ДЕКЕМВРИйче в коремчето расте, мама вече ще го води на море – ТЕМА 7 (2023)

• 33 914
  • 738
  •   1
Отговори
# 195
Като бременна с юнак, косопад както си беше - яко , пъпки съм нямала никога, евентуално преди да ми дойде една - сега съм нашарена като пуберка. Таааа, това с пола не знам колко е вярно😅

Иначе Маце и аз съм с главоболие още от ставането , последните дни , няма спасение , дори и с много вода през деня, парацетамол, студени кърпи и студени напитки.. надявам се скоро да отмине , че не се търпи.

# 196
  • София, България
Пий течности повечко и дано да мине . Много е гадно. Много съм страдала от главоболие заради очите и само аналгин ме оправя. Сега се моля да не ме боли често, че с тоя парацетамол…наникъде.

# 197
Аз в началото имах пъпки, сега нямам, косата ми е гъста по принцип и дълга и не виждам разлика, но пък и моето не се знае на 100% какво е, само на 70% е момиче все пак 🤣

Маце стискам палци за прегледа, според мен всичко ще е наред 🍀🍀🍀

# 198
Аз съм с момче и косата ми се омазнява на същите дни, и пъпки си имам за разкош повече от преди. Grinning

# 199
И аз съм пъпчасала по лицето и рамената, а тези дни ми предстои 👰♀💍, та изобщо нямам настроение 😃

# 200
  • София, България
Намери си хубав гримьор, ще ти ги скрие изцяло и тези по раменете Hug приятна сватба ти желая!

Видях, че си писала в темата за пренатални тестове. Таничка от нашата тема прави верагене, беше доволна. Можеш да я питаш нея за впечатления Simple Smile

# 201
Благодаря ти 😃 на фона на емоциите покрай бебето не ми е много до това, но роднините се вълнуват 😅😅

# 202
  • София
Аз в началото имах пъпки и по-мазна кожа. Сега е по-добре. Някои дни като хапвам повече черешки, кожата е мн хубава. Косата ми е гъста и лъскава както преди, освен лекия пролетен косопад, проблеми не съм имала. Още не знам какво чакам 👶🏻👧🤷🏽♀
За омегата - в момента не пия. Преди пиех тази на Абофарма. Крил също е добър вариант, но от есента. С храната - херинга, пушена дива сьомга, скумрия на скара,  авокадо.
Краси, иди на някой добър козметик да се поглезиш и ти препоръчвам маска с поморийска луга от една серия на БАН, супер е! (някъде около бившите Хали се продава). Може и с пилинг с черен въглен да пробваш. Натурално сокче от моркови за пиене и всяка сутрин половин лимон в хладка вода преди ядене.

# 203
Лейди, как ми се хапва и на мен скумрийка на скара 🥹🤣 но не знам коя е окей и коя не, нали ги водят живачни :/ ти от къде взимаш (за София де)

# 204
Момичета, много ви благодаря за подкрепата. Записах се днес за Вижън, дано донесе по-добри резултати. Малко предистория, няма да споменавам имена на лаборатория и вида тест, защото може да излязат верни, но отношението и печелбарското поведение на генетиците от тази лаборатория/за България/ ме потресе. След ранна фетална морфология съм с ниски рискове за Даун, всичко в норми с бебето и БХС е ок, а съм на 38 години. И след коментар пред следящата ме гинеколожка, за мое успокое и така и така имам финансова възможност мога да направя пренатален ДНК тест, който за цената си в сравнение с други такива изледва доста неща. Правя конкретния тест, излиза след седмица и ми излиза риск за синдром на Клайнефелд и проблем при микроделеция на една от хромозомите. До тук добре, от лабораторията веднага искат да ме насочат при техен лекар-гинеколог, за да извърши амниоцентеза и ми се цитират цени за тестове, които да се извършат при амниоцентезата. Това се случва в разговор по телефона, помолих, ако може да направим платена консултация с техен генетик, за да имам време да осмисля какво ми се казва и да разбера всичко, какво означава. Заяви ми се че нямало нужда от допълнителна консултация направо след месец да се записвам за амниоцентеза при техния специалист, че ако бил само единия проблем можело и да се отхвърли без допълнителни изледвания, но тъй като са две находки задължително през тях да правя амниоцентеза и изледванията. Всичко излезе, че е за пари и да мине през тях изледването. Застраховката покривала само самата амниоцентеза, а  амниоцентезата може да мине и по ЗК. Стана много дълго обяснение.
Както и да е след коментар с моя гинеколог се насочих към конкретна болница с техен лекар по пренатална диагностика, имам и консултация с техен генетик следващата седмица, който да определи какво точно да се изследва. И през цялото време от тяхна страна не е имало коментар кое колко струва и в крайна сметка, дали при тях да правя амниоцентезата. Отделно моята гинеколожка ще издаде направление по ЗК и ще се спести част от сумата.
Просто за пари понякога някои лекари се самозабравят и  трябва преди всичко да лекуват, а не да гледат пациентите си като касички.

# 205
Здравейте, имам въпрос към тези с  високото кръвно. Снощи си го измерих и си беше 120/80, но днес сутринта пих кафе на гладно (знам, че не трябва) и после като го измерих беше достааа високо. Вие какво пиете за нормализиране на кръвно и сваляне. Вечер приемам аспирин акрад ако има знаечение. Много ви благодаря,притесних се предполагам че е заради кафето,но от време на време усещам сърцебиене.

# 206
daysi85 моля да кажеш кой тест прави защото малко тестове правят микроделеции, а аз пуснах такъв на Натива и сега се притесних да не е същия който и ти си пуснала.

# 207
И аз съм със сърцебиене, но това е нещо нормално, следи си кръвното по-често.
Но си вземи поне безкофеиново кафе или го пий след закуска.

Последна редакция: вт, 20 юни 2023, 11:18 от diorgg

# 208
daysi85 моля да кажеш кой тест прави защото малко тестове правят микроделеции, а аз пуснах такъв на Натива и сега се притесних да не е същия който и ти си пуснала.
Не е този тест. Съмнения нямам в лабораторията в чужбина, а по скоро негативното ми мнение идва от отношението в България. Поради тази причина не искам да казвам име на лаборатория или име на тест, защото може самия тест да е верен. Не бих коментирала името на теста поне докато не ми потвърдят или отхвърлят диагнозата. Но все пак мога да спомена, че тестовете не се пращат в Европа или САЩ, а в Азия.

# 209
Фъстъче даже е много ниско... Вчера два пъти мерих. И със сина ми в 15та седмица бях така, много ясно го помня, ако не мине до обяд ще пийна парацетамол.
И аз бях няколко дни така. Парацетамол не помогна. Накрая пих малко кола и ми мина 🤷

Общи условия

Активация на акаунт