СТОЙНОСТИ НА ЧХГ - ТЕМА 18

• 79 922
  • 1 121
  •   1
Отговори
# 555
  • Гр. София
Здравейте,
На 02-ри декември разбрах, че съм бременна. Два пъти направих по 2 изследвания на ЧХГ през 48 часа и нарастваше х3,5-4 пъти. На 17-ти декември рязко намаля болката в гърдите ми и помислих, че това може да е лош знак. Направих още едно проследяване на ЧХГ: На 20-декември беше 31800, на 22-ри декември беше 35400. Доста слабо нарастване... Говорих с гинеколог и прогнозата му не беше добра... Спрях Фраксипарина (с нискорискови мутации съм, но все пак трябва да го слагам заради 2 неуспешни бременностти до момента и заради възрастта (35 год.)).

На 5-ти януари отидох на контролен преглед и да насочим дата за кюретаж. Оказа, че обаче, че бременността се развива, при това съвсем нормално! Размерът на фетуса напълно отговаря на гестационната седмица, в която съм, има и стабилна сърдечна дейност! Веднага възобнових слагането на Фраксипарина.

Все още не мога да го осмисля! Как е възможно при това слабо нарастване на ЧХГ всъщност всичко да се развива нормално...

Та..Чудя се дали е възможно да се касае за лабораторна грешка в резултата от 22-ри декември или реално темпът на нарастване на ЧХГ се е забавил и каква може да е причината за това? Как мислите? Дали на някоя от вас се е случвало да ѝ сгрешат резултатите от изследванията или ЧХГ реално да забави нарастването си и след това всичко все пак да е наред?

Предварително благодаря за споделени мнения/опит! 🙂

# 556
Не сте написали мерни единици, но като цяло на тези стойности ЧХГ е нормално да не се удвоява, доста са високи. Интересно е обаче, че и АГ е имал такава лоша прогноза и Ви е посъветвал да спрете терапията при явно нормално развиваща се бременност. Доста непрофесионално звучи. Моето чхг не нарастваше нормално  след 2000, но пак имаше надежда за бременността, тъй като имаше стабилна сърдечна дейност и никой не ме е съветвал да спра терапията.

# 557
Напълно нормално е при високи стойности ЧХГ да нараства бавно и да няма удвояване. Когато е в хиляди вече по никакъв начин не може да се съди по него за развитието на бременността. Даже в литературата е посочено, че около 10/11г.с. седмица хормона достига най-високата си стойност, след това даже има спад и остава приблизително константна стойност до края на бременността.
След визуализирането на плоден сак, бременност се следи само с прегледи, следенето на ЧХГ става напълно излишно.

# 558
Никакъв смисъл няма да се пуска ЧХГ на 20 ден след положителен тест. Ама никакъв. Не знам кой ви е посъветвал, ама не е ок. Да се отсъжда толкова време след положителен тест по кръвен тест, а не ехограф е смехотворно. 10 дни след положителния тест се ходи на преглед за установяване на бременност в матката. От там - нататък започва следене  как се развива бременността и дали дали отговаря на гс. Още повече, че "симптоми" варират и няма как от тях да се предполага какво се случва. За друг път да си знаете. Wink Аз лично повече не бих стъпила при този Аг. Това не е адекватно.

# 559
Аз този АГ бих го осъдила, ако живеехме в нормална страна.
Кажете как се казва и къде практикува, за да предпазите други жени. Не стъпвайте повече при него, моля ви.
Успешна и спокойна бременност оттук нататък!

# 560
  • Гр. София
Истината е, че аз толкова се шашнах, че изобщо не съм го питала дали да спирам терапията, спрях я на собствена глава. А и бяха празници и нямаше как да вляза пак в контакт с него (нямам му телефона). А точните му думи бяха "Много е нисичко това нарастване. Елате в началото на януари на преглед, но прогнозата не е много добра. Да видим."
Наясно съм, че при толкова високи стойности е нормално да не се удвоява, но пък да нарасне само с 10% за 48 часа наистина е малко. При предишна неуспешна бременност следях ЧХГ до около 70 и няколко хиляди и нарастването беше значително по-високо като процент спрямо сегашното. А и с 2 предишни неуспеха и с рязко отшумели симптоми, не ми беше нужно много повече, за да повярвам, че и този път нещата няма да се случат.
Накратко - скъсах се от рев от 22-ри до 5-ти, в допълнение ме тръшна нещо адски силно, възможно е да беше Ковид и така... 'Чудесна' Коледа и Нова година имахме 🙄

П.С.:
Забравих да добавя и не знам дали в случая това има отношение, но съм с двурога матка.

Аз този АГ бих го осъдила, ако живеехме в нормална страна.
Кажете как се казва и къде практикува, за да предпазите други жени. Не стъпвайте повече при него, моля ви.
Успешна и спокойна бременност оттук нататък!

# 561
  • Пловдив
Пожелавам оттук насетне да нямате подобни премеждия и да стигнете до успешен финал с лека и безпроблемна бременност🍀🙏❤

# 562
  • София
И все пак помисли дали можеш да имаш доверие на лекар, който прави прогнози по телефона. И то точно по празниците,когато не може да те приеме. И то при стойности, при които и децата знаят, че нарастването става вече със слаби темпове и с далеч по-малки стъпки. След 10-15000 нагоре почва да расте съвсем слабо и дори след един момент почва да пада.
Не бих имала доверие на този лекар повече. И дано всичко занапред върви безпроблемно.

