Проблем с връзка <заради> тъщата

• 15 408
  • 501
  •   1
Отговори
# 225
Kакъв е полът на бебето?

# 226
The Doris, разбирам чудесно за какво говориш, но не е задължително всички, които не припадат от ежемесечни гостувания на тъщи да са насилници.

Абсолютно си права.  Но си остава хипотеза. Както и хипотезата за токсични отношения майка и дъщеря пак е напълно възможна. Както и следване на модела "Отглеждам сама детето си".
Споменах за възмможността за насилника, в отговор на някой от постовете, които усилено надъхваха автора как е прав. ...

# 227
Средата е нездравословна за всички участници. Нокий не се чувства комфортно, освен бебето  (дано).

# 228
Аз предлагам като е толкова важна връзката майка- дъщеря, автора да покаже и важността на връзката майка - син. Като си тръгне тъщата, да покани неговата майка за другата половина на месеца, да помага и да се чувства като у дома си, да понареди тва онова по неин вкус и така. Баланс трябва е тези отношения, така всички ще са щастливи.... ( Като си го представя моята майка да идва за по две седмици, сигурно ще я изхвърля навън макс на 2рия ден)

# 229
Всъщност предлагаш да си разделят куклите и парцалките и всеки по пътя си.

# 230
Не, предлага да я постави в аналогична ситуация с неговата майка.
Което може би щеше да е по-лежерен и безболезнен начин да стигнат до заключение да са си само двамата Simple Smile Но пък може и да си права, че щеше да е разделяне на парцалките моментално Simple Smile

Така или иначе разговора "Няма как майка ти да отсяда у дома като е тук по работа, толкова често! - е бил неизбежен." Дано им се загладят нещата и да продължат заедно напред.

Последна редакция: сб, 17 юни 2023, 11:34 от the Дорис

# 231
Накрая да извикат и свекървата. Да си донесе и тя чашите и чиниите. И да пуснат сиртаки.
Не е честно двма срещу един.

# 232
И след сиртакито ще имат нужда от нова посуда. Тогава тъщата ще има поле за изява.

# 233
  • София
Тъщата може да отсяда в апартамента, който тя е осигурила (ако не бъркам, другият апартамент беше от нея) и който е в същия град. Така хем има възможност да помогне на дъщеря си, ако се наложи някоя вечер и тя иска, хем няма да им свети.

# 234
Има нива на приоритети -който си е в къщи, е с такава привилегия. При тях, някак си, нещата са се изсулили в неговите ръце. Майката увърта, че другаде не било сигурно, жена му мисли, че като обича нея, има същите ангажименти и с мама, другата сестра е намусена и й треперят тя как ще стане сутрин. А, той какво да прави-да влиза в положението на всички и да няма претенции в дома си.
И, никой не говори за гостуване 2-3дни, да се видят, нещо да празнуват, да се помогне за новородено и т.н.
Груба грешка е, когато мама дойде за новоредодено, мъжът да си изгърмява отпуската по това време. Неминуемо, става напрежение и мъжът много лесно става оня , дето не знае, не разбира, не е виждал, няма опит и т.н. Мъжете не са ОК с това, освен тези, които гледат да минат между капките и се ошумуляват по периферията. Мъжете искат да са глава на семйството, радват се, че имат бебе, могат и искат да домакинстват. И, тогава някой ги западозира, че са насилници?! А, жена му, която до вчера го е обичала, радвала се е , че е бременна, сега изведнъж ще си ходи при мама.

# 235
  • София
По принцип е груба грешка мама да идва за новородено. А в конкретния случай родилката е над 30 годишна. Че и бащата си е взел отпуск.

# 236
Тъщата може да отсяда в апартамента, който тя е осигурила (ако не бъркам, другият апартамент беше от нея) и който е в същия град. Така хем има възможност да помогне на дъщеря си, ако се наложи някоя вечер и тя иска, хем няма да им свети.
Ами не. По принцип, когато си намираш работа в друг град, или преспиването ти го урежда работидателят, или си го уреждаш сам в аотделно жилище , ИЛИ ако си на гости на роднини - гостуваш с ясен срок. А не като тука, така и така има при кого да остане, я да подпише договор да работи. Простакелско е. Защо не си е намерила тази допълнителна работа в град, където да е самостоятелна, тя се натриса на дъщерите. Интересно защо другата дъщеря не я иска, сигурно защото бабата е много читав човек.

# 237
Преди време като бях прясна родилка, на мен майка ми ми помагаше адски много. Чистеше, готвеше, шеташе в нас. Докато свекървата -гостуваше и повече ми създаваше грижи😂😂😂
Значи не е същото!

# 238
Може и другата дъщеря да си има партньор, и там да е комплицирано.
За сетен път се радвам, че не съм “осигурила дом” на близо 35 годишните си “деца” , а само добро образование. Те си осигуряват дом, аз съм на гости, когато и за колкото е удобно.

# 239
  • Great Britain
Пишем ли пишем, авторът се обяснява подробно и накрая пак пристига някой, който изписква, че бабата била дошла да помага. Не идва да помага за бебето, на работа ходи, а вечер отпуска с винце в собствени чаши в чужд дом. И това лежерно състояние продължава по 2 седмици всеки месец.
Обобщила си го кратко, точно и ясно. Това е.

Общи условия

Активация на акаунт