чета ще е от тези дето или обичаш или мразиш. Според мен си струва да се пробва ако може да се докопа човек до мостра, защото цената му е прилична.
Иначе аз нищо не купувам на сляпо, освен ако не е от тези евтинийки, които звучат много добре и за които няма мостри. Харесвам няколко сайтове, които продават мостри и честно казано мостри си колекционирам. Първо заради цената и второ че всичко ми омръзва бързо и искам нещо ново да пробвам винаги.
Жалко че спряха да раздават безплатни мостри, вече искат да купиш някакъв парфюм първо. Разбирам де, прекалено много хора злоупотребяват.

# 512
Ами да ги продават тогава тези мостри. В доста парфюмерии даже шишетата са заключени зад стъкло и трябва всяко едно да си поискаш, мостри няма, а на някои парфюми дори и тестерите са празни. 500+ пари (условно) не давам за парфюм на сляпо вече.

# 513
Има наистина много сайтове, които продават мостри, въпроса е колко ще искат за доставка до България. Сигурна съм че някой от тези, които са в Англия ще са с по- приемлива доставка. В реддит има  много ценна информация за тях, там е пълно с колекционери на мострички Simple Smile

# 514
За почитателите на арабските парфюми споделям набързо впечатления за последната си придобивка : в среден ценови клас, леко сладък, топъл и нектарен аромат. 1 към 1 с толкова търсеното от мен масло на Кхадлай, които от години липсват на БГ пазара.
Няма го усещането за евтин, елементарен парфюм, арабската традиция е пресъздадена много елегантно, каквото е и името на парфюма - Eleganza Aurora Scents. Нямам база за сравнение, за да опиша на какво прилича. По пирамида се доближава най-много до Valentino Donna Acqua Valentino, но в действителност двата парфюма нямат почти нищо общо. Марката я описват като произход ОАЕ с френско производство и е в базата данни на Фрагрантика, но точно този парфюм липсва.
Заиграх се в последните дни с https://www.wikiparfum.com/en. Много ми харесват клипчетата с развитие на аромата по съставки и очаквам да проверя доколко отговарят на реалността. Отбелязвам, че такива клипчета имат само нишовите парфюми.
От къде го закупихте?

# 515
от чистите нотки харесвам нероли и кастилски сапун, аромати които са само чисти обаче са ми скучновати в драйдауна и ако имах такъв щях да се поливам непрекъснато.
your skin but better според мен са разни сладки пудрено мускусни или ванилии, например angelique noir и pur eve в драйдауна, Valaya, Fleuer Narcotique този тип, които остават лек сладковат привкус.
говорейки за такива, днешния ми аромат е точно такъв..... нещо като  oriana с малко черен пипер, чай и хвойна. стои прибран до кожата, но при движение се усеща ясно, допадна ми, леко необичаен, но носим. Maison Matine Lost in Translationhttps://www.fragrantica.com/perfume/Maison-Matine/Lost-In-Translation-72489.html

Последна редакция: пн, 31 юли 2023, 22:37 от Солена Луна

# 516
Guedance Amouage ♥️

Обичам го!Обичам го!
Думите свършиха🙂

# 517
  • Бургас
Glossycherry, препоръчвам да пробваш Love Affair Eisenberg https://www.fragrantica.com/perfume/Eisenberg/Love-Affair-12559.html , който освен че е чист, перилен аромат е звънлив и много траен. Има го за тест в Дъглас, а вероятно и в други големи вериги.
Моят го купих преди доста време от нотино на невероятна оферта, едва ли ще изскочи отново такава, но все пак сравни и цената му там в случай, че се харесате и решиш да го закупиш. Имаше и 15/30 мл в размените или за продажба в парфюмните групи във фейса.

# 518
  • на село
Момичета, изскочи ми на оферта 501 Iris & Vanilla N.C.P. Olfactives, всъщност почти цялата серия, но този ми харесва много. Проблемът е, че много ми напомня на La Vie Est Belle, който аз имам и носът ми не е толкова опитен да ги отличи. А в първия има виолетки, които аз отдавна искам в парфюм. Сигурно ще го купя, че ми легна на сърце, но ми е интересно да прочета съпоставка на двата парфюма.

