ДЕКЕМВРИйче в коремчето расте, мама вече ще го води на море – ТЕМА 7 (2023)

• 33 958
  • 738
  •   1
Отговори
# 270
  • Свищов
Хайде и аз на отчет от днешния преглед при новата доки в Плевен 🤗 Бебешок е пораснал до 60мм, със сърдечна дейност 168уд /мин 🙃 вървим напред по седмици, видяхме и лунната походка в коремчето ми 😁🤣 на 26.06 съм на БХС, чакаме с нетърпение да видим танцуващото бебче 😊
П. С. пуснахме и една тромбофилия за всеки случай

Мога ли да попитам при коя докторка се следиш в Плевен? Аз съм при д-р Цвик в Авис Медика Simple Smile

# 271
Ползвате ли приложения за бременността, доволни ли сте от тях?

Аз съм с feia, платената версия, но не съм се възползвала от всички екстри все още.

Първоначално докато си търсех свалих Фея-та, но нещо не можах да се оправя с нея от потребителска гледна точка.
Свалих Pregnancy - на английски е обаче, безплатно е, показва ми коя седмица съм, което е нещото което ползвам най-много:smiles:, пише разни работи как се развива майката според триместъра и бебето също, има примерни менюта, и да си следиш килограмите.

# 272
  • София
Не съм намирала нещо читаво он лайн. Най-добре е апарат за кръвно с маншет, който мери откъм горната част над лакътя и запазва всички стойности, като излиза първо стедноаритметичната от всички.
Момичета, кажете ми някое хубаво приложение в което да си записвам кръвното и пулса като ги меря и да ми вади някакви статистики или графики нещо. Свалих си Blood pressure app и то нон стоп ми изскачат някакви реклами да си купувам премиум версията. Дайте нещо безплатно за Дневник.

# 273
  • Бургас
Не съм намирала нещо читаво он лайн. Най-добре е апарат за кръвно с маншет, който мери откъм горната част над лакътя и запазва всички стойности, като излиза първо стедноаритметичната от всички.
Момичета, кажете ми някое хубаво приложение в което да си записвам кръвното и пулса като ги меря и да ми вади някакви статистики или графики нещо. Свалих си Blood pressure app и то нон стоп ми изскачат някакви реклами да си купувам премиум версията. Дайте нещо безплатно за Дневник.
Купих си по време на стимулациите апарат, уж скъп, хубав, има някаква памет и май може да се закачи за компютъра и да се свалят стойностите, ама още не съм пробвала това. Иска ми се в телефона да ги въвеждан като стойности, за да мига да ги показвам на прегледите при нужда.

# 274
Таничка малко старомодно , но аз си ги записвам в бележки в телефона , така имам за килограми,за см талия , инфо за бебчето на различни бележки. Не е със статистика,но пак добиваш представа.

Иначе Фея има някакви подобни опции,но платената версия аз все още не съм я закупила.

# 275
  • София, България
Не, diorgg, не стои само в средата. Мести се. Случва се да се озове в дясната или лявата част на матката, а тя вече е голяма почти изцяло под корема. И вече не са чааак толкова ниско долу. Все пак 7-8 см бебе без плацентата си е доста Simple Smile

# 276
  • София
Таничка, ако намериш нещо читаво он лайн за следене на кръвно, дай знак. Приложението Фея е дословно преведено (с Гугъл транслейшън) от Pregnancy. На моменти преводът е доста неадекватен и дразни как няма една човешка редакция зад копи-пейста. За седмиците излизат неточности в сантиметрите на бебчо. Няма как и да плащам за подобна дивотия, където дори не се постарават да го редактират на нормален български език.

# 277
Не, diorgg, не стои само в средата. Мести се. Случва се да се озове в дясната или лявата част на матката, а тя вече е голяма почти изцяло под корема. И вече не са чааак толкова ниско долу. Все пак 7-8 см бебе без плацентата си е доста Simple Smile

Благодаря ти , Фъстъче

# 278
  • София, България
Аз това Фея не го харесвам. Имам си Pregnancy+ и Baby Centre, като във второто даже има нещо като международен форум и там си споделят разни въпроси също Simple Smile интересно е. Има и много статии на английски език.
За следенето на кръвно мога да ти препоръчам приложението на Huawei - Health се казва. Не съм ползвала конкретно за кръвното, но го има и можеш да си въвеждаш стойности и излиза таблица. Пробвай го Simple Smile можеш и пулс да си въведеш.

Последна редакция: вт, 20 юни 2023, 18:16 от Purple_Peanut

# 279
  • Бургас
Таничка, ако намериш нещо читаво он лайн за следене на кръвно, дай знак. Приложението Фея е дословно преведено (с Гугъл транслейшън) от Pregnancy. На моменти преводът е доста неадекватен и дразни как няма една човешка редакция зад копи-пейста. За седмиците излизат неточности в сантиметрите на бебчо. Няма как и да плащам за подобна дивотия, където дори не се постарават да го редактират на нормален български език.

Тези съм свалила днес за да тествам. А за бременността съм свалила горните оак да тествам. Flo си го ползвах преди това за цикъла, платена версия, но за бременност не ме кефи. Най-много ми харесва май Ovia, че там си гледам седмиците. На Феята също платих за премиум, ама не намирам къде мига да си видя записки и симптоми и други. Дори не намирам снимка от скан къде да кача. С другите експериментирам още. Pregnancy + има готина визуализация ба бебето, иначе не е кой знае какво, май ще го трия.
А последното Pregnancy го свалих дето го казахте ония ден да гледам триместрите и месеците.

# 280
Момичета от Бургас,някоя случайно да си  взима болничните от Дева Мария 😁 Че имам въпросче?
Аз още не съм взимала болнични, но миналата бременност пак се следих в Света София и съм взимала болнични и от Девата, така че питай ако мога да съм ти полезна с нещо.🙂

# 281
Момичета, за тези, които сте си правили обременяване с глюкоза, понеже трябва да се вземе кръв на нулев, първи и втори час - в коя лаборатория го направихте, трябваше ли да седите там през цялото време или можеш да изчакаш в колата, например и дали във всеки клон на лаб го правят?

# 282
  • София
Аз съм правила в Рамус и в Щерев. Трябва да седиш и да не се движиш много. Ако си в София препоръчвам да отидеш в Щерев имат удобни дивани за да си лежиш , и да го направиш събота или неделя тогава няма почти никой.Важно е след като приключи третото взимане веднага да хапнеш нещо въглехидратно и мазно, примерно баничка, принцеса.

# 283
Да, от София съм, досега за всички изследвания през бременността съм ходила в централата на Цибалаб, там минавам бързо с билетче за бременни от автомата, но винаги опашките са огромни, вътре е галимация и не си представям да вися там над 2 часа в тази обстановка. В Щерев мога да отида директно за лабораторията? Извинявам се за глупавия въпрос, ахах, но никога не съм ходила там, все в Токуда.

Последна редакция: вт, 20 юни 2023, 19:42 от PPPPPPPP

# 284
  • София
Да, можеш само за лабораторията, влизаш и се качваш директно на втория етаж ако е през седмицата , ако е уикенда долу на регистратура. Дават ти номер и си чакаш да ти дойде реда. Като си за ОГТТ вече на 2-3 час си с предимство пред всички.

Общи условия

Активация на акаунт