Думи, които "излизат" от употреба

• 181 435
  • 5 883
  •   1
Отговори
# 5 835
От детството ми е останала неприязън към думите "барам" и "бъзикам" - свързвам ги с нежелано опипване на половите органи, прословутото "обарване" и други неприятни неща.
Никога не съм приемала "бъзик" като шега или закачка.
Ще се радвам ако наистина излязат от употреба.

# 5 836
Да. И бъзикам се също е противна дума. Моята баба ми правеше забележка за нея, но аз сигурно случайно съм я казала, по принцип никой в семейството не я ползва. Тя я разбираше в смисъла на сексуално действие, не на майтап.

# 5 837
"Барам" обаче на сръбски значи "търся", а не "пипам" Simple Smile

# 5 838
"Барам" обаче на сръбски значи "търся", а не "пипам" Simple Smile

Toчно. Някога бях получила от Македония факс с "Барание за понуда", с доста зор разбрахме, че е искане за оферта.

Да не казвам какво значи на сръбски "карам" и оттам "карачка" Wink

И пак се сещам за онази сръбкиня, която дошла по бизнес в България и на сутринта двама колеги нашенци я чакат с колите си пред хотела да я водят на срещите и пред нея се договарят:
- Давай аз ще я карам на отиване, а ти ще я караш на връщане..."

Онази забелила очи и аха да припадне...

# 5 839
Търсиш нещо,
Скрит текст:
в гащите
. Blush
Нас на сръбски какво ни засяга? Моята баба не знае нито дума сръбски.

# 5 840
Нищо не ни засяга, ама нали стана дума (някой го спомена) и то тръгна приказката Simple Smile

# 5 841
Да, бъзикам също беше забранена в къщи.

# 5 842
Гъбаркам се, кодоша се.
Аз си ги използвам.

# 5 843
Подсетихте ме за една песничка от ранните ми ученически години Simple Smile

Един дядка със каскет
дирла да дирла да,
качил се на Шевролет,
дирла да дирла да,
взел със себе си секира
дирла да дирла да,
бабичките да скалпира
дирла да дирла да.
Взели си и една мотика
дирла да дирла да,
млади булки да бъзика,
дирла да дирла да

# 5 844
Ей, за къде си се барнал така?- за къде си се издокарал, в такъв смисъл го ползвам.

# 5 845
  • София
Наскоро с приятелка изброявахме всички думи и изрази с това значение - оказаха се много. Бъзикам, майтапя, поднасям, кодоша, гъбаркам, е*авам те (извинете), взимам те за мезе, пързалям те (може и да те пусна по пързалката), правя си гаргара с теб - със сигурност пропускам разни. Дори не знам кой е интелигентният начин да опишеш това действие, вероятно "шегувам се с теб", но звучи малко зубърски и освен това "шега" има по-широк смисъл и малко размива целенасоченото действие да си правиш майтап с конкретен човек.

# 5 846
"Юркам се" с теб е също в значение на "майтап си правя".

# 5 847
Юркам го знам в смисъл да караш някого да свърши нещо бързо, да спешаваш някого - не ме юркай!

# 5 848
  • Обран бостан ;)
Юркам в казармата му викаха - "гонка" .

# 5 849
Преди малко употребих думата "кутсуз". Замислих се колко години не бях я срещала, а и не бях се сещала за нея.
Надявам се и в близките години да не се сещам и да не ми притрябва да я употребя пак Blush

Общи условия

Активация на акаунт