Парфюмни размисли и страсти - 284

• 81 188
  • 754
  •   1
Отговори
# 525
Dez, Raghba дали става за любители на по-приглушен тамян като мен? Не задушаващ и изпъкващ, а по-мек, като се има предвид, че обожавам и сантал и кафява захар в аромат? Отдавна го заглеждам и му се чудя. Имам  Bouquet Ideale, който във връхните нотки ми идва леко ретро, може би заради подправките. Бях го пуснала за размяна, даже не съм сигурна, дали още е там, но ако е и не съм го махнала, ще го направя. Улегне ли, става много, много приятен. Какво става с тамяна в Raghba?Има ли развитие или стои до край?

# 526
Дез, наистина си ми любим съветник за парфюми. Grinning Рагхба го имам и харесвам много, а Кхамра го търся под дърво и камък (винаги купувам от физически магазини, иначе досега сигурно да съм го намерила де), засега все го няма, но усещам, че ще е много мой. Smirk

# 527
Дез, наистина си ми любим съветник за парфюми. Grinning Рагхба го имам и харесвам много, а Кхамра го търся под дърво и камък (винаги купувам от физически магазини, иначе досега сигурно да съм го намерила де), засега все го няма, но усещам, че ще е много мой. Smirk
Камра е наличен в парфюми шоп, не е за тази тема, но все пак.

# 528
Dez, Raghba дали става за любители на по-приглушен тамян като мен? Не задушаващ и изпъкващ, а по-мек, като се има предвид, че обожавам и сантал и кафява захар в аромат? Отдавна го заглеждам и му се чудя. Имам  Bouquet Ideale, който във връхните нотки ми идва леко ретро, може би заради подправките. Бях го пуснала за размяна, даже не съм сигурна, дали още е там, но ако е и не съм го махнала, ще го направя. Улегне ли, става много, много приятен. Какво става с тамяна в Raghba?Има ли развитие или стои до край?

Според мен е идеален дори. На моята кожа тамянът в  Рагба е много добре блендиран, и не изпъква. Мек е, и благ. Аз съм от тези, при които тази нота може да се развие недобре също. На Амуаж тамянът обаче ми стои добре например, без да киселее.
Понеже ми е отскоро, подновявам  от нетърпение, не от нужда, и дали стои тамян до края не съм сигурна. Май да. Тепърва ще се опознаваме. Никога не съм имала аромат с кафява захар. Много ми е необичайно и интересно.
Лорелада, при теб как е?
Не искам да подведа никого, риск има винаги.
Аз например, в началото на Bouquet Ideale усещам месести, глазирани коктейлни череши. И умирам за това начало, и не ми е ретро. Череши обаче в пирамидата няма, и въпреки това асоциацията е там, и не мога да се избавя от нея. Heart Eyes

Къде е Deetron, нашият специалист по арабските аромати? Много ще ми е интересно неговото впечатление. Търсих с търсачката, но не намерих негови мнения.

# 529
Да се похваля с подаръчето от Сефора за месеца на рождения ми ден. Мини-та на miss dior и sauvage, намирам мини парфюмчетата за много симпатични.
Miss Dior само съм го помирисвала на тестер, харесва ми, но не е нещо "уау", но му давам точки за издръжливост, изненада ме.
ММ няма сила, която да го накара да сложи sauvage, но на работа поне 11 колеги ми миришат постоянно на него, така че ще има някой зарадван.
Поднових си и Cheriosa 62, ах как го обичам, много ми е интересно когато го нося какви реакции предизвиква около мен. Не е точно комплименти, защото не могат да разберат от къде идва аромата, но всеки започва да пита дали не са донесли нещо сладичко за нас в стаята за обяд. Grinning
Отново реших да пробвам Реплика, ееей носа ми явно не е толкова изтънчен. Имат една такава нечистоплътна миризма, която не мога да разбера от къде идва.

# 530
  • Чукарландия
Дойде Orchidee Vanille. Първи впечатления: много е хубав и много ми напомня на виолетките на Guerlain - Insolence edp. Малко по-сладка е орхидеята и се усеща ванилията, но в основата си, си е виолетки. Мисля, че двата успешно могат да се комбинират, ако виолетките на някой не му достигат или иска да добави повече ванилия в Insolence.

За Orchidee Vanille Van Cleef & Arpels ли говориш?
При мен в него няма нито една виолетка, прекрасна ванилия - да, но виолетки - тц. 🤣
Затова и не намирам нищо общо между Инсоленса и него.
Но е идея да се смесят двата примерно, какво ли ще се получи? Макар аз никога да не съм пробвала комбинирано парфюмиране. Не е моето. 🤗

# 531
  • варна
Моля,някой да изкаже мнение за дезодорант парфюм Шанел Шанс.Аз ще си го усещам ли и колко време би се задържал,без да го усилвам с парфюм през лятото.

# 532
Няма виолетки и при мен и хората около мен с Орхидея Ванилия.

# 533
Като голяма фенка на Mugler, днес пробвах и направо си купих Angel Elixir. Страхотно мирише, доста траен е засега.
Много харесвах един стар парфюм на Issey Miyake, но вече го няма май никъде. Видях, че има нов аромат, обаче не го пробвах на място  - ISSEY MIYAKE L'EAU D'ISSEY PIVOINE, някой да го е пробвал и дали е траен?

