Проблем с връзка <заради> тъщата

• 15 344
  • 501
  •   1
Отговори
# 375
Редактирам се - Кака Сийка ни подведе -  Никой не е искал от тъщата да гледа бебето, докато са на СПА и тя не е отказвала. По написаното оставам с впечатлението, че са искали с бебето да ходят.

Права си. Върнах се и аз да прочета как точно е било. Не са разчитали тъщата да гледа бебето, вярно е.

Но ще стигнат и дотам някой ден. Следващите оплаквания на автора (или авторката) най-вероятно ще са тип „тъщата отказва да помага за детето и не иска да го гледа, за да си починем“, „тъщата отказва да вземе детето през лятото, градината няма да работи, какво да го правим“ и т.н.

# 376
Щом има публика, ще се намерят и съчинители на истории.

# 377
  • София
Кака Сийка хвърли боба.

# 378
Няма как да съществува добро семейство с недоброжелателност и злоба, представена неуспешно като остроумие. Толкова пък да не може да си преглътне човек егоизма. Наистина се надявам приятелката да покаже интелигентност и сила и да се спаси от насилника.

# 379
Насилник, защото не иска да живее с тъщата.
Явно и аз съм насилник, защото не искам да живея схс свекървата Joy
Отивам да млатна милУтУ с един тиган по главата Joy

# 380
Какъв насилник, какви 5 лв? Съвсем изплискахте легена. Вие така ли сте се вкопчили в децата си, че защитавате нахалната и несъобразителна тъща? В случая бих казала, че съчувствам на автора, че е попаднал в това шантаво семейство.

# 381
Авторът получи достатъчно съчувствие и съвети. Сега е ред да се види има ли мъж с мнение в къщата. И може ли да се справи с нещата или ще си остане с оплакването.

# 382
  • Далечният изток
Аз не разбрах, жената винаги ли е имала нужда от помощ или поне общуване с майка си или това се е случило около бременността и раждането? Ако е второто, да предположим, че сега жената е стресната и притеснена дали ще се справи, но с времето и научаването сама да се грижи за детето, този етап ще отмине. Но ако е първото, и има някаква емоционална зависимост от майката, авторът не го виждам с някакъв полезен ход. Докато тя сама не осъзнае, че връзката, тяхната конкретна разбира се връзка майка-дъщеря, не е особено здравословна за нейното семейство и отношения с мъжа, няма как някой друг да помогне. Всички директни разговори или дори намеци, ще ги вижда като вмешателство в техните безценни отношения. Ето и тук на някои им се струва като насилие от негова страна, а той просто иска тъщата да не е толкова огромна част от неговото семейство.

# 383
Кака Сийка хвърли боба.

А, няма нужда от боб. Просто от години чета в СО и повечето оплаквания са все едни и същи, както и динамиката в развитието на отношенията в семейството и с роднините.
Рев „тя се навира да гледа детето“ рано или късно преминава в рев „тя не иска да гледа детето“ в поне едно 90% от случаите.
Вярно, обикновено снахата реве от свекървата, този път решиха да обърнат ситуацията и зетят да реве от тъщата. Simple Smile

# 384
И аз му съчувствам на автора. Според мен дъщеря и майка си правят техни си планове зад гърба му и го поставят пред свършен факт. Историята е аналогична на тези от свекървенските теми, в които жени се съгласяват да заживеят при свекърите след сватбата или след раждането на дете само временно. След това започват да чуват "защо да даваме пари за наем", "защо да се набутваме с кредит" и така, докато не се окаже, че уж временното още от началото е било планирано да е постоянно. И докато не им стане ясно, че или приемат ситуацията, или си тръгват.
Следващият епизод на сагата ще е "да отидем с мама на почивка, понеже тя си няма с кой".

# 385
Както имаше коментар в една от темите - майката да иска с тях на меден месец (ако се решат на брак) 😃

# 386

И аз съм насилник тогава. Не пожелах да отида във фамилната къща. Мъжът ми дойде да живее при мен.

От тогава свека не ми изпраща картинки всеки ден с кафенца с поздрави и пожелания... 😂

# 387
  • Далечният изток
Че ти си на далавера тогава Simple Smile
Моята даже не ми е приятелка у фейса Grinning

# 388

И аз съм насилник тогава. Не пожелах да отида във фамилната къща. Мъжът ми дойде да живее при мен.

От тогава свека не ми изпраща картинки всеки ден с кафенца с поздрави и пожелания... 😂

Колежке, я да те питам тогава, ти твоя мъж с какъв тиган го биеш по главата - тефлонов или обикновен? Thinking
Чувала съм, че чугунените тигани имали най-голям възпитателен ефект върху мъжете Joy

# 389
  • София
Както имаше коментар в една от темите - майката да иска с тях на меден месец (ако се решат на брак) 😃

Навремето май Уиш разказваше, че някаква тъща ходила с младоженците на меден месец. И после се жалвала и се чудила защо младите се разделили бързо-бързо.

Общи условия

Активация на акаунт