Достатъчно ли правя за детето си ?

• 9 991
  • 361
  •   1
Отговори
# 105
Какво е това инфантилно поведение? Зорлем да си разваляш семейството с кофти отношение към мъжа си, защото не си на кеф.

# 106
Който държи на подписа, да не ражда деца без брак. Това да "отмъщаваш", че няма предложение след като се появи бебето е инфантилно.

# 107
Честно казано само като го чета автора ме избива на физическа агресия жена му поне се ограничава до скандали.
Такова преувеличаване и тънки сметки кой какво прави не бях виждала.
Миел играчки шишета и купички на бебето и му сменял памперса независимо,че бил хоум офис..това е пълно безобразие неща които се вършат за минути и автоматично да ги водиш на списък и да се уморяваш от тях.
Поигравал малко с детето и капвал..мъж в разцвета на силите си..
Или си търси причина да обяви жена си като скандалджийка и ненормална и да я зареже с малко бебе ,или е пързалка.
Това е живота бе човек-работа и задължения непрекъснато,да си стоял стар еген и да си дремел по цяла вечер пред телевизора като толкова не ти се хаби и раздава за никой друг.

# 108
Честно казано само като го чета автора ме избива на физическа агресия жена му поне се ограничава до скандали.

То и аз, като прочетох как 20 минути с детето му били толкова изморителни, че му се доспивало.

# 109
То няколко потребителки вече му подсказахме, че според нас точно нежеланието за смислени занимания с детето е проблемът. Ужасно много татковци виждам по площадките, извели детето уж, ама той си седи и цъка на телефона, малкото дете се спасява както може (тоест майките по площадката го гледаме, щото ни е жал и евентуално нашите попораснали бебета да не го пребият без да щат). Или другият вариант - баща и дете седнали на пейката до площадката и всеки нещо на телефона си.

Не е въпросът да е нон стоп, не е идеята и както каза една потребителка по-горе всеки ден всеки час да бъде замеряно с ужким "развиващи и образователни" дейности, но и да не гледане на дете тип "не ми се занимава".

Имаше го мъжът ми тоя период, а е по принцип изключително отдаден баща. Не му идваше отвътре да се включи в играта на детето, нито пък той да измисли някаква игра, която да й ангажира вниманието, и се опитваше да компенсира със свръхпоемане на домакинска работа. Изговорихме му, показах му, поиграхме тримата няколко пъти и нещата си дойдоха на мястото, стига да има желание.

# 110
  • Great Britain
Това за дипломите всеки реагира така като го кажа... Аз не мисля,че има нещо лошо в това. Ако трябва да съм честен , аз я подкрепям в това да учи докато гледа детето , стига това да не и пречи, за жалост това което бяхме говорили преди да запише отново не е точно това което очаквах.  Да когато имаш бакалавър икономика, после можеш да запишеш доста магистри директно , без да се налага да минаваш през бакалавър отново. Има и такива които са за по година , какъвто е сегашният. В интерес на истината тя вече ги имаше когато се запознахме. Това обаче не е от значение. Отново за пореден път благодаря на всички и смятам темата за приключена. Целта ми не е някой да каже , ти си прав тя е кривата или обратното.... Целта ми беше да разбера къде е границата и какво е нормалното. Лично на мен не ми е приятно убидите които се изръсиха и смятам темата за приключена.
Sweps, sorry, подпетен пантоф си. Това първо. Второ  по напред каза ,че ти теглела ма@ни.Ти какво правиш в тази ситуация? Трето престани да повтаряш , че темата е приключила, не е.Четвърто пише се обида. Жена ти 5 магистратури има. Излагаш се. И пето последно темата ти е WTF. So sorry.

# 111
Мен пък не ме избива на агресия, а го съжалявам автора .
Впрочем отново прегледах всички негови постове от 2015г. насам и не видях някъде да е упоменато дали живеят съвместно без брак или са "официално" семейство.
Така като се чете в този форум и излиза че 90 % от мъжете се включват много повече от автора в грижите по домакинството, а моите лични наблюдения говорят друго.
Сигурно всеки вижда избирателно, ама покрай мен са основно 33 -38 г. семейства с вишУ и двамата партньори и мъжете не са от поемащите 50 % от отговорностите.
Сигурно аз живея в друга България, ама знам какво виждам и чувам, та затова не хващам лесно вяра на хора с обратни твърдения.
Ако мъжа на Мария/Елена поема повече от половината домакинстване след работа, дали тя няма да си създаде погрешно впечатление , че това е някакъв стандарт по принцип и че всички мъже го правят?

# 112
Ами и мен ме избива на агресия, да ме вдига посреднощ принцесата да давам шишета, когато аз съм на работа, а тя в майчинство.... Тия шишета да не казвам къде ще и ги навра още първия път

# 113
Е тя като е в майчинство не трябва да спи нощем ли?Едва ли работите като пилоти на самолет или хирурзи та не можете да изтърпите няколко безсънни нощи като бащи на тия деца?
Според мен това за звъненето нощем е жива измислица,а и това дете на 1,7 хич не му е работа да пие мляко нощем.

# 114
На мен ми изглежда, че тя му се цупи защото той й е направил дете, но не се е оженил за нея и сега мантрата е стандартното "ти не се грижиш достатъчно за твоето дете".  Няма оправия в такава ситуация освен да се оженят.

Т.е. на нея просто й се случват някакви неща, и е само наблюдател докато й правят деца, без право на избор, глас..? Като искаш брак, казваш, че няма да раждаш докато нещата не се случат. Цупните и отмъщенията на кого помагат?

# 115
Е тя като е в майчинство не трябва да спи нощем ли?Едва ли работите като пилоти на самолет или хирурзи та не можете да изтърпите няколко безсънни нощи като бащи на тия деца?
Според мен това за звъненето нощем е жива измислица,а и това дете на 1,7 хич не му е работа да пие мляко нощем.

Не, но чрез работата си можем да затрием още доста хора или най малкото себе си. Нещо друго неясно?

# 116
Е хубаво де, мъжът е 8 часа на работа, аз 8 часа се грижа за детето. Останалите часове от денонощието сме родители и двамата. Има някакви частни случаи на специфични професии, ама са изключения, работата на автора не изключва възможността да става нощем.

Боже, какви мъже има на тоя свят... Аз кърмех, та мъжът ми не е ставал, той обаче ми извади душата да се цедя, за да може той да става и да я храни, а аз да съм се била наспивала. Като си отиде любовта обаче, вместо да оценяваш какво прави другарчето и да търсиш начин да му стане по-леко, почват списъците със сложни задачи като поръчване на храна и хвърляне на боклук.

# 117
Ами тя затова е в майчинство, за да не се налага да съчетава работата с нощните дежурства покрай детето. Моят мъж се включваше с нощните хранения докато беше в бащинство. От тогава се оправям сама, той понякога ме отменя преди работа, ако бебето се събуди към 6 сутринта. Бебето се буди 1-2 пъти на нощ, ми не е драма, наспивам си се. Следобед също спим двамата 1-2 часа.

# 118
Пичове, няма как дете са се гледа целодневно и да се правят всички нощни ставания! Жената ще фалира в един момент психически и физически.
Просто е невероятно как още в този момент от историята се води тоя дебат.

И какво ще постигнеш, като и “навреш не знам къде шишетата”? Щастие? Разбирателство? Здрава семейна среда за детето си?

# 119
  • София
И ние с мъжа ми си деляхме "нощните смени", така и двамата имахме някакво подобие на нормален нощен сън. Нито можех да спя през деня, нито дневният сън може да замести нощния.

Общи условия

Активация на акаунт