Изследване на ХОРМОНИ – 26 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 43 420
  • 737
  •   1
Отговори
# 660
  • Кърджали
Здравейте, на почти 41г. съм и реших да си пусна изследване за ЯР правени са на 3 ден от МЦ. Може ли коментар.

# 661
  • София
Здравейте, на почти
Скрит текст:
41г. съм и реших да си пусна изследване за ЯР правени са на 3 ден от МЦ. Може ли коментар.
Здравей!
За тази възраст са много добре Simple Smile
От мен - Успех! Peace

# 662
Здравейте, Денис! Направих контролно изследване на витамин D и ще оценя коментар.

Стойности от 28.09.23 - 23.4 ng/mL
Стойности от 02.03.24  - 39.9 ng/mL ( Норма 30 -100)

През тези 5 месеца приемах Oliesen, като направих пауза преди изследването. Според лабораторните референтни стойности излиза в норма, но какви стойности са оптимални? Чудя се и дали трябва да подновя добавката, за да не се понижат.

# 663
Здравейте,

на 38г. съм с силно намален резерв и правя инвитро на ЕЦ, боря се за 1 яйцеклетка на месец. Пуснахме хормони на 9 ден от МЦ и ме притесни ниския естрадиол. Пункцията решихме, че ще е на ден 12, но доктора беше зает, за да го разпитвам за хормоните. Бихте ли ми казали дали изследванията са ок? Благодаря!

# 664
  • София
Здравейте,
на 38г. съм с силно намален резерв и правя инвитро на ЕЦ, боря се за 1 яйцеклетка на месец. Пуснахме хормони на
Скрит текст:
9 ден от МЦ и ме притесни ниския естрадиол. Пункцията решихме, че ще е на ден 12, но доктора беше зает, за да го разпитвам за хормоните. Бихте ли ми казали дали изследванията са ок? Благодаря!

Здравей!
Според мен са Ок.
ЛХ все още е нисък, което означава че и Е2 ще се повишава още. ЛХ не трябва да е над 5.0 преди пункция.
Стойността на Е2 зависи и от това колко ДФ ще има.
След 2 дни може отново да пуснеш изследвания, за да знаеш и какво да очакваш на 12 ден от МЦ.
Денят на пункцията би трябвала да се определи от размерите на фоликулите  и нивата на хормоните.
Има шанс, дано да има поне един фоликул с годна за оплождане яйцеклетка.
От мен - Успех! Peace

ПП. Най-общо, Е2 трябва да е поне 200pg/ml за фоликул със зряла яйцеклетка... т.е. за фоликул с размер 17мм ... има си формула по която се изчисляват (  използват се нивата на Е2 и размерите на фоликулите)

# 665
  • Велико Търново
Здравейте! Мислех, утре да пусна хормони тсх, пролактин и други, както и витамин Д, но хванах от детето някаква хрема. Дали би повлияла на резултатите?

# 666
  • София
Здравейте! Мислех, утре да пусна хормони тсх, пролактин и други, както и витамин Д, но хванах от детето някаква хрема. Дали би повлияла на резултатите?
Здравей!
При изследване на тези хормони трябва да си здрав или ако си боледувал да са минали поне 20-на дни.

# 667
  • Велико Търново
Здравей!
При изследване на тези хормони трябва да си здрав или ако си боледувал да са минали поне 20-на дни.

Благодаря

# 668
Здравейте,
на 38г. съм с силно намален резерв и правя инвитро на ЕЦ, боря се за 1 яйцеклетка на месец. Пуснахме хормони на
Скрит текст:
9 ден от МЦ и ме притесни ниския естрадиол. Пункцията решихме, че ще е на ден 12, но доктора беше зает, за да го разпитвам за хормоните. Бихте ли ми казали дали изследванията са ок? Благодаря!

Здравей!
Според мен са Ок.
ЛХ все още е нисък, което означава че и Е2 ще се повишава още. ЛХ не трябва да е над 5.0 преди пункция.
След 2 дни може отново да пуснеш изследвания, за да знаеш и какво да очакваш на 12 ден от МЦ.
Денят на пункцията би трябвала да се определи от размерите на фоликулите  и нивата на хормоните.
От мен - Успех! Peace

ПП. Най-общо, Е2 трябва да е поне 200pg/ml за фоликул със зряла яйцеклетка... т.е. за фоликул с размер 17мм ... има си формула по която се изчисляват (  използват се нивата на Е2 и размерите на фоликулите)

Много благодаря за изчерпателния отговор! Много е полезно всичко, което казвате! Бихте ли споделила тази формула, за съжаление моя фоликул днес на 9 ден беше вече 17мм...Аз ще продължавам така на ЕЦ и формулата ще ми бъде много полезна. Благодаря!

