Стилът ни според възрастта - лайфстайл тема за пораснали момичета. Нека да е лято (Тема 30)

• 251 857
  • 2 164
  •   1
Отговори
# 1 995
Pepa57, точно това исках да кажа и аз. Правя каквото мога/ зависи от мен/ да става каквото що/независещо от мен/.
Mardji, сигурно говори по принцип не за темата.
Но и аз съм виждала по улиците дами неподходящи облечени и за годините и за фигурата.
Човек трябва да се радва и оценява това, което има. С напредването на годините нещата по-розови няма да стават. И ако от сега човек е вечно недоволен  и намръщен какво ще стане след 10 год примерно.

Последна редакция: вт, 05 сеп 2023, 18:20 от cloè

# 1 996
O, имаме рожденичка- да си жива и здрава Tuty! Мечти, усмивки и щастливи дни ти желая!😍

# 1 997
  • Бургас/Пз
Pepa57, точно това исках да кажа и аз. Правя каквото мога/ зависи от мен/ да става каквото що/независещо от мен/.
Mardji, сигурно говори по принцип не за темата.
Но и аз съм виждала по улиците дами неподходящи облечени и за годините и за фигурата.
Човек трябва да се радва и оценява това, което има. С напредването на годините нещата по-розови няма да стават. И ако от сега човек е вечно недоволен  и намръщен какво ще стане след 10 год примерно.
Абсолютно съм съгласна, особено с последните няколко реда.
В тоя дух на мисли точно преди няколко дни дъщеря ми ме пита по повод бялата рокля: Мамо, ти като станеш на 50 ще носиш я носиш ли още тази рокля?
Признавам си, че не знам точния отговор. За мен всичко е усещане и възприятие. Но да, аз също си слагам спирачки и за някои неща си казвам, че не са за мен, особено като ги виждам предимно на млади момичета.

ЧРД, Тути, много здрава и сбъдната бъди !😘

# 1 998
  • София
Tuty, честита бъди!

Колкото за темата за стила и подходящите дрехи... не знам какво да кажа. Мисля, че е хубаво да полагаш грижи, защото се отблагодаряват, без да връщат времето назад, а и не е необходимо.  Понякога нося дрехи, които се харесват и от тийновете, но съм доста по-смела в някои отношения като съчетания и имам по-високи изисквания към качеството на дрехите. Има такива облекла, които са подходящи за жена на моята възраст, но не съм си и помисляла да сложа. Сигурно на моменти изглеждам нелепо, но се чувствам добре и в кожата си, което снема донякъде нелепостта и я превръща в моя особеност.

# 1 999
  • София
То темата май тръгна от някакви изказвания, че след 30 примерно, не могат да се носят къси поли, скъсани дънки и подобни. Вече след толкова време и снимки, мисля че се изясни, че не е точно така и далеч не сме за сукман и забрадка.
И аз искам, а и попитах дамата, кое от гардероба на 20 годишните би трябвало да е табу за нас?

# 2 000
"Когато забавлението от обличането изчезне, ти най-вероятно вече си мъртъв."

Този цитат ми хареса много. Когато вали, инстинктивно посягам към дънки, а тях всъщност ги избягвам.
Лятото нося предимно рокли, къси панталонки на почивка (е, и в къщи, и до магазина).
През есента пак рокли, но с кожено яке,  дънки с риза, или суетшърт и сако.
Децата комбинират суетшърт и дънково яке, това и посмъртно няма да го видите върху мен. Просто е за деца, и толкова. Както и къси оувърсайз якета с развлечени дънки и Конвърси.
Сетих се за цитат на моята класна "Пак ли си се облякла като влачена от пороя!" (не беше към мен, а към едно Депешарче, което между другото беше супер стилно)

Днес съм в ХО, ще ходя до ИКЕА, и пак на кафе с приятелка,  ще ида с рокля.  Обожавам рокли до земята от 20 годишна. Тогава имах гадже, което започваше да заеква като ме видеше с тях. Просто губеше говор и картина.
И къси поли имах- 2. Още ги помня. Повечето ми дрехи тогава бяха черно-бели, за сцена, и имах много малко неща. Моите 20 не бяха богати. Та, не рева за отминалото време. Още повече пък когато бях студентка стипендиантка в САЩ и свирех до припадък, беше ми все тая с какво съм облечена, и пак свалих мъжа ми. Stuck Out Tongue
Вашите големи деца сами ли се грижат за прането си? Ще купя кошове на момчетата, и ще ги науча сами да се справят. Писна ми да сортирам чудовищно количество чорапи.
На Опус 2 намерих работа- професионално чистене на дом (нашия), и съответното възнаграждение като профи).
Към бъдещите съпруги: "You are welcome". Stuck Out Tongue

# 2 001
Аз не бих носила сега дънки с ниска талия- корем и паласки не искам да стърчат, топове и блузки под гърдите, бюстиета и подобни, които излагат на показ повечко плът, много прозрачни.Прекалено екстравагантни, разголени, лишени от естетика дрехи, няма как да сложа сега, макар и на 20 да не съм носила такива като цяло.