# 534
Дойде Orchidee Vanille. Първи впечатления: много е хубав и много ми напомня на виолетките на Guerlain - Insolence edp. Малко по-сладка е орхидеята и се усеща ванилията, но в основата си, си е виолетки. Мисля, че двата успешно могат да се комбинират, ако виолетките на някой не му достигат или иска да добави повече ванилия в Insolence.

За Orchidee Vanille Van Cleef & Arpels ли говориш?
При мен в него няма нито една виолетка, прекрасна ванилия - да, но виолетки - тц. 🤣
Затова и не намирам нищо общо между Инсоленса и него.
Но е идея да се смесят двата примерно, какво ли ще се получи? Макар аз никога да не съм пробвала комбинирано парфюмиране. Не е моето. 🤗
Да, за него. Доста ми е виолетков. Просто като се напръсках и усетих, че ми прилича на нещо познато и зацепих, че ми напомня на Insolence. За това и ги пробвах един до друг - имам и него, и много си приличат по виолетките, макар да не са едни и същи - в едно семейство са обаче, така да се изразя.
При смесването, орхидеята става още по-виолеткова и по-трайна. В Insolence виолетките са по-студени някак. Не ме бива много по описанията, но определено усещам виолетките в Orchidee Vanille

Имам стария Insolence, в бутилката като цвете, ако това е от значение.

Последна редакция: ср, 02 авг 2023, 14:35 от Nevermoresleep

# 535
Здравейте!
Забавих се.... ! Искам да споделя днешния ден с вас, защото е по - различен и особен за мен! Малко тъжен, но и щастлив! Всички вие, станахте част от моя живот. И в трудни и в хубави моменти, отварям темата (и двете теми).Това винаги ми помага и ме радва! Срещнах мили и красиви хора, с някой се сприятелих, с други предстои, надявам се! Благодаря ви за компанията, за милите думи и отношение, жестовете, помоща, съветите и познанията, които имам, отново благодарение на вас! "Мястото", вие... Станахте скъпи за мен! Благодаря ви! Heart Имам подаръци, за които ще ви разкажа...и покажа. Първият, подари ми го моя скъпа приятелка - Jo Malone Mallow On The Moor. Недоумявам, защо във Фрагрантика го сравняват с Insolence? Нямат нищо общо, за моя радост! С "тресавище", също! Наистина, "лилавото" присъства, но то е в началото и за кратко! След това... се преобразява и ме "отвежда" в тропическа гора, в каквато не съм била, но си я представям точно така. Другата ми асоциация е магазин за цветя. Усещат се цветовете, но най - вече току що отрязаните стъбла. Влагата, свежеста на зеленината и хладината. Това е най - летния парфюм, който съм имала, точно заради усещането за хлад и вода, през цялото време. Вторият... В него се влюбих от проба, а моя приятелка ми подари своята бутилка, за да не го чакам. Така се влюбих, както рядко ми се е случвало! Този парфюм, ми създава такава хармония... Толкова е елегантен, обаятелен, магнетичен, красив, прелестен - YSL Caban. Още го мисля, но защо, след като всичко в този аромат ме  прави щастлива, успокоява ме и ме уравновесява. Третият... За него си мечтая от 2021 г. Още преди да изчезне. Толкова силно го исках, че и той се "появи"! Guerlain Shalimar Souffle Intense. Как да ви го "разкажа"? Знаете за слабостта ми към ванилията. В него е една от най - красивите, които съм подушвала! Изключителен, царствен аромат, който също ме "води" на мое спокойно и уютно място и там разгръща всичко най - красиво, което притежава! Само за мен! Извинете ме, размечтах се! А днес, от проба, която ми изпрати приятелка, имам и нова парфюмна любов - Diurno Milano Fragranza. Надявам се някой ден да имам и него! Мили мои приятели, желая ви здраве, хармония, спокойствие, радост, любов и всичко най - добро и красиво, на вас и близките ви! С обич! Heart
Скрит текст:

Последна редакция: ср, 02 авг 2023, 23:38 от Magda Dimitrova

# 536
  • София
Честит Рожден Ден, Магда! Желая ви здраве и още много парфюми красоти.

# 537
  • София
Честит Рожден Ден, Магде! Да се сбъдват всичките ти парфюмни и непарфюмни желания и много много здраве и щастие! Kissing Heart

# 538
  • The Evergreen State
И аз се присетих за Мюглер от една мостра на Alien EDP която имах в шкафчето и си взех една 30ца от него, не съм имала нищо на марката от много време насам.

Магде честит рожден ден! Бъди жива и здрава и щастлива!

# 539
Честит рожден ден и от мен, Магда!
Пожелавам Ви да сте здрава и заобиколена от хармония, красота и щастие! И един ден, скоро, да носите парфюма с Вашето име:
https://www.wikiparfum.com/en/fragrances/magda

Общи условия

Активация на акаунт