СТОЙНОСТИ НА ЧХГ - ТЕМА 18

• 79 734
  • 1 121
  •   1
Отговори
# 675
  • Варна
Че кое ви се струва ниско.... при все човек стойностите са различни. Единственото правило е да се удвоява на 48-72 часа, което при вас очевидно се случва и то на по-малко от 48 часа Simple Smile
За мен няма място за притеснение, стойностите са си ок. След две седмици ще чуете и пулс, щом сте в 5та.
Успокойте се, така ще си помогнете най-добре Simple Smile

# 676
Че кое ви се струва ниско.... при все човек стойностите са различни. Единственото правило е да се удвоява на 48-72 часа, което при вас очевидно се случва и то на по-малко от 48 часа Simple Smile
За мен няма място за притеснение, стойностите са си ок. След две седмици ще чуете и пулс, щом сте в 5та.
Утре би трябвало да влезна в 6та седмица, затова ме притесняват резултатите. Гинеколожката ми каза, да се притеснявам ако нямам болки, защото показвало, че няма развитие, а аз като цяло нямам болки. Около датата на МЦ имах менструални и до там.

# 677
  • Варна
Утре би трябвало да влезна в 6та седмица, затова ме притесняват резултатите. Гинеколожката ми каза, да се притеснявам ако нямам болки, защото показвало, че няма развитие, а аз като цяло нямам болки. Около датата на МЦ имах менструални и до там.
Продължавам да се изумявам на това, което чета последните дни и седмици....
Как може лекар да ви каже да се притеснявате, ако нямате болки 😳😳😳😳😳
Човешкия организъм не е учебник по математика, където всичко е формули и точни цифри.
Всяка бременност е различна, едни ги боли, други не. Аз в 6та седмица вече спях с легена до леглото, докато други мои приятелки родиха без да разберат, че са бременни /без симптоми им протече бременността имам предвид/.
За ваше добро и на бъдещото ви дете, първо се успокойте, защото резултатите са добри и сменете лекаря!

# 678
Благодаря, първа бременност ми е и ме филмира много още в началото. Надявам се всичко да е наред.

# 679
  • Варна
Благодаря, първа бременност ми е и ме филмира много още в началото. Надявам се всичко да е наред.
Ще бъде наред. Прекрасно ви разбирам. На мен ми е първа успешна след 8 години опити инвитро. Знам какво е да се филмираш, но с това нарастване на бета ЧХГ всичко ще е наред ❤️

# 680
Пуснах си все пак днес ЧХГ се е удвоило 2402, но прогестерон пада от 44,49 на  36,9, а очаквах да е нагоре. Не знам дали има смисъл да пия каквото и да е или да чакам неизбежното.

# 681
Пуснах си все пак днес ЧХГ се е удвоило 2402, но прогестерон пада от 44,49 на  36,9, а очаквах да е нагоре. Не знам дали има смисъл да пия каквото и да е или да чакам неизбежното.
Вече не е нужно да пускаш ЧХГ, за прогестерона се консултирай с адекватен лекар.

# 682
  • Ст Загора
има нужда за прогестерона.. и по-добре. Вагинално

# 683
eli, намери си друг лекар, който да не те плаши излишно и спри да се тревожиш. Бременна си, стойностите ти са нормални! Най-вероятно си била и с късна овулация, след като уринарните не ти засичаха на 8 дни закъснение и ЧХГ беше 150 тогава, така че не си сравнявай стойностите с очакваните по ПРМ. Също така стойностите на прогестерона не са константа през деня.
И да знаеш, че за тромбофилия едва ли ти е пуснала изследвания. Те не минават по каса и най-евтините почват от 160лв в различните лаборатории.
П.с. с близнаци нямах болки, нямах кървене, нямах гадене или повръщане, до 5ти месец беше все едно не съм бременна. Две еднакви бременности няма, така че не се сравнявай с никого и не слушай лекар, който твърди, че липсата на болки е лош признак!

# 684
Я малко по-ведро, щом се удвоява всичко е ок, просто адекватен лекар и бързо прием на прогестерон. Това, че спада не значи, че бременността ще приключи, но трябва да се вземат спешно мерки. Моя прогестерон беше перфектен и в един момент започна да спада, просто минах на максималната доза прогестерон и всичко си върви нормално. Паниката и лошите мисли не са добър спътник през бременността, тук почти всички сме губили бебета и се притесняваме, но не трябва да се.поддаваме на паниката.

# 685
Попринцип не мислех, че така ще се панирам, уж съм много спокоен човек… 😄
Обадих и се, каза да не се притеснявам до 11 не било проблем, но настоях нещо да приемам. Сутрин и вечер дуфастон по 1 таблетка. Все пак май ще направя и друга консултация. Благодаря ви за подкрепата! ❤

# 686
Циклогест вагинално се усвоява много по-бързо и е висока доза. И да, нов адекватен лекар, страшно важно е. Успех 🍀
Попринцип не мислех, че така ще се панирам, уж съм много спокоен човек… 😄
Обадих и се, каза да не се притеснявам до 11 не било проблем, но настоях нещо да приемам. Сутрин и вечер дуфастон по 1 таблетка. Все пак май ще направя и друга консултация. Благодаря ви за подкрепата! ❤

# 687
Eli моля те смени го този доктор, не знам от къде си, но потърси мнения за някой адекватен. През цялата бременност ако ти говори такива безумици и се отписваш всеки път...няма да свърши добре.

Стискам палци и успех!

# 688
  • Варна
Ели, само да ти спомена, че съм в средата на 7ми месец и все още слагам вагинално прогестерон. А до третия бях на инжекции. Така, че когато има адекватна намеса,  нещата се регулират и се случват както трябва. Потърси друго мнение! Simple Smile

# 689
Ели, само да ти спомена, че съм в средата на 7ми месец и все още слагам вагинално прогестерон. А до третия бях на инжекции. Така, че когато има адекватна намеса,  нещата се регулират и се случват както трябва. Потърси друго мнение! Simple Smile

Това доста ме учудва, благодаря за споделянето, ще е полезно.

Общи условия

Активация на акаунт