Изследване на ХОРМОНИ – 26 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 43 686
  • 737
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Скрит текст:
Здравей, Денис,
моля за коментар на хормоните ми. В инвитро процедура на естествен цикъл съм и това са ми изследванията при
Скрит текст:
наличие на фоликул 13 мм на 3ти ден и 17 мм на 5ти. Чудя се дали показателите са за яйцеклетка с добро качество. АМХ ми е ниско - 0.52. Имам ИР, която боря.

Здравей!
Това са доста големи размери за Ф. на 3-5 ден от МЦ. Да не би да е ЗФ от миналия МЦ?
Какъв е коментара на лекаря?
ПП.
Ако е ЗФ - той няма да овулира, а ще претърпи обратно развитие ( ако не се превърне в киста)

Докторката каза, че може да е задържан и пусна хормоните през 2 дни и премери размера на фоликула. Каза, че е добър и не е задържан. Извадиха яйцеклетката от него на 7ми ден и я оплодиха. На следващия ден ембриолозите казаха, че има оплождане и добре се е активирала. Предстои да разбера как се развива. Аз съм с къс мц - 26 дни. По принцип тези размери фоликул имам с 2 дни по-късно. И съответно пункция на 9ти - 10ти ден. Но този път всичко беше още по-рано и се зачудих изобщо изгърмях ли този опит..

В продължение: разви се до 6ти ден с много добра оценка, според ембриолозите. Изследваха го генетично и замразиха, чакам резултатите до месец.
Радвам се - дано, това да е мечтаното бебе Simple Smile
От мен - успех и стискам палци Peace

# 121
Здравей Денис, имам нужда от помощ и поне някакви обяснения и насоки. На 31 години съм в много добра физическа форма, с мъжа ми решихме да направим предварително изследвания за подготовка за бебче. Не сме правили опити все още. Направих TSH - сега пия Еутирокс 25мг, защото ТСХ при последните изследвания беше 5, ще го намаляваме като увеличим дозировката след месец.

За съжаление предния месец ми дойде 2 пъти цикъла. Буквално имах 8 дни цикъл, 7 дни нямах и ми дойде отново за 4 дни. От втория ден на първия цикъл бях започнала да пия Валтрекс и след това Изопринозин по предписание на Сигридов заради активни вируси. Възможно ли е да са повлияли на доста редовния ми цикъл до сега? Никога не съм имала прокървяване или нещо подобно. Нямам кисти или други проблеми, щитовидната ми жлеза изглежда супер. В допълнение пия по предписание на Сигридов, вит Ц, хомоцистеин, селен, йод, витамин Д, разни билкови за газове и черва, тинктура за прочистване, всичко това с цел да засиля организма. Описвам какво пия, защото след като ми дойде цикъла втория път се обадих в Щерев за час при първия свободен гинеколог и някакси попаднах на Савова, при което тя започна да ми брои фоликули 4 дясно, 3 в ляво… аууу реакцията и беше ужасяваща. Никога до сега не са ми броени фоликули и нямах идея за какво говори. За късмет бях точно в 3тия ден от цикъла и тя поиска веднага да пуснем полови хормони. Резултатите от половите  хормони са направо страшни от това, което чета в интернет. Само да допълня, че пия чай всяка вечер с джинджифил, плюс преди изследването бях пила чай със женско биле заради хипофункцията на щитовидната… има ли някакъв шанс някоя билка, чай, лекарство да е повлияло на тези стойности, които прикачвам. И как със 6-7 видяни фоликула, имам AMX <0,10… Имам редовен цикъл и предния преглед при гинеколог видяха доминантен фоликул 18мм. Не разбирам как може да имам такива резултати.
 Моля те, за съвет, мнение, насока какво се случва, защото съм много объркана.

# 122
  • София
Здравей Денис, имам нужда от помощ и поне някакви обяснения и насоки. На 31 години съм в много добра
Скрит текст:
физическа форма, с мъжа ми решихме да направим предварително изследвания за подготовка за бебче. Не сме правили опити все още. Направих TSH - сега пия Еутирокс 25мг, защото ТСХ при последните изследвания беше 5, ще го намаляваме като увеличим дозировката след месец.

За съжаление предния месец ми дойде 2 пъти цикъла. Буквално имах 8 дни цикъл, 7 дни нямах и ми дойде отново за 4 дни. От втория ден на първия цикъл бях започнала да пия Валтрекс и след това Изопринозин по предписание на Сигридов заради активни вируси. Възможно ли е да са повлияли на доста редовния ми цикъл до сега? Никога не съм имала прокървяване или нещо подобно. Нямам кисти или други проблеми, щитовидната ми жлеза изглежда супер. В допълнение пия по предписание на Сигридов, вит Ц, хомоцистеин, селен, йод, витамин Д, разни билкови за газове и черва, тинктура за прочистване, всичко това с цел да засиля организма. Описвам какво пия, защото след като ми дойде цикъла втория път се обадих в Щерев за час при първия свободен гинеколог и някакси попаднах на Савова, при което тя започна да ми брои фоликули 4 дясно, 3 в ляво… аууу реакцията и беше ужасяваща. Никога до сега не са ми броени фоликули и нямах идея за какво говори. За късмет бях точно в 3тия ден от цикъла и тя поиска веднага да пуснем полови хормони. Резултатите от половите  хормони са направо страшни от това, което чета в интернет. Само да допълня, че пия чай всяка вечер с джинджифил, плюс преди изследването бях пила чай със женско биле заради хипофункцията на щитовидната… има ли някакъв шанс някоя билка, чай, лекарство да е повлияло на тези стойности, които прикачвам. И как със 6-7 видяни фоликула, имам AMX <0,10… Имам редовен цикъл и предния преглед при гинеколог видяха доминантен фоликул 18мм. Не разбирам как може да имам такива резултати.
 Моля те, за съвет, мнение, насока какво се случва, защото съм много объркана.

Здравей!
ЛХ и ФСХ са доста високи - дано да е някакъв инцидент.
Потърси второ мнение - от специалист по репр. медицина.
И при почти ИЯР, е възможно да има О., просто шанса за зачеване тогава е много нисък, защото ако се случи зачеване е просто късмет, случайност, която не се базира на резултатите на изследванията.... нещо като чудо.

# 123
Привет, denis,
кърмя вече 1г и 9 мес. и искам да си направя профилактични изследвания - полови хормони, щитовидни, АМХ, инсулин.
Знам, че е добре след приключване на кърменето, но засега това е някъде напред във времето и се чудя доколко биха били достоверни на този етап?
Ако е от значение, кърмя само веднъж дневно от много време.

# 124
В кой ден от месечния цикъл е най-добре да се изследва АМХ и Инхибин-В?
Вчера леко ми зацапа и се чудя, дали утре ще бъде рано за изследвания?
Има ли в София ( където съм в момента) лаборатория, която да работи в събота?

# 125
  • София
Привет, denis,
кърмя вече 1г и 9 мес. и искам да си направя профилактични изследвания - полови хормони, щитовидни, АМХ,
Скрит текст:
инсулин.
Знам, че е добре след приключване на кърменето, но засега това е някъде напред във времето и се чудя доколко биха били достоверни на този етап?
Ако е от значение, кърмя само веднъж дневно от много време.
Здравей!
Кога пораснахте толкова?! Живи и здрави бъдете Hug

За изследванията - Ок. , може да ги направиш... просто ще се вземе под внимание тези, които пряко или непряко, се влияят от кърменето - Пролактин, Прогестерон и т.н. Но ти изследвай и тях, ако искаш.
Ако няма О. - може да не изследваш Прогестeрон на 7-ми ден след О.
Провери за дефицити на витамини и минерали... защото бебчо, чрез кърмата, може да ги изчерпва Simple Smile

В кой ден от месечния цикъл е най-добре да се изследва АМХ и Инхибин-В?
Вчера леко ми зацапа и се чудя, дали утре ще бъде рано за изследвания?
Има ли в София ( където съм в момента) лаборатория, която да работи в събота?
АМХ и Инхибин В, са максимално обективни когато се изследват точно на 3 ден от МЦ.
За зацапването - ти преценяваш дали е същинска М или не.
Ако вчера е било зацапване и след няколко часа (5-6) вече има същинска М. - броиш от зацапването за 1 ден на МЦ.
Самата М. започва още преди да се появи зацапването  - грубо казано. Ако матката е с добър тонус, МЦ е бил нормален, с нормална дебелина на МЛ и т.н. - това време си е по-кратко.
За Лаборатория - избираш някоя и питаш по тел. дали работят в събота, до колко часа и т.н. . Цибалаб (имам спомен че работеше централната ) , Кандиларов...
https://kandilarov.com/%D0%BB%D0%BE%D0%BA%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8 … 1%84%D0%B8%D1%8F/
https://www.synevo.bg/laboratoriya-sabota-nedeliya/

Последна редакция: пт, 21 юли 2023, 07:30 от denis©

# 126
Здравейте! Може ли мнение за тези изследвания? Благодаря Simple Smile)
1 вата снимка са правени преди 5 месеца , а втората от днес

# 127
Здравейте, момичета  в 4г.с съм прогестерон ми е 95.40 nmol въпроса ми е имали място за притеснение .Благодаря 🙂🙂

# 128
  • София
Здравейте, момичета  в 4г.с съм прогестерон ми е 95.40 nmol въпроса ми е имали място за притеснение .Благодаря 🙂🙂
Много тихичко, Честито!

Прогестеронът е добре, следи го, заедно с ЧХГ

ПП. Посочвай и рефер. граници, за всеки случай, че дори и да ги знаем, по-общо, някои лаборатории имат малко по-различни... та моят коментар е за тези, общите рефер. граници.
Ако те притеснява, че е по-висок, възможно е да е и нещо моментно -  да е хванат някакъв по-силен "пулс" на отделяне... рядко, но се случва

# 129
Извинявам се, може би не съм в правилната тема, но ми се струва, че можете да ми помогнете.

Здравейте, преди няколко месеца ми откриха уреаплазма парвум, след първото лечение нямаше резултат -при контрола бях отново положителна. Последва второ лечение, за щастие на контрола излезе отрицателна. Изследванията, които пусках бяха в Геника с ПСР метод.
Мъжът ми също се изследва, след като разбрахме, че аз съм отрицателна. Той се изследва в друга лаборатория и не с ПСР метод, а културелно. Той също даде отрицателна проба. Според вас има ли значение, че изследването е по различен метод?
Трябва ли да пусне и той ПСР?
Може би въпроса ми е глупав, но при факта колко много хора се опитват да се отърват от тази гад, искам да направя всичко възможно да не се презаразяваме взаимно.

# 130
За  всички със синдрома на поликистозните яйчници - може да погледнете и фб групата Живот със синдрома на поликистозните яйчници

# 131
За  всички със синдрома на поликистозните яйчници - може да погледнете и фб групата Живот със синдрома на поликистозните яйчници
Не я намирам тази група 🫤

# 132
Не я намирам тази група 🫤

www.facebook.com/groups/3110920145884108/

А така отваря ли Ви се

# 133
Още един въпрос от мен:
Възраст: 27г
Изследвах хормони за справка на яйчников резерв. Ето резултата  АМХ 1,28; ФСХ - 5,36 и Инхибин Б - 70.00.

Виждам, че АМХ е нисък, но не знам как се тълкува в комбинация с другите два хормона.
Намалява ли яйчниковия резерв?

# 134
Здравейте, момичета. Някой може ли да ме ориентира на какво могат да се дължат тези драстично завишени нива и на естрадиол, и на прогестерон?

Правени са на 21 ден, 7 дни след овулация при 26-27 дневен цикъл, на 31 години съм.
За контекст същите хормони бяха със следните стойности преди 3 месеца:

Последна редакция: ср, 26 юли 2023, 14:03 от Ellinor.d

Общи условия

Активация на акаунт