Любители на котки - Тема 184

• 32 394
  • 766
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Предложиха ми храна за Тути на РК - calm cat , предполагам е бъкана със зърно?
Някой с отзиви?
Да, със зърно е. Когато прибрахме Наско, имаше големи проблеми с адаптацията. Беше дворно коте на 6-7 месеца, което никога не беше общувало с хора. Вкъщи само се криеше. Плашеше се от всичко. Тогава включихме от изпарителите Фелиуей в контактите и по препоръка на ветеринар мина на тази храна. И двете неща действат с натрупване. За храната беше казал, че трябва да изяде поне 1 пакет от 2 кг, за да има ефект. За изпарителите важи същото - около месец им трябва. В крайна сметка в един момент се отпусна, но кое е подействало, не знам. А може просто да е свикнал с нас, защото мъката продължи повече от месец. Simple Smile

Заради стреса от бебето ли я подготвяш? Или е свързано нещо с епилепсията?

Скрит текст:
Каква опашка има Наско Heart

Което ми напомня. Таня, дай някоя фотка на твоя Наско, моля Simple Smile

Ето го:

И като много страшен звяр:

# 121
  • Стара Загора
У нас комарниците са така:

Иначе ги отваря 😁

# 122
Таня, много Убав тоз кот Наско Heart Eyes Много. И така да ми се иска да го нагушкам и нацункам...Ако е съгласен, свърши ти тая работа от мое име.

# 123
Какъв красавец е този Наско Heart
Таня, как искам да го нагушкам.

Лалка, много идейно. Joy Блеко направо ги къса отстрани и така излиза. Това в стария дом. Сега като може да си излиза навън, не го блазни излизането през комарника. Направо се реди на вратата и се жалва. Joy

# 124
Шошо е драстичен - “отвори вратата или отивам на тонколоната….”

# 125
  • София
Имахме тонколони с подобен размер. Ами... разбиха ги! Служеха както за спане, така и за минаване през тях при гонитбите. Ето Боги и Кирчо от онези години:

Толкова пъти ги бутаха, че целите се очукаха. И околните мебели съсипаха при падането. Сега секцията е с дупки отстрани. Махнахме ги. Мъжът ми се е заканил, че ще си направи една стая само за него. Ще си слуша музика, ще си гледа телевизия и няма да пуска никакви котки в нея. Simple Smile

# 126
Таня,за епилепсията ми я предложиха.

# 127
  • София
Таня,за епилепсията ми я предложиха.
Не знам как действа при такъв проблем. При мен беше временно решение, докато Наско се успокои. Затова и не съм се задълбочавала много в състава. От друга страна има котки, които цял живот са на РК и зърното изобщо не им пречи. Ако наистина може да помогне при епилепсия, изобщо не бих се замислила.

У нас комарниците са така:
Скрит текст:

Иначе ги отваря 😁
Има и друго просто решение Simple Smile :

Заради Мъро балконските мрежи бяха с такъв райбер.

Последна редакция: пт, 23 юни 2023, 19:49 от Таня67

# 128
знаете ли къде продават такива котешки дървета ?

# 129
Днес ми пристигна килимчето за под трапезната маса....
Еми на г*з ще го направи.
Идеи как да го спася от котешко нашествие?

От години у дома няма килими, но онзи ден гледах снимки и си викам и у нас ще стои добре, за котето не се и сетих.

# 130
  • София
Момичета, чудни идеи ми дадохте за допълнително подсигуряване!

Ивекс, у дома страдат само гладко тъканите или много късокосмести килими. Тази зима Сивия видя сметката на една разкошна пътека в коридора. Остана наполовина почти. За сметка на това в хола имаме тип шаги с по-къс косъм и тях не ги отразява.

# 131
Баш късокосмест е...
Да става каквото ще, не струва милиони, но се надявам поне седмица да изкара.
Той ходи само на него и го дере, дупето вирнато и драска за световно.
Иначе отначало се чудеше какво е това, въргаля се, души, чисти и го гледам как изведнъж започва да драска.Joy
И сега е там, чувам го.

# 132
При нас тонколони и килими не представляват интерес. Обаче, ако не му угодиш на някое желание или отива и събаря нещо, гледайки те в очите или започва да си точи ноктите я на дивана, я на трапезните столове и пак те гледа. Joy

Пепина, виж в Али експрес може да има някое подобно.

# 133
# 134
Зе точи нокти на йога постелката. Само да види ,че някой я разпъва и тича като кон натам. А рано сутрин, ако не съм разбрала, че е време да ставам, ходи на любимото ми кресло и забива нокти там. Веднага се събуждам, по- бързо от кафе действа.
Таня67, как може да обвиняваш тези мили душички. Виж какви чисти невинни погледи 🤣🤣🤣
Pepina_n3, има я в  Али експрес. И аз я бях загледала но ми се видя адски скъпа

Изпращам ви на какво попаднах в нета, да се посмеете и вие 🤣

ПРАВИЛАТА НА КОТКАТА:
1. Ако се задавите или ви се повръща, бързо се качете на фотьойла или на дивана. В случай, че не разполагате с това време, просто се преместете върху най - скъпия килим в къщата.
2. Когато стопанинът ви е с контрастиращ на вашия цвят панталон, непременно седнете в скута му или се отъркайте в краката му, така че старателно да ги налепите с космите си.
3. Винаги дръжте гостите на разстояние от тоалетната. Не е необходимо да правите кой знае какво, просто седнете на килимчето пред вратата и настойчиво се взирайте в този, който иска да я посети.
4. Не допускайте да има никакви затворени врати в жилището. Ако все пак някой посмее да затвори врата, се изправете на задните си крака и започнете да драскате по нея. А когато ви отворят да влезете, застанете на прага (наполовина вътре, наполовина вън) и започнете да си мислите за различни неща. Особено важно е да правите това в студено време или в сезона на мухите и комарите.
5. Ако единият от стопаните ви е зает, а другият не е, седнете в скута на този, който е зает.
6. Ако някой чете книга, застанете точно под брадичката му, така че да не вижда буквите.
7. Наспивайте се достатъчно добре през целия ден, за да бъдете във форма за среднощните игри между 2:00 и 4:00 часа сутринта.
8. Когато усетите, че стопаните ви бързат за някъде, започнете да ходите в краката им, като правите кръгови движения около всеки един крак.
9. Дори и да не сте толкова гладни, никога не допускайте някой да седне да се храни на масата, преди да е нахранил вас. За целта започнете да мяукате с пълно гърло, така сякаш не сте яли от 3 дни насам.

Общи условия

Активация на акаунт