# 669
  • София
Скрит текст:
Здравейте,
Скрит текст:

Здравей!
Според мен са Ок.
От мен - Успех! Peace

Много благодаря за изчерпателния отговор! Много е полезно всичко, което казвате! Бихте ли споделила тази формула, за съжаление моя фоликул днес на 9 ден беше вече 17мм...Аз ще продължавам така на ЕЦ и формулата ще ми бъде много полезна. Благодаря!
При един ДФ не се прилага формула. Трябваше да споменете, че е имало само един ДФ и неговият размер Simple Smile.
При тези нива на Е2 и ДФ с размер 17мм ( което означава, че в него има вече годно за оплождане яйцеклетка) - шанс има... стига ЛХ да се държи до деня на пункцията нисък... защото ако е висок, започва лутеинизация на ДФ .
Това трябва да се обсъди с лекаря. ... и да се следят нивата на хормоните. Ако все пак ЛХ се повиши, лекаря ще назначи медикамент, който да го понижи и да го държи в оптимални граници.

FBID100003491139582
При нива на ФСХ 26 е възможно и да е менопауза... но само едно изследване не е достатъчно... трябва да не е имало М. последните 12 месеца и т.н.
Ако има М. - тогава е пременопауза.

# 670
Привет, Денис! Може ли коментар за Прогестерон, изследван на 19ти ден от МЦ, 7ми ден след доказана О.? Благодаря! Силно се надявам този месец да се е получило, днес съм 10 DPO и тестът беше негативен, ще почакам още няколко дена за нов.

Скрит текст:

Последна редакция: вт, 05 мар 2024, 11:04 от busteeeed

# 671
  • Be realistic - plan for a miracle.
Denis, стана ми интересно - има ли и други от половите хормони, които се влияят от скорошно разболяване?

# 672
Здравейте,може ли да се включа при вас с въпрос? Според вас как са изследванията,знам че най-сигурно е след консултация с лекар,но поради график на смени и пътуване до друг град ми се налага да изчакам между 1 и 2 седмици,за да ги обсъдим, а не съм от най-търпеливите.Иследванията са правени на 2-ри ден. Благодаря на всички

Последна редакция: вт, 05 мар 2024, 14:42 от FBID1771241815

# 673
Денис, нямам резултати, които да търпят разчитане но искам да попитам при ИР налице и СПКЯ кое хранене препоръчвате повече-кето с много ниски въдлвхидрати или умерени такива, и по малко мазнини?
от 1 месец и нещо съм на много ниски въдлехидрати,  които идват основно от зеленчуци и се чудя дали да не вкарам отново някои бавен от рода на нахут, елда, че цикълът ми се побърка направо. и г.д колко въдлехидрати трябват на жени като мен, за да овулират, при положение, че тренирам активно

Благодаря Ви предварително.

# 674
  • София
Привет, Денис! Може ли коментар за Прогестерон, изследван на 19ти ден от МЦ, 7ми ден след доказана О.? Благодаря! Силно се надявам този месец да се е получило, днес съм 10 DPO и тестът беше негативен, ще почакам още няколко дена за нов.

Скрит текст:
Здравей!
Прогестеронът е супер, дано да е станало Peace

Denis, стана ми интересно - има ли и други от половите хормони, които се влияят от скорошно разболяване?
Почти всички, вкл. витамини и минерали.

Здравейте,може ли да се включа при вас с въпрос? Според вас как са изследванията,знам че най-сигурно е след
Скрит текст:
консултация с лекар,но поради график на смени и пътуване до друг град ми се налага да изчакам между 1 и 2 седмици,за да ги обсъдим, а не съм от най-търпеливите.Иследванията са правени на 2-ри ден. Благодаря на всички
Здравей!
Добре са, не виждам проблем.

Общи условия

Активация на акаунт