Достатъчно ли правя за детето си ?

• 10 000
  • 361
  •   1
Отговори
# 135
Не знам, на мен точно нощните хранения не са ми особен проблем и не ми трябва помощ за тях. Събужда се, подавам шишенцето, той се наяжда за 15-тина минути и заспиваме веднага. Изобщо не ставам от леглото.

По-важно ми е мъжът ми да се занимава с детето вечер, за да мога да разпусна за 1-2 часа, да се занимавам с нещо различно от бебето и евентуално да поспя, ако съм много изморена.

# 136
На мен всичко ми е важно Wink
Въпросът беше за кърменето, на него съм отговорила.

# 137
  • В.Търново
Аз мисля, че жена ти е мързеливичка и те манипулира. Всичко, което изброяваш съм го правила сама, с две деца. Съпруга ми е правил малка част от това, което си изброил. Да, изморително е всичко това. Най-много да си довлечеш някоя болест от преумора.

# 138
Аз мисля, че жена ти е мързеливичка и те манипулира. Всичко, което изброяваш съм го правила сама, с две деца. Съпруга ми е правил малка част от това, което си изброил. Да, изморително е всичко това. Най-много да си довлечеш някоя болест от преумора.
Смяташ, че жената трябва да върши всичко, за да не се преуморява мъжлето ли? Уау. Макар че техният проблем май не е точно за разпределението на труда, а за това, че както той си каза, не му се занимава със самото дете, защото точно това го уморява, предпочита да мие и бърше отколкото да дари внимание.

# 139
ще го кажа така: Жена ти е мързелива и те манипулира. Това, което си написал, ако е истина, е абсурдно. Вършиш повече от нормалното и е разбираемо да се изморяваш - а щом не иска да ползвате бабите, тогава не трябва да ти търси кусури.
Сега ще кажа нещо, което дори не съм си помисляла че, ще го кажа: опъни се на жена ти, като има толкова претенции /ако вършиш всичко това /, преразпределете си дейностите. Ако не иска, ползвайте бабите, ако не иска и това или има проблем, ясно и покажи че, да помагаш не означава да поемеш всички основни дейности,. Колкото до ученето, хубаво е че, го прави, но това не трябва да е за сметка на това да издишваш от умора. Все пак тя е по майчинство.
Вкъщи ситуацията е следната - съпругът ми ми помага - мие чиниите, чисти на домашния ни любимец, понякога бели картофи, пазаруваме цялото семейство заедно - един път седмично. Аз уча, работя на пълен ден, като него, но не очаквам той да поеме цялата дейност вкъщи. Така беше и преди години с детето

# 140
Според мен ти правиш всичко необходимо за детето ви, но жена ти е слабото звено.
Ще поясня - ти имаш професия, работиш и си финансово стабилен. А тя? Сега се сетила да учи.
Аз мисля, че семейното родителство е предприятие на двама души с еквивалентно участие.
И след като единият не може да се включи адекватно, може поне да не тормози другия.
Според мен е комплексирана от това, че е с по-ниска професионална квалификация (или липсваща такава) и те мачка за да не се усетиш.
Бях в доста подобна ситуация.
Жена ти е насилник и ако ти сам не успееш да се защитиш, никой не може да ти помогне.

# 141
Според мен ти правиш всичко необходимо за детето ви, но жена ти е слабото звено.
Ще поясня - ти имаш професия, работиш и си финансово стабилен. А тя? Сега се сетила да учи.
Аз мисля, че семейното родителство е предприятие на двама души с еквивалентно участие.
И след като единият не може да се включи адекватно, може поне да не тормози другия.
Според мен е комплексирана от това, че е с по-ниска професионална квалификация (или липсваща такава) и те мачка за да не се усетиш.
Бях в доста подобна ситуация.
Жена ти е насилник и ако ти сам не успееш да се защитиш, никой не може да ти помогне.
много точно казано

# 142
Женати киселана и недоволна. Сега ли е момента за учене, точно с бебе, очевидно и идва вповече? Какво прави, като нямахте дете? Макар, че не е единствената майка студентка.
Какво семейство сте да поръчате храна и въобще ти да си отговорен за това. Няма отговорност за готвене, пазар, наакан памперс не сменя, ти чистиш, шофьор си, за всичко си виновен...къде го има това.
Наемете си човек да ви помага с чистенето и гледането на детето, предполагам може да си го позволите. Един път в седмицата някой да дойде да изчисти, веднага ще се усети.
Трябва ви ясен разговор, проблемът не е работата, ученето, дете, проблемът е в нейното доминантно поведение. На всички ни идва предела, но човек трябва да приема реалността и да си преценявя възможностите. Ако не си вкъщи, как ли ще се справи? И колкото и да е малко детето, намерете време да сте няколко часа някъде без него, от битовизми и неосъзнатост ще се поболеете. Тази жена трябва си коригира поведението и мирогледа, тя сигурно има друга версия, която няма как за знаем, но ми прави впечатление все по често на такова поведение и неприемате, тръшване, сърдене, без ясно осъзнаване, че това е живота, куп отговорности и просто ставаш и си вършиш задълженията

# 143
Ти как го описа живота, на човек да му се отще да го живее Joy То не е каторга, кой както си го направи.

# 144
  • София
Цитат
Какво семейство сте да поръчвате храна? И ти да си отговорен за това?
Ле-ле! Close

Последна редакция: пн, 19 юни 2023, 16:58 от milenaka

# 145
  • В.Търново
Смяташ, че жената трябва да върши всичко, за да не се преуморява мъжлето ли? Уау. Макар че техният проблем май не е точно за разпределението на труда, а за това, че както той си каза, не му се занимава със самото дете, защото точно това го уморява, предпочита да мие и бърше отколкото да дари внимание.
Такова нещо не съм казала, но при него просто е прекалено. Че той е иззел на 80% функциите на жена си.Моля Ви се.........

# 146
  • София
Функциите на жената са бременност, раждане, кърмене. Всичко останало са функции на родителя.

# 147
  • В.Търново
Функциите на жената са бременност, раждане, кърмене. Всичко останало са функции на родителя.
Равностойно разпределени.

# 148
  • София
Да, разбира се.

# 149
Който държи на подписа, да не ражда деца без брак. Това да "отмъщаваш", че няма предложение след като се появи бебето е инфантилно.

Представа си нямаш колко жени забременяват с идеята за скоростен брак.
После като родят и предложението още го няма четем драми в СО.

Общи условия

Активация на акаунт