Дюни Роял Ризорт - 2023 / 2024 / 2025 г.

• 40 640
  • 425
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Били сме във втората и третата къщичка отдолу нагоре. Когато бяхме с изглед море, се чуваше, но не до степен да не може да се спи.

# 271
Здравеейте, търся мнения за Белвил Дюни. Ще се радвам да споделите.

# 272
Здравейте, търся мнения за Белвил Дюни. Ще се радвам да споделите.
7 години сме в Белвил. В началото в двойна стая, а после в апартаменти. За мен този хотел е с най-добро разположение- близо до морето, аквапарка и амфитеатъра. забавленията за деца са там. Ако имате конкретни въпроси питайте

# 273
По конкретно за храната, има ли реновирани апартаменти, трябва ли при резервация да имам нещо на наум за разположението на апартамента. Аквапарка за колко големи деца е, Благодаря

# 274
Ежедневно хранене в самия хотел Белвил няма - в отделна сграда е, ресторант Созопол, наблизо след горичката и в посока Аквапарка, а могат да се ползват и ресторантите на другите хотели, без този на МРП. В Белвил има един ресторант, Миланезе, но той е а ла карт и може  да се ползва само веднъж за времето на престоя (май ако е поне 7 дни), с резервация.
Аквапаркът е с две зони - едната е подходяща за съвсем малки деца, с по-малки пързалки - Пиратски кораб, има и две пък съвсем бебешки и в тази зона е супер плитък басейна, малко над глезените на възрастен човек (може би 30 см, не знам точно колко см беше плитчината) ; за другата - големи пързалки имаше изискване да са над 120 см високи, ако помня точно. След тези зони има още басейни - Релакс басейните, с различна дълбочина.

# 275
Благодаря
А за самите апартаменти, нещо което да имам наум.

# 276
Нека каже някой, който е бил там миналата година, ние бяхме миналите в друг хотел (на плажа), но преди две години беше сравнително добре в Белвил. Основното предимство е, че е равноотдалечен от основните атракции- плаж, амфитеатър, аквапарк (до вторите - малко по-близо сякаш, отколкото до плажа). Зависи какви са личните предпочитания за почивка.

# 277
Здравейте. Запазихме почивка за началото на юли. Наши приятели искат да дойдат за един ден през уикенда. Четох в стари коментари, че е възможно при заплащане на дневен престой. Някой има ли скорошна информация колко се заплаща за възрастен и за дете на ден без нощуване?

# 278
Здравейте,
Има ли вече някой на Дюни?

# 279
Здравейте, аз съм от Полша. В момента съм в Марина Роял Палас. Често летя в чужбина, например до Турция на ол инклузив. Сега отидох в България. Изненадан съм, че имате хотел на това ниво. Интересува ме историята на това съоръжение. Може ли някой да ми опише историята му? Може би знаете някои уебсайтове от времето на построяването му или стари снимки. Частно или държавно съоръжение ли е? Благодаря.

# 280
  • There I was on a July morning
Странен пост и изказ, все едно е писан от ИИ?

# 281
не изкуствен интелект, а преводач от Google. Пиша на полски, а той преобразува на български. Затова може да звучи странно.

# 282
  • Sofia
Здравейте, аз съм от Полша. В момента съм в Марина Роял Палас. Често летя в чужбина, например до Турция на ол инклузив. Сега отидох в България. Изненадан съм, че имате хотел на това ниво. Интересува ме историята на това съоръжение. Може ли някой да ми опише историята му? Може би знаете някои уебсайтове от времето на построяването му или стари снимки. Частно или държавно съоръжение ли е? Благодаря.

Здравейте,
Помня Дюни от детството, тогава беше курорт за отбрани хора, построен от австрийска фирма. Става дума за социализма, малко преди да дойде демокрацията. Спомените ми са бегли, защото бях малко дете, но доколкото помня имаше къщи, хубав ресторант и прекрасен плаж. Според сайта на Дюни, хотелите са построени след това. Ето малко история:

В началото на 80-те години българското правителство взема решение да построи ваканционно селище на световно ниво. Проектът  се реализира през 1986 г., след съвместна работа на историци и архитекти. Дюни Роял Резорт наподобява българския архитектурен стил от миналите векове. Планът е изготвен от български архитекти, а изпълнението е осъществено от австрийската строителна компания ‘’Rogner”.

Селището е разположено върху южен планински склон и теренът – от най-крайната къща до малкото пристанище и плажа – е оформен като пешеходна зона – със сенчести тесни  алеи, напомнящи стар град, и слънчеви тераси.

Това е мястото, на което може да почувствате предимствата на морския курорт.

Напълно обновен през 2000 г., комплексът е запазил уюта и романтиката на българското минало.

Марина Роял Палас
Построен през 2004;
Общ брой на стаите 311
Марина Бийч
Построен през 2007;
Общ брой на стаите 261
Пеликан
Построен през 1989, реновиран 2009;
Общ брой на стаите 238
Холидей Вилидж
Построен през 1986, реконструиран през 2008;
Едно- и двуетажни вили, малки хотелски корпуси;
Общ брой на стаите 294
Белвил-част от Холидей Вилидж
Построен през 2003;
Общ брой на стаите 201

Наистина може да се прави сравнение с турските хотели, макар че напоследък има критики за качеството. Моля, споделете дали сте доволни, как е храната и забавленията.

Стари снимки

Тук има още снимки: https://www.flagman.bg/article/85334

# 283
Благодаря. Що се отнася до забавленията, не ползвам шоу програмите, защото сме с двегодишно дете вечер в стаята. Що се отнася до храната, тук наистина е голям плюс от мен. Може би количествата не са толкова големи, колкото в Турция, но всичко е много вкусно. Бях изненадана от фризера на вечеря с оригинален сладолед на клечка и фунийки от компанията Nestle и полски сладолед от компанията Zielona Budka. Шоколадов фонтан или минибар в стаята с вино и бира. В бара взех водка с кола, поисках вносна водка Finlandia и това получих. Посетих целия комплекс, всички хотели. Храних се и в Пеликан, и в ресторанта в Созопол. Оказва се, че Royal Palace има най-голям избор, Пеликан е най-лошият. Като цяло си купих престой в Marina Beach, но получих настаняване в Palace, защото Marina Beach все още не е отворен, само снек-барът там работи. Утре се връщам в Полша. Няколко снимки от сега

Какво ме изненада негативно: 1. Част от персонала, рецепцията в кралския дворец не е приятна, особено чернокожата дама със средно телосложение, трудно се общува. 2. Персоналът на целия комплекс са, може да се каже, деца, попитах едно и той каза, че е от Узбекистан, но ми се струва, че някои може да са от Монголия. Опитват се, но не разбират всичко. 3. Разходих се зад игрищата там, далеч зад вилите. Това, което ме изненада, беше голяма бъркотия, много изоставени автобуси и мотоциклети в тревата. Не се грижат за оборудването. Служителите живеят ли в тези сгради?

# 284
  • There I was on a July morning
Комплекс Дюни от старите снимки има бегла прилика със сегашния комплекс. Къщичките на брега сега ги няма, сякаш и ландшафтът е променен.
Аз намерих тази стара карта.

Последна редакция: ср, 18 юни 2025, 00:09 от Скубиду

Общи условия

Активация на акаунт