Дюни Роял Ризорт - 2023 / 2024 / 2025 г.

• 39 920
  • 421
  •   2
Отговори
# 390
Айра, относно запазването и скандалите - българи ли го правят това или румънците?

Ние също сме с малко дете и предпочитаме първа или втора линия.
Омръзна ми и на мен да се карам от сутринта с нагли олигофрени, а да съм платила толкова много.
За мен е задължително хотела да вземе мерки, но явно не им се занимава.
На басейна на МБ миналата година имаше запазени шезлонги от 8 сутринта и хората идваха след 3-4 часа чак....

Има ли хотел на Черноморието, в което правят нещо по проблема със запазването на шезлонгите с кърпи?

# 391
  • There I was on a July morning
На мен най-лошо впечатление ми направиха семейство рускоговорящи ( не ги различавам дали са от Русия или от някоя друга бивша република на СС). Въпросното семейство (2-ма възрастни + 2 малки деца) бяха запазили 2 чадъра на 1-ви ред с няколко шезлонги. Появиха се чак към 11.00 часа, разположиха се нашироко и дори направиха и къщичка от шезлонгите. Както знаете - Дюни е единственият курорт, в който всеки чадър е окомплектован с поне по 3 шезлонга и чадърите са на голямо разстояние един от друг.

И други неприятни впечатления от туристи. На плажа на Дюни има дървена скара за инвалиди, която стига почти до водата. До скарата са обозначени 3-4 чадъра за инвалиди на 1- ви, 2- ри и 3- ти ред, които не сме си позволявали да заемаме. Но идват някои (аз българи видях, но може да има и други) и заемат точно инв. чадър, при все че  има достатъчно свободни по-назад. И табелката за инвалиди я скриха. Голяма излагация.

Последна редакция: чт, 31 юли 2025, 19:18 от Скубиду

# 392
Здравейте,
Имам въпрос за матраците Simple Smile
Знам,че тези във вилите са ужасни,а в МБ и МП стават.
Въпросът ми е как са матраците в Белвил,Пеликан и във вила Лагуна?

# 393
Запазват се основно от румънци/поне при нас така се случи/, по няколко чадъра и идват към 11. На аква парк е същата работа. Не можеш да си намериш място.
Да съгласна съм, че пари - качество не отговаря, но това не е от тази или миналата година, а е от доста време. И ще става по-зле. За това и много мои познати, които почиваха тук, сега са по Италия и Испания. То и ние вече сме се ориентирали за чужбина. Комплекса има нужда от основен ремонт, персонал и още много, много неща за оправяне. Да, лежат на стари лаври, но и това ще свърши в един момент.

# 394
Здравейте,
Имам въпрос за матраците Simple Smile
Знам,че тези във вилите са ужасни,а в МБ и МП стават.
Въпросът ми е как са матраците в Белвил,Пеликан и във вила Лагуна?

Тази година спахме в Белвил, а миналата – в Пеликан. Матраците и на двете места ми бяха удобни и спах чудесно през цялото време. Пеликан май не е от най-харесваните хотели, но нашата стая беше в малките постройки, където цареше такава тишина, че поне това си го спомням с радост. Имаха и много хубави пердета, които затъмняваха напълно стаята – нещо, което лично за мен е голям плюс. В Белвил, за жалост, не бяха такива.

# 395
Миналата година вече се отказах да търся управител за тези кърпи и запазени чадъри/шезлонги. Беше ми омръзнало едно и също всяка година - да висят окачени на първите редове надуваеми пояси, дюшеци, шалове за престоя на ползвателите им. Но предходната разговорях с управителя и той ми каза, че няма какво да направи. Такъв бил световният туризъм, на всякъде било така, поне неговият международен опит ми сподели. Е, няма смисъл аз да си тровя нервите на почивка.
Винаги запазванията са били от чужденци, дори не бяха румънци, а семейство възрастни поляци, които ми направиха луд скандал, защо съм им махнала кърпите, след като тях ги нямаше цял предиобед.
Повече не се занимавам, и почти не ходя на плажа вече. И може би миналата година ще ни бъде последната там след детесина посещения.
За първи път бяхме през 2011 и вече има осезаеми разлики. И все пак по доста критерии са без аналог в България.

