Думи, които "излизат" от употреба

• 215 739
  • 6 698
  •   1
Отговори
# 6 690
Отдавна не съм чувала думата "забатачих". Най-вероятно още се използва някъде, особено в някои краища, но скоро не съм чувала някой да я употребява.

# 6 691
Аз си я ползвам редовно.
Сетих се за "стегна ме канапа". Joy

# 6 692
Не зная защо и с каква етимология, но в университета казвахме на една категория студенти "канапите". "Канап" е всеки, който гледа да влезе по в края, надява се на тройка, често го късат. Пример, пита някой от друга група, на когото предстои изпит "Късаха ли много" - "Не, само двама от канапите" т е изпитът е минал нормално(защото и при свръх подготовка е имало масово къса е така че не само оценката е критерий.
Не зная дали не е било някакъв моменте жаргон.

# 6 693
Сетих се и за кетря.

# 6 694
Какво значи това?Не съм го чувала.

# 6 695
Какво значи това?Не съм го чувала.
Катеря се, изкачвам се, и все от този род. Баща ми преди години редовно я използваше думата, когато работеше в една монтажна фирма, и се качваше по скелета и стълби. Примерно: "Отивам да кетря (да катеря) сградите", или "Днес се кетрих еди къде си...".

# 6 696
Днес мъжът ми нарече един футболист грездей. Аз се опулих, понеже не му е в стила да употребява нецензурни думи и той ми каза, че това било чеп за зеле. Не знаеше значението, което знам аз Sunglasses

# 6 697
Днес обяснявах на синковеца думата "кибича".

# 6 698
Хашек, от Швейк:
- Трайко си трайкай, кибик, да не опиташ ритник...

Общи условия

Активация на акаунт