Проблем с връзка <заради> тъщата

• 15 411
  • 501
  •   1
Отговори
# 195
😃 май, май..

# 196
  • Бургас
Забелязвам постепенна активизация на тъщите.
Аз съм дабъл свека в проект Simple Smile
И се надявам синко да помоли тъщата за чаша вино, а не да търси дълбок замисъл за доминантно поведение в новия сервиз.

ПП: Радвам се, че автора за сега проблем няма, а решението е балансирано.

# 197
Авторът е виновен само и единствено за това, че си е взел мамина лигла, която не смее гък да каже на нахалната си майка, която от своя страна само се чуди в чий живот да се меси - ту на едната щерка, ту на другата.

# 198
Не им вярвай на последните, авторе! Грешиш. Тъщата и да идва за по седмица, през деня ще е на работа, така че няма какво толкова да ти пречи. Проблемът тук е, че не зачиташ какво иска майката на детето ти. С нея е проблема, не с тъщата. А ти си създаделя на проблема. Преглътни егото си, иначе не е ясно какви ще са последствията за връзката ви, но няма да са добри.

# 199
Ами не - ще му пречи. И го разбирам много добре. В пълното си право е да иска да му е спокойно и комфортно вкъщи. Тъщи, свекърви и други роднини нямат работа да му се мотаят в краката. И тъщата като има толкова често работа в града им, да си наеме една квартира, а да не се чуди на коя дъщеря да се натресе. Едната щерка обаче няма проблем да й затваря вратата, но в случая мамината лигла не смее да обиди майка си.

# 200
Никой тук не знае каква е причината “приятелката” да не иска майка й спре да идва. А ако действително има нужда от помощта й? Ако се чувства добре с някой с повече опит и медицинско образование да е до нея и новороденото, особено ако и след родилната  депресия чука на вратата? Авторът си напира за чашите, пет пари не дава какво иска току що родилата “приятелка”. Тъщата идвала ли е на гости преди да се роди бебето? От написаното става ясно, че не. Идва сега, защото смята, че дъщеря й има нужда от нея. И най-вероятно е точно така, иначе щеше от две години да се вре при тях. Авторът обаче не може да се лиши няколко месеца от това да си се развявал спокойно, пардон, от комфорта. Затова и “приятелката” е казала, че не я зачита за човек, затова и обувките му вече гледат навън. Доминант бил. Аз през цялото време докато четях бях сигурна, че е писано от жена, обаче то вече знае ли човек.

# 201
Пишем ли пишем, авторът се обяснява подробно и накрая пак пристига някой, който изписква, че бабата била дошла да помага. Не идва да помага за бебето, на работа ходи, а вечер отпуска с винце в собствени чаши в чужд дом. И това лежерно състояние продължава по 2 седмици всеки месец.

# 202
  • Варна
И аз не чух да помага за бебето, а само да командори.

А относно желанията на жена му - тя може и луната да поиска да й свали от небето ама не всички желания могат да бъдат изпълнени. И аз на мястото на автора нямаше да й изпълня желанието майка й да виси по половин месец всеки месец у дома, ако това ще разбие семейството. Голям праз после, че давала безценните медицински съвети за бебе, които се споделят между всички майки на площадките или ги има в интернет или педиатъра на детето ги дава даром.

# 203
Чакайте сега. Не я зачитат като човек.
А зачитане ли е да ти се каже - утре идва Х у нас за две седмици.
Няма може ли, нали си съгласен, нямаш против.
И съквартиранти да бяха щяха да пита.

# 204
Бабата идва сега, не защото имат бебе, а защото сега другата щерка и е показала вратата. До колкото разбрах, досега е стояла при сестра и.
Неудобство е, разбира се, трети човек да ти нарушава режима. Не обичам гости да спят вкъщи. Когато е имало ситуация, в която се налага, винаги се е изговаряло в какъв срок.
Чак са накарали автора да се чувства виновен, че тъщата ще си прекратява договора, и то заради него. Ми не, не е заради него - и заради сестра и, и затова, че не си е направила сметка.

# 205
Като ви чета оставам с впечатението, че бебето е на 12 години и този "терор" е за такъв период.
Без да препрочитам мелодраматичната ситуация  - бабата е готувала 3 седмици до тук и то по молба на дъщеря си там след раждането + на втория месец. Също е ползвана като доверен педиатър и лекар /родилката явно има проблем след като е ходила на изследвания толкова рано/ и там подобни, но това да имаш лекар под ръка не се брои - важното е че СС може да се оправи с 2 бебета сама и то с една ръка и педиатър на картинка. Медали тука се раздават на рекордьорките!

# 206
Тъщата и да идва за по седмица, през деня ще е на работа, така че няма какво толкова да ти пречи.
Що за глупаво съждение? Нали и той е на работа през деня и баш като се прибере, ще се засече с работната тъща, дето другата ù дъщеря не я иска в дома си, пък самата тъща не помага за бебето, както вече разбрахме.

# 207
  • София
Да, да, най-нормалното нещо е тъщата да живее седмици наред с младото семейство  Joy Почти ви повярвах.

# 208
3 седмици е "гостувала", с намерението да си подреди работен ангажимент за неясен срок в бъдещето, заради който ще е всеки месец при тях.
Не си го представям изобщо това. Случвало ми се е близък да е вкъщи по някаква причина. Но предварително знам и сме преговорили колко. Така поне съм наясно, за да стискам зъби до края на този срок.

# 209
3 седмици е "гостувала", с намерението да си подреди работен ангажимент за неясен срок в бъдещето, заради който ще е всеки месец при тях.
Не си го представям изобщо това. Случвало ми се е близък да е вкъщи по някаква причина. Но предварително знам и сме преговорили колко. Така поне съм наясно, за да стискам зъби до края на този срок.

Както стана ясно лекарката НЯМА да си продължи договора и тази драма на ежемесечното гостуване отпада. Какво точно намерение е имала и дали смата тя не се е чувствала неудобо в този дом - няма как да знаем. Имаме само доста тенденциозните постове на автора.

Нещата в тези отношения са отвъд чаши и гостувания. Тук става дума за стабилнстта, която майката дава на дъщеря си и "вратичката" която дава на жената на автора да му бие шута. Независимо дали жена му ще е силно близка с майка си, сестра си или приятелка на автора това няма да му хареса, защото иска да я доминира и вероятно манипулира. Тази манипулация е била неуспешна - получил е жълт картон и предупреждение за раздяла  при новородено бебе. Желанията и потребностите на родилката в тази тема НИКЪДЕ не са поставени на разискване. Всичко е МУ ....

Общи условия

Активация на акаунт