# 519
Дойде Orchidee Vanille. Първи впечатления: много е хубав и много ми напомня на виолетките на Guerlain - Insolence edp. Малко по-сладка е орхидеята и се усеща ванилията, но в основата си, си е виолетки. Мисля, че двата успешно могат да се комбинират, ако виолетките на някой не му достигат или иска да добави повече ванилия в Insolence.

# 520
Тези дни тествах още три аромата на Maison Matine

Poom poom стандартен fruity floral с много реалистично киви, каквото не съм усещала до сега. Както и на другите на бранда началото е по - обикновено и леко, но драйдауна, на 5тия час се усеща като приятен въздушен облак, кивито е все така ярко, с добавка на чист шампоан и сладка ванилия.
avant l'orage най често споменаван от  блогерите, ми се стори по безинтересен, дървесна ванилия, като Zadig Voltaire и Ани, но по-скучна
bain de midi  иланг и таре, които в процеса на носене стават опушени и по-дървесни и богати , въздушен и обемен аромат с интересен драйдаун, започва плажно, в косата го усещах сладко опушено и лактонно и на следващоие ден, макар сияжът да е по-скромен, малар шри движение да се усеща достатъчно ясно
Брандът е еко био състейнабъл, без пластмаса и т. н, нишови аромати на сушрр цена от 50 евро за 100 мл, има разфасовки и от 15 мл, с удоволствие продължавам да го проучвам

# 521
# 522
Сдобих се с Myrrh and tonka от Делириум и съм много щастлива 😍 Беше си покупка на сляпо, но много много ми хареса. Различен аромат от това до което до момента съм се докосвала. Нямам търпение да дойде есента за да си го нося.

Не се сдържай и поръчах и Intense tiare. Много ми е “кокетен”, страхотен кокос за летните дни.

Имам и много, много мостри за тест в следващите дни, но ще го карам постепенно за да се насладя на отделните аромати.

# 523
  • BG-DE
Точно си мислех, че съм в "парфюмна нирвана" и на хоризонта ново Twilly и то с любими за мен съставки личи и джинджифил 😂

# 524
Добро утро, търся препоръка на парфюм. Много харесвам на Марк Джейкъбс - Дейзи, Дейзи лов, Дейзи Дрийм...
Ама не мога да се пречупя да ги купя заради това че просто нямат издръжливост. Колко пъти съм се пръскала от тестери и след 1 час няма никой, едва ли само при мен е така, защото виждам много такива коментари.
Пробвали ли сте парфюми, които ви напомнят на някои от тези, но да са с добра издръжливост?

В олфактивната група на Daisy e Chanel Chance eau Tendre EdT. Препоръчвам за проба.
https://www.fragrantica.com/perfume/Chanel/Chance-Eau-Tendre-8069.html
И непременно EdT, а не  EdP, защото става дума за два различни аромата. ЕдП е много, много цветен/форален.

И аз както бях в парфюмна нирвана, и абсолютно нищо не ми трябваше, си взех от любопитство Lattafa Raghba и Lattafa Khamra. Във възторг съм и от двата, страхотно ми застанаха на кожата, с прекрасно развитие и трайност.
Не знам защо ги сравняват с Bouquet Ideale и Angel's Share, защото ако има такава, то тя е бегла, и за парфюмен двойник и дума не може да става.
Имам, нося, и обичам Bouquet Ideale, а Angel's Share не харесвам върху себе си никак, а многократно сък го пробвала на кожа. Многократно, защото харесвам първите 15-20 мин, след което става абсолютно "не" за мен. Khamra обаче е друга бира. Обожавам дървесни ванилии и гурмета, видя ли канела, трябва да я пробвам.
Добре че я взех. Разкошно, дървесно гурме, полъх на щрудел (не буквален) с фурми вместо стафиди, топнати в ликьор.
https://www.fragrantica.com/perfume/Lattafa-Perfumes/Khamrah-75805.html

Рагба е страхотен тамян, с много хубав сантал и млечна, кафява захар.
https://www.fragrantica.com/perfume/Lattafa-Perfumes/Raghba-25807.html

Държа да отбелжа, че не търся бюджетни копия, имам значителен и качествен гардероб, и въпреки това тези двата заслужават да влязат в него. Препоръчвам проба на всички любители на горните нотки.
Сега при мен е хладно, не жега, но си представям, че в лют студ ще са още по-прекрасни.

Честит Intense Tiare! жега е наистина прекрасен!

Общи условия

Активация на акаунт