Достатъчно ли правя за детето си ?

• 10 019
  • 361
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Моят мъж правеше повече и то с любов и грижа,без да брои,натяква и да пуска теми в бг мама.
За което ще съм му благодарна цял живот ,защото и след двете раждания имах следродилна депресия  и без неговата помощ нямаше да се справя.
Автора и без това ни заряза и отиде да се жалва на друго място от гадната си неблагодарна жена.
Разликата, вероятно е, че вие сте била (и все още сте) благодарна на мъжа си, а не сте му вдигали скандали всеки ден как нищо не прави.

Авторът, вероятно, също всичко прави с желание, но вместо усмивка, получава пореден скандал, че не е слугинствал още и още. Има разлика.

# 181
Ами за мен е неблагодарна. Човека работи, издържа си семейство и тя има възможността да е майчинство две години. Знаем, че втората година е мижаво и ако не е мъжа да изкарва достатъчно, тя щеше да й се наложи да се върне на работа. И освен, че не работи, на всичкото отгоре кара не знам-коя-си поредна магистратура. Автора не каза кой я плаща тази магистратура? И вместо да е благодарна, тя го буди по нощите след като тя вече е будна и отнема точно две секунди да подадеш млякото. Това си е наглост от всякъде. Той пък като куче й върви по гайдата и търчи, където му свирнат. Ами няма как да се уважава такъв, просто ще му се качи на главата и ще скача, както и се е случило. Проблемът си е изцяло негов. Да се оправя.

# 182
  • София
Да е благодарна за какво? Всеки родител трябва да си гледа детето. Ако не иска да гледа дете, не създава такова.

# 183
Ами да е благодарна най-малкото за това, че има възможността да изкара цялото майчинство две години с детето си. Не знам вие в коя България живеете, но повечето хора НЕ могат да си позволят жената да е майчинство и втората година и е принудена да се върне на работа поради финансови причини. Масово е така, детето от 1г на ясла, а майката се връща на работа. И това не е избор за повечето хора,а необходимост. Най-малкото за това. Също трябва да е благодарна, че не е получила скандал и изгонване от къщата за нощните събуждания. Защото повечето мъже не биха го търпели това,а и не е редно, след като тя си е вкъщи през деня и може да се наспи,а той не може да спи на работа. Това как не се разбира, не знам. Все едно аз да съм, ми ще я навра не знам къде ако ме събуди така нагло /по телефона му звъняла/.

# 184
  • София
Е, ако единият родител трябва да е благодарен за това, то и другият трябва да бъде. И двамата са еднакво родители на детето си.

Ставането нощем, гледането на болно дете, детските капризи и тръшкания... Всичко това е част от родителството. Което е 24/7, а не само денем.

# 185
Абе аз като ви казвам къде бих наврял въпросните шишета ако ме събуди по този начин, не ми вярвате...
Между другото там му е и грешката на автора, че го търпи всичко това, че и пита достатъчно ли е

# 186
Ако мъжът ми реши да ме изгони от вкъщи си събирам багажа и му оставям детето. Тогава пак ще ги върши всичките работи, че и отгоре. Много лесно се гони жена, като разчиташ, че тя ще вземе и детето и мъжът ще се отърве от отговорност.

# 187
Да, представям си как си зарязваш детето. Темата започва да се пълни с безсмислен спам.
И явно 13 страници по-късно, все още не е ясно, че авторът не е пуснал темата, за да се оплаче и изброи колко много неща прави, а че каквото и да прави, жена му все е недоволна и никога не е достатъчно.

# 188
Крайно просташко е да повтаряш къде ще навреш шишетата на бебето си ако жена ти те събудела  rf22 !
Една млада жена от квартала със следродилна депресия се самоуби мислиш ли,че малко помощ навреме не би спасила вероятно живота и?Но някой такъв като теб си е пазил безценния сън и изконното мъжко право да дреме на дивана вечер,защото се е преуморил от невероятно тежката си и отговорна работа на някое бюрце или в някоя колица.
И голямата издръжка и голямата привилегия да си в майчинство и да обикаляш с часове по детски площадки,да събираш играчки десетки пъти на ден и да бъркотиш пюрета дето бебето не ги иска.
Авторът просто си е мързеливо мрънкало и идваше да получи потвърждение колко е велик и като не го направи се ската преди дни.
Пък ние какво правим тук и аз се чудя Laughing

# 189
Депресиите и самоубийствените мисли, се лекуват от психиатър, с лекарства. Не с измити шишета и пусната прахосмукачка.

# 190
На много жени се налага да го правят, но на тази на автора - не. И все пак мрънка. Това му е проблема.
МММ не. Това е проблем на форума.
Е и като прочетох, че след като майката през втората година не помага с много пари и затова трябва да не занимава таткото с глупости (децата им)...
Един вид може да е равна ако печели колкото мъжа. Но това също в капан - няма как докато е по майчинство - ясли няма достатъчно, или ако има детето е вечно болно. И така майката трябва да опъва каиша, защото е жена.

# 191
Депресиите и самоубийствените мисли, се лекуват от психиатър, с лекарства. Не с измити шишета и пусната прахосмукачка.

Ама разбира се. А междувременно от най-близките - подкрепа йок.

# 192
Да, разбира се. Предполагам в "най-близките" са включени и родители, братя, сестри, баби, дядовци, приятели...? Докога все някой конкретен ще ви е виновен за всичко? Не е ли по-логично и отговорно да напуснеш човека, който те кара да мрънкаш по цял ден, вместо да стоиш и да продължаваш да си тровиш живота? В смисъл, кога е прието човек сам да поеме отговорност за себе си и живота си, и да не чака на някой друг за всичко?

# 193
  • София
Последният въпрос е към автора, нали?

# 194
Към всеки, който очевидно не се чувства щастлив във връзката си.

Общи условия

Активация на акаунт