Другото, което е добре да имат предвид всички бременни, при нискорискови мутации внимавайте с кръворазреждането, ако сте с анемия, защото разреждането на кръвта задълбочава проблемите с усвояването на желязото. Изследвайте редовно и хемоглобина, и кръвосъсирването.

# 563
Здравейте,

Имах много бледа черта на уринарен тест за бременност, който направих на 4ти ден от закъснение (13.01).
Днес сутринта пуснах и ЧХГ, като резултатът показва 5.35 mIU/ml (по календар ми дава 6ти ден закъснение). Ще повторя изследването отново в сряда на 17.01.

Цикълът ми обикновено е около 28дни.
Датата на последен цикъл беше 12.12.2023.

Като цяло мога ли да имам някаква надежда, че може да се развие бременност при тези стойности?

Записах час за преглед при гинеколог за петък 19.01, но съм доста объркана и не знам дали не е рано за този час или пък дали изобщо има смисъл да ходя.

Ще се радвам да получа някакви насоки. Благодаря Simple Smile

# 564
Стойност 5 е отрицателна. На 6 дни закъснение пък съвсем. Това зависи от реактива на лабораторията. Щом е имало положителен уринален, вероятно е биохимична бременност и сте хванали вече падащото ЧХГ.

# 565
Благодаря за бързия отговор.
В такъв случай, според вас, мога ли да очаквам естествено да ми започне цикъл след още някой ден?

Предполагам, че все пак е добре да посетя гинеколог?

Стойност 5 е отрицателна. На 6 дни закъснение пък съвсем. Това зависи от реактива на лабораторията. Щом е имало положителен уринален, вероятно е биохимична бременност и сте хванали вече падащото ЧХГ.

# 566
Здравейте, да - би трябвало скоро да ви дойде от само себе си. Посетете все пак гинеколог за да погледне нещата и да ви даде по-точна информация.
Биохимичните бременности са много често явление и често дори не разбираме че сме минали през такава. Съжалявам, и ви желая успех следващият месец.

# 567
Благодаря за успкоението Simple Smile

В интерес на истината, дори щом е биохимична се радвам, че все пак е имало оплождане и тн. Ние правим опити от дълго време и след множество изследвания ни казаха “неизяснен стерилитет”. Това, че естествено, все пак имам наченки на бременност за мен са хубаво новини и нова светлинка, че всичко ще се случи в най-правилния момент! ♥

Здравейте, да - би трябвало скоро да ви дойде от само себе си. Посетете все пак гинеколог за да погледне нещата и да ви даде по-точна информация.
Биохимичните бременности са много често явление и често дори не разбираме че сме минали през такава. Съжалявам, и ви желая успех следващият месец.

# 568
Дами. Овулация на 26-8-ми декември. Всички симптоми на ранна бременност, множество положителни тестове. После - 3 пъти в рамките на 72 часа съвсем леко еднократно зацапване, което по всички критерии изглеждаше като имплатационно - последно беше миналия четвъртък. В петък, 12-ти декември , на 3-ти ден закъснение - ЧХГ - беше 190. Перфектни стойности за този период...
 Днес, 72 часа по-късно - 262. Далеч от удвояване...
Гинеколожката каза в сряда да повторим.
Вече съм прочела всичко. Надежда има ли или да приемам, че е химическа и няма да е този път?
Искам да се надявам, но и съм реалист.

п.п
Няколко часа след поста вече прочетох около 100 страници теми и не видях нито един случай на успешна бременност при подобно бавно увеличение на ЧХГ. Няма нужда да ми отговоряте, ясно ми е вече. Благодаря. Кураж на всички, които са минали през това или ще го четат в бъдеще и ще минават.

Последна редакция: пн, 15 яну 2024, 21:57 от ani92_3

# 569
Здравейте,

Моят случай е сходен откъм дати, с разликата, че при мен ЧХГ вчера беше много ниско, даже вечерта ми започна цикълът.

Искам само да кажа, че дори и да имате биохимична бременност, това все пак са добри новини и успешният опит може би е на прага ☀
Казвам го като жена, която за първи път от близо 3 години видя бледа чертичка този месец. И тъй като не съм запозната с историята, просто давам един непоискан съвет, ако не сте правили изследвания за тромбофилия, да си направите.

Стискам палци и на вас и на мен скоро да ни се изпълнят желанията за успешна бременност 🥰

Дами. Овулация на 26-8-ми декември. Всички симптоми на ранна бременност, множество положителни тестове. После - 3 пъти в рамките на 72 часа съвсем леко еднократно зацапване, което по всички критерии изглеждаше като имплатационно - последно беше миналия четвъртък. В петък, 12-ти декември , на 3-ти ден закъснение - ЧХГ - беше 190. Перфектни стойности за този период...
 Днес, 72 часа по-късно - 262. Далеч от удвояване...
Гинеколожката каза в сряда да повторим.
Вече съм прочела всичко. Надежда има ли или да приемам, че е химическа и няма да е този път?
Искам да се надявам, но и съм реалист.

п.п
Няколко часа след поста вече прочетох около 100 страници теми и не видях нито един случай на успешна бременност при подобно бавно увеличение на ЧХГ. Няма нужда да ми отговоряте, ясно ми е вече. Благодаря. Кураж на всички, които са минали през това или ще го четат в бъдеще и ще минават.

Общи условия

Активация на акаунт