# 396
За адекватно отношение към запазени шезлонги мога да споделя адекватната реакция на платен плаж на Слънчев бряг преди години, без да питат никого събират хавлийки и принадлежности и обясняват на този, който ги е оставил, че така не се практикува, както и любезно му ги връщат. Но шезлонгите там се плащат и те губят от такова запазване.

# 397
От 9 години почиваме в Дюни. Почти сме в Белвил, един път бяхме в МРП, а тази година ни настаниха в Марина Бийч. Изключително сме доволни. стаята се почистваше всеки ден. Общите части на хотела са чисти. В ресторанта имаше момчета и момичета - от Узбекистан или от някоя от бившите съветски републики. Бяха много възпитани и много бързо действаха. От момчетата на бара тераса в Марина бийч съм възхитена- страхотни- бързи и много учтиви . В лоби бара на Марина бийч също много се стараеха. наистина съм много доволна от почивката. Имаше някои нередности, но и туристите сме виновни. ние отивахме на плажа към 9,30 и имаше места на трети ред. Ние се настанявахме до дървената рампа за инвалидни колички. направи ми впечатление едни ден- на едно детенце на видима възраст около 5-6 години му се пишкаше и баща му вместо да го заведе до тоалетните, които се намират на 50 метра го изчишка пред всички до стълбите за басейна. Семейството говореше на немски език. Но както казах, че страхотно се наслаждавах на почивката- не съм гледала храна- имаше достатъчно, имаше плодове, салати. Не съм попадала на вкиснати неща. За мен това е най- добрия курорти в България съчетаващ зеленина, анимация/- дъщеря ми ходи на на народни танци, стрелба и капойера /и спокойствие. Догодина пак сме там

# 398
  • моята мила родна страна
Някой вечерял ли е тази година в р-т Миланезе, заслужава ли си? (знам, че е платен)

# 399
Някой вечерял ли е тази година в р-т Миланезе, заслужава ли си? (знам, че е платен)
[/quo
Ние го посетихме. Тази година не е платен при мин.7нощувки.Това,което си поръчахме,беше много вкусно.Обслужването също беше добро.Резервирайте още като пристигнете-местата свършват бързо.

# 400
Благодаря! Ние сме за 6 нощувки и ще трябва да си платим. Ще решим на място.

# 401
  • София
Здравейте. От много години почиваме на Дюни след лудницата около 6ти септември и преди началото на учебната година. Тогава е по-спокойно, чисто и приятно. Но миналата година спокойствието ни беше нарушено от участниците в Спартакиада на работниците от ВиК. Много на брой, много шумни и т.н. Вечер място в ресторант Созопол нямаше. Нареждаха се банкетни маси и се слушаше чалга, пушеше се много и в целия ресторант беше задимено. След това се пренасяха при дискотеката, където пак се пренареждаха масите и забавата продължаваше. Мога и още да навлизам в подробности, но спирам тук. На плажа също нивото на шума беше осезаемо. За нивото на комплекса си говорехме. А това ще са преобладаващата част от хората, които ще са около нас втора поредна година. На нас ни харесваше обстановката по това време на годината, но обликът на Дюни с тези хора, не е това, което търсим.  И за нас ще е последна година. Не можем да си издърпаме датите около 6-ти, тъй като дъщеря ми е на лагер Sad На всички, които са избрали този, иначе прекрасен период - честито..

# 402
Има ли някой в момента на Дюни? Морето успокои ли си или още е с вълни? Флаг?
И още два въпроса:
Предлага ли се свободно още бутилирана вода?
Има ли сушилник на терасите, че не помня? (конкретно за Белвил)

# 403
Има на терасите сушилник, но си вземете и щипки.
Вода - в бутилки също все още има, може да се вземе от различни места, зависи къде сте настанени.
За моментно състояние на морето не мога да кажа, нашата почивка приключи преди време.

# 404
Има ли някой в момента на Дюни? Морето успокои ли си или още е с вълни? Флаг?
И още два въпроса:
Предлага ли се свободно още бутилирана вода?
Има ли сушилник на терасите, че не помня? (конкретно за Белвил)
Морето е с вълни, жълт флаг откъм МРП и червен флаг откъм другия край на плажа.
Има бутилирана вода.
В Белвил има сушилници.

Общи условия

Активация на акаунт