Проблем с връзка <заради> тъщата

• 15 415
  • 501
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Ако една 30+ жена, вече майка, все още има нужда от стабилност от майка си, нещата не са никак добре. За жената говори зле, не за половинката й.
Ако това беше мъж, направо с пръчка не бих го пипнала.

# 211
Не съм съгласна!
Независмо дали си на 50+, 60+ или 70+ всеки има нужда от стабилност. Просто с годините тази стабилност се променя. Силно се усеща за какво говоря  при загубата и на двамата родители.
Камо ли на 30+ и новородила.

Да не говорим че няма никакво значение какво говорело - ако такава е потребността и емоционалната обвързаност на жената на автора, кои сме ние да я променяме или съдим?

# 212
Aвторът поне 5 пъти написа, че иска да се ''сплотят като семейство'' с партньорката си. Явно сами разбират, че не се е случило преди появата на детето и е важно да се работи в тази насока. Бабата в тази конфигурация носи негативи на двойката като цяло, независимо че младата майка вижда присъствието й като позитив лично за нея.
Дали ще идва да прави гимнастика на бебето или да пробва новата реколта розе няма особено значение. Нарушава все още крехката динамика на семейството без подпис и перспективата не изглежда добра.

# 213
След като мамина глезана не може на 30 и кусур години да се пусне от полата на мама, да си се хващат на квартира двенките и да си бъдат семейство. Аман от лигли. Авторът не знам къде е спал като си е избирал жена.

# 214
Aвторът поне 5 пъти написа, че иска да се ''сплотят като семейство'' с партньорката си.

Е, то и насилника крие желанието си за отделяне на жертвата от близките и с подобни приказки...
Не казвам, че е такъв, но хипотезата съществува.

# 215
Няма да си продължи договора заради него- натъртено му е, за да си сипва пепел на главата.
В една равнопоставена двойка, и двамата имат потребности. В случая единия да има спокойствие в дома си, а другият да е с мама.
Защо потребността от мама да е по-важна, от потребността на партньора ти да гради самостоятелно и независимо семейство? Кой е егоистът в случая?

# 216
Aвторът поне 5 пъти написа, че иска да се ''сплотят като семейство'' с партньорката си.
Е, то и насилника крие желанието си за отделяне на жертвата от близките и с подобни приказки...
Не казвам, че е такъв, но хипотезата съществува.
Т.е. трябва цялата фамилия да се нанесат в една къща. Баби, лели, сестри... Ех, ще настане такъв живот!

# 217
Ако ролите бяха разменени и мъжът искаше майка му, медицинско лице, да присъства толкова често в дома им, всички тук щяха да са единодушни - мъжът лош, свекървата лоша. Защото свекървата по принцип е лоша. Но тъщата може, нищо че жена на 30 и кусур, дърто магаре, не може да се справи с едно бебе. За което обаче и свекървата помага чат-пат.

# 218
Видно е, че НЕГОВАТА потребност е получила каквото иска. Мяйката няма да идва.
А НЕЙНТА потребност как точно е удволетворена?

Така наречената "мамина глезла" е реагирала веднага и е говорила с майка си. Авторът НЕ Е бил нападнат от тъщата, а описва някакви си негови интерпретации. Реално авторът за мен е много "женски мъж" и не мога да му съчувствам. Всичко в него не е мой тип и не мога да съм напълно обективна.

G&B, коментарът ти показва, че не разбираш за какво точно говоря. Не е нужно всички да са в една къща, един върху друг или да се държат за ръце.

# 219
  • София
Не съм съгласна!
Независмо дали си на 50+, 60+ или 70+ всеки има нужда от стабилност. Просто с годините тази стабилност се променя. Силно се усеща за какво говоря  при загубата и на двамата родители.
Камо ли на 30+ и новородила.

Да не говорим че няма никакво значение какво говорело - ако такава е потребността и емоционалната обвързаност на жената на автора, кои сме ние да я променяме или съдим?

Ако не знаех за какво става дума, щях да си помисля, че говорим за някое мамино синче. При жената не е по-различно и не води до по-добри неща. Хора на близо 40 трябва да могат да се справят и сами, особено щом имат един друг. Да, родителите няма да ги има в даден момент, и тогава е добре да можеш да се справиш сам и да си си задържал половинката, вместо мама да я е изгонила.

# 220
Майката ще продължава да идва на гости, просто няма да има работни ангажименти всеки месец за една седмица. Младата майка получава възможност да продължава да се вижда с майка си в по-ограничени времеви интервали, да продължава да комуникира със сестра си, получава i възможност да изгради семейство с дете И МЪЖ. Нещо, което не й е съвсем познато, тъй като е била отгледана от самотен родител. Сама жена с две дъщери...
The Doris, разбирам чудесно за какво говориш, но не е задължително всички, които не припадат от ежемесечни гостувания на тъщи да са насилници.

# 221
Видно е, че НЕГОВАТА потребност е получила каквото иска. Мяйката няма да идва.
Айде реално и фактически да спре първо да идва, пък тогава да казваме, че неговата потребност е удовлетворена.

Последна редакция: сб, 17 юни 2023, 14:34 от Нарцùса

# 222
Има много токсични връзки между дъщери и властните им майки. Тази е една от тях..

# 223
Бебето е едва на 2 месеца. Кога момъкът събра "данни" за толкова много оплаквания?
И как намира време да пише толкова дълги оплаквания, оправдания и обяснения? (Браво на всички, намерили сили да ги прочетат!)
Разбрахме ли от толкова приказки как е родила приятелката му (естествено или секцио) и чисто физически как се чувства? Или пък дали няма следродилна депресия?
Разбрахме, че на него му се правело секс, а тъщата го спирала, но дали на приятелката му ѝ е до секс толкова скоро след раждането?

# 224
И на мен ми се струва, че си го обработват здраво. Та не знам, дали няма да получи още някоя заплаха за раздяла, ако майка и дъщеря се направят на луди и мама продължи да се натриса, пък авторът втори път дръзне да отвори въпросът.

В потребността да си насаме със съпругата си вечер няма нищо странно. Потребността да си семеен и майка ти да е с теб, показва някакъв дефицит.

Общи условия

Активация на акаунт