Дали е Мигрена?

• 399
  • 5
  •   1
Отговори
Здравейте! Наясно съм , че не сте доктори. Нямам все още час при лекар, защото не съм сигурна дали е за невролог или очен лекар. С диоптър съм -2,75 . Слагам очила , когато работя или гледам телевизия. От известно време зрението ми се замъглява, но не през целият ден, придружено е с главоболие и гадене. Когато чета, сякаш виждам точици, като малки светулки.

# 1
Може да е мигрена, може и високо кръвно. Защо не започнете с преглед при личен лекар и той ще прецени?

# 2
Може да е мигрена, може и високо кръвно. Защо не започнете с преглед при личен лекар и той ще прецени?

Би било странно да е от високо кръвно,защото винаги ми е било ниско. Личния ми лекар ме праща на невролог.

# 3
  • София
Можеи да е и от проблеми с врата! Попитай специално невролога затова, защото често го пренебрегват.

# 4
При мен са так пристъпите с аура. Аз съм с мигрена. Няма физическа причина да получавам главоболие. Започва именно от замъгляване, светулки, флуиди от носа, схващане на челюстта и накрая силно главоболие с гадене. Обикновено като почне да ми играе пред очите, знам че ще имам пристъп.
Трябва да отидете на невролог за да отхвърли възможността главоболието да се предизвиква от физическа причина : кръвно, очи, кръвоснабдяване на главата, тумор и др. Когато всичко се окаже наред говорим за мигрена.

# 5
Мигрената се бърка единствено със синузит или възпаление някъде по врата Simple Smile Боли половината глава, обикновено е придружена с фоточувствителност.

Общи условия

Активация на акаунт