# 2 002
Дес и ДЗХ точно същите неща не бих облякла и аз! И това имах предвид като казах, че няма как на 50 да се облека като тийн!
Дес, аз само пускам пералнята със правилно сортирани дрехи на малката. Като изсъхнат оставям купа на леглото в стаята й, тя сортира, сгъва, прибира в гардероба. Същото важи и за баща й. Нямам нерви да издирвам еднакви чифтове чорапи, това си е негова работа.

# 2 003
  • Бургас/Пз
Хаха, Мими, и аз правя същото с дрехите и чарапите. С трима мъже в къщи, поне това може да си е техен ангажимент Simple Smile Големият ми син е много подреден , няма нужда никога да му се напомня да си оправя леглото или шкафа, защото това му е първата работа като стане сутрин. Няма начин да тръгне за училище без да си е изпънал леглото и да си е прибрал дрехите. Малкият обаче е друга бира и там нон стоп се налага да намилам Simple Smile

# 2 004
Понеже мине не мине и изплува темата с какво било подходящо за жена на 50 пак ще кажа, че все забравяме да споменем и съобразим личното излъчване, конституция и стил! Ерго почват се генерализациите и неразбирането на чуждата гледна точка. По никакъв начин не можем да подведем под общ Харпа и ДХ3, например - т.е. андрогенно и момчешко  вс. супер женствено и секси. Аз все се опитвам да използвам примери, които не са свързани конкретно със съфорумки от темата, за да не засегна без да искам някой, но пак ще кажа, че нито на 20, нито на 30, хеле пък на 50 год, много различни по типаж жени могат да изглеждат оптимално добре в едно и също облекло(Одри Тоту не е София Вергара, въпреки, че са брюнетки; нито Кейт Бланшет е Грейс Кели, въпреки, че и двете са руси и синеоки!). Дори дънките им ще са драматично различни като модел Wink

Последна редакция: ср, 06 сеп 2023, 17:19 от Agent Provocateur

# 2 005
Много съм съгласна с Агента. 💯
Убеждавам се, че тялото с режим на хранене и тренировки е по-лесно да изглежда хубаво, стегнато и младежко. С лицето обаче не е така за съжаление. Тялото може да позволява определен тип дреха, но като се  погледне в лице и се получава недоразумение. И това идва от излъчването. За мен не трябва да се гледа на парче. И преди съм го казвала като се сложи снимка може да се каже подходяща ли е комбинацията или не. Като се сложи снимка без лице дали дрехата стои добре на човек. А когато се сложи снимка с лице вече най-точно може да се види излъчването на човек и дали наистина му отива.

# 2 006
  • Бургас/Пз
Ох, сетих се за лафа на една приятелка “В гръб пионерка, в лице пенсионерка” 😂🙈

Но, съм абсолютно съгласна с Агент за общото излъчване , различните типове телосложение и конкретния избор на дрехи.

Аз примерно еднакво се харесвам както с костюм, така и с къса рокля. Друг е въпроса, че за двете си има място и време и не мога да ги сложа под едно равенство.
Също така и не смятам, че с костюм изглеждам като лелка, а с къса рокля като 25годишна.

# 2 007
  • На острова
И аз съм съгласна с мнението на Агент и сравнението с тип тяло. Аз с кеф си нося кроп топове, ок, такива до под бюста, просто защото нямам такъв, хаха 🤣 и няма грам как да е пошло. И докато все още фигурата ми го позволява (не възрастта) бих си показвала корема, защото изглежда добре. Дай Боже, да съм фит дълги години! Пък широк панталон с висока талия и късо бюстие и сако, примерно, е супер шик за мен.

Къси панталони, доста къси, също си нося с кеф. Ясно ми е, че това може да се промени след някоя друга година, но засега е така. Ето, бях да взема малката от училище, 30 градуса е тук. Закопчах ризата в двора, де 😆

Последна редакция: чт, 07 сеп 2023, 01:32 от ~Миа~

# 2 008
  • София
Агент, точно!

Миа, от една партия сме 🌺.

Последна редакция: ср, 06 сеп 2023, 22:44 от Harpalike

# 2 009
Понеже съм бяла като сирене, се показвам на части Grinning или само плочки, или само крака. Ако по чудо придобия лек тен, бих се присъединила към вашата партия.

Общи условия

Активация на акаунт