Любители на котки - Тема 184

• 32 377
  • 766
  •   1
Отговори
# 105
Не, не беше от котка. Но десенсибилизацията е метод, начин на лечение. И предполагам, че медикаментът не е бил конкретно точно за един алерген. Не знам. Ако се наложи да се търсят лекарства във Франция, насреща съм.

# 106
  • София
Здравейте, писала съм в темата много отдавна - когато нашия Грей беше още бебе. Днес вече е на 6 години и успешно съжителства с човешко бебе на 1.6г., въпреки че не е много доволен. Simple Smile

Идвам пак при вас с едно странно питане. Успяват ли вашите любимци да си отварят комарниците? Нашите са от тези обикновените като врата, които се затварят с щракване. Проблемът е, че с времето от често отваряне на комарника на балконската врата той вече се отваря с минимално побутване. Преди 2 години маймуната го беше отворил една вечер без да го видим и беше отишъл на среднощна разходка по съседските тераси. Падна голямо търсене и след като се прибра у дома сменихме комарника с нов. Да, обаче и съществуващия вече се отваря лесно и търся някакво друго решение освен смяна. 🙄

# 107
Рошличка,  това което щрака се казва шнапер. Не е било нужно да сменяте целия комарник, а просто да се  смени шнапера и да се сложат магнити, които няма да позволят котето да отвори комарника. Относно мрежите за комарницки, има такава, която е специално за животни, много по-плътна и усилена, за да няма пробиви.

# 108
Коткоустойчива мрежа искал ММ в магазина.Joy

Котето цял ден спи, просто не ми се мисли.....

# 109
  • София
Ну Заяц, на предния комарник моя мъж му беше набрал още преди това, защото не беше направен както трябва и затова всъщност го сменихме целия. Но така съм го написала, че..
Благодаря ти за инфото за шнапера. Даже не се сетих, че може да се закупи отделно. 🤗Иначе проблем с мрежата нямаме. Не я е късал никога. Simple Smile

# 110
Зиморничева котка ни се падна.Joy

Заради него стоят одеялата, какво да направя. Много обича да се завива.

# 111
Моят "комарник"Мъчим се взаимно,обаче няма как да има безопасно решение тук.

Последна редакция: чт, 22 юни 2023, 23:22 от red soul

# 112
  • Пловдив
Здравейте
Пиша във връзка с котенце, което синът ми и снаха ми осиновиха. Котето е женско, на около 3 месеца. Оказа се с Toxocara spp, Ancylostoma spp и Giardia.
Дали са им някаква паста за 5 дневно приложение.
Имат и мъжка котка и са ги срещнали, доколкото разбрах са пили от една  купичка с вода веднъж. Сега са разделени.
Въпросите ми са следните:
Има ли риск от повторна зараза? Как да почистят къщата - има ли нещо специфично?
Сериозни ли тези паразити? Има ли риск за котето?
Какъв е рискът за синът ми и снахата?
На другото коте са изписали Цестал. Не са го дали още (4 дни след срещата). Да го дават ли веднага? Кога да е следващият прием - след 1 месец разумно ли е?

И тъй като котето е женско, а в нашата къща до сега сме гледали само мъжки животни - на каква възраст се кастрират женските котки?

# 113
Котенцето болно ли е, видял ли го е вет? Хубаво е да се обезпаразити. Иначе ако е здраво котенце, не е много хубаво да е близвало от нечия водичка, но при здрав имунитет не би трябвало нищо да стане.

# 114
  • Пловдив
Котенцето болно ли е, видял ли го е вет? Хубаво е да се обезпаразити. Иначе ако е здраво котенце, не е много хубаво да е близвало от нечия водичка, но при здрав имунитет не би трябвало нищо да стане.
Да, беше на ветеринар. Изписали са му някаква пастичка за обезпаразитяване, но децата  не ми казаха име на лекарството.

# 115
Ами нищо, мийте ръце, да не пипа с лапки вашите посуди, най-вече докато се уверите, че няма паразит, ако има паразит, ще се види с акото и то така или иначе ще трябва пак лекарство.
Моят има досадния навик да бърка с лапка в мойта чаша с вода... досега нищо не ми е станало. Но му сложих по една купичка с прясна вода във всяка стая, да си има, и вече не пипа мойта вода.

# 116
  • Ямбол
И нашите са от тези обикновените като врата, които се затварят с щракване. За допълнителна сигурност съм ги хванала на две места с
Скрит текст:
или някакво друго яко тиксо Simple Smile Това се отлепва без да оставя гадни следи.

# 117
Предложиха ми храна за Тути на РК - calm cat , предполагам е бъкана със зърно?
Някой с отзиви?

# 118
  • София
За кратко и трите котета са си вкъщи. Снимката е точно преди Наско да се метне и да захапе Страх по врата.
Вчера бях до къщата и докато товарех бях оставила вратата на колата отворена. Страх си беше влязал и настанил за път, затова го взех. Днес в 4-5 през ноща съжалявах горчиво. Едвам го спасих да не го изхвърли мъжът ми през терасата. То не беше драскане, мяукане и каквото се сетите. Когато сутринта към 7-8 всички тръгнахме на работа или училище, черната гадинка се сви на кравайче и съм убедена, че цял ден ще спи...

# 119
Каква опашка има Наско Heart

Което ми напомня. Таня, дай някоя фотка на твоя Наско, моля Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт