Достатъчно ли правя за детето си ?

• 10 026
  • 361
  •   1
Отговори
# 210
  • София
... знам какво е на другият ден да си на работа - аз бях неадекватна.
Няколко безсънни нощи и правех елементарни грешки в работата, ужас беше.
...
Точно за това говоря. Жената трябва да е адекватна, защото отговоря за живота на 2-годишно, което не може да носи отговорност за себе си. Точно заради това с мъжа ми си деляхме "нощните смени".

# 211
  • София
Аз пък денем съм спала всеки Божи следобед, ако ще война да става Laughing

Няма формула по която всички да вървим, всеки трябва да си я намери. Но и всеки трябва да има граница на личните си изтъпления срещу човечеството и семейството в частност.
Това да ми е жена, да съм я пратила на ендокринолог и психолог, ку не ще - у майкини. Двегодишното е сюнгер, барем за него да се замисли какъв пример е.

“ Усмихвайте се на децата, да ви помнят
развеселени, одухотворени,
а не с лица съсипани, обезформени
като отломки от каменоломна:
да знае прямотата им ранима,
че жертви няма – жертващи се има.”

# 212
  • София
А аз въобще не мога и не можех да спя денем, още преди да забременея. Нощният сън ми беше изключително важен.

# 213
Авторът ще се включи ли да каже защо, аджеба, толкова голямо дете се храни по нощите? И какво е това миене и триене на играчки по 100 пъти? Защото по думите на автора той много неща прави, но има ли полза от тях? И повечето неща колко време му костват и не е ли проблем, ако твърде дълго се мотае да свърши задачи, отнемащи по принцип по-малко време?
Извън темата на автора и с риск да ме нападнете, но аз така ги разбирам нещата - абсолютно не е ок да се очаква мъжът да върши за детето и за домакинството колкото жената или повече, когато същият този мъж работи. Да, детето е на двамата, но в крайна сметка той работи по някакви часове на ден. Офисна работа, физическа работа - няма значение, на работа е. Ако си е хоум офис това не го прави автоматично свободен да се занимава с къщни неща или да гледа детето. Да, не пречи да помогне с нещо, но не да се очаква да е постоянно ангажиран с друго, освен с работата. Да, да, майката може да е изтощена, трябва да се наспива, но и мъжът е човек - на него също му трябва сън. А той през деня не може да си позволи да си посегне, да поспи. Докато майката може да си намери свободно време, все пак зависи от детето. Може детето да е кротко, послушно, да си играе само и да спи нощем. И мои познати, но и тук някои казаха, че са намирали време за почивка. И не е нещо невероятно нощем също да спят. Аз например само първите 1-2 месеца след раждането съм имала проблеми с нощния сън заради бебето.

# 214
Ей като сте казали 50/50  та ако е 49/51 ще настане война.
Как точно съизмервате времето, изпълнението на домашните задължения и времето прекарано в разходки и забавление на малкото дете ?
По какъв алгоритъм се изчисляват тези 50% ?
Като прочетох, че жената на автора го буди да приготвя млякото в 4 часа през нощта и се сетих за наша съфорумка, която разказваше как като се разплачело бебето през нощта и мъжа ѝ ставал да и го донесе в леглото , за да го кърми. Шок и ужас !!!
Двама души будни за едно бебе и едно кърмене .Flushed

# 215
И аз не го разбирам това - будна си, но държиш да събудиш и мъжа си. Защо?

# 216
  • София
Да е съпричастен в нещастието, как! Как ще разбере иначе болката на майчинството, откъде козове после да се надцаквате?

Аз два кътника, ти се разкарай с кучешките, ама-ха!

# 217
В една връзка извадят ли се кантара, мерките и теглилките кой колко дал/направил/свършил, то работата не отива на добре.

# 218
Нека да дам един пример, за да се разбере какво имам предвид.
Аз седях 5 (пет) години майчинство последователно за двете деца, като едната нямах изобщо никакви доходи.
Никой не е казвал "ама аз ви храня", нито "ама аз ТИ гледам децата". Взето общо решение да се гледат децата по този начин.
Също общо решение - през това време направих една следдипломна квалификация и научих един чужд език.
Мм през деня на работа, вечер и нощем се включва, явно не с кърмене, но например да донесе-отнесе бебето, по негово желание, без някой да му звъни от другата стая.

Защо не може тези неща да стават с разбирателство, никой да не се чувства прецакан, използван, да няма недооценени? Ако някой има нужда повече да си почива, другият да се включи с любов, а после той да даде възможност на партньора да си почива?
Ако някой заспива, само като седне, това какво говори - не е ли, че е на предела на силите си? Значи заедно се търси решение, не всеки да дърпа чергата върху своите крака.

Ето това се чудя, и няма да стане с анкети кой колко прави, а с любов. Не знам друг начин.

# 219
Ето това се чудя, и няма да стане с анкети кой колко прави, а с любов. Не знам друг начин.

Ако я има.

# 220
Ами да е благодарна най-малкото за това, че има възможността да изкара цялото майчинство две години с детето си. Не знам вие в коя България живеете, но повечето хора НЕ могат да си позволят жената да е майчинство и втората година и е принудена да се върне на работа поради финансови причини. Масово е така, детето от 1г на ясла, а майката се връща на работа. И това не е избор за повечето хора,а необходимост. Най-малкото за това. Също трябва да е благодарна, че не е получила скандал и изгонване от къщата за нощните събуждания. Защото повечето мъже не биха го търпели това,а и не е редно, след като тя си е вкъщи през деня и може да се наспи,а той не може да спи на работа. Това как не се разбира, не знам. Все едно аз да съм, ми ще я навра не знам къде ако ме събуди така нагло /по телефона му звъняла/.

Ако жена ще е благодарна, че две кирливи години е майка, по-добре да не се размножава. Това е мизерия и се вкарва в нея детето.  Ако си толкова чак зле, че минимум, казвам минимум да не можеш да си го отглеждаш до училище /не казвам да имаш вариант само някой да ти плаща, пък било то и собствения съпруг, защото той може и да зареже жената нали с бебе, което не знам в какъв процент от случаите се случва, но съм чела, че при около 25% от семействата, не знам нали колко е вярна информацията/, когато се изгражда основата на всичко, отвсякъде си неспособен за родител. Боже господи, да е благодарна, че някой не може да я нахрани дори само през бебешкия период на детето.   Защото да го оставиш по цял ден на 2г. още в неприемлива среда, при чужди хора е неспособност да си гледаш детето. Защо тогава се размножаваш, като нищо не можеш да му предложиш, дори елементарното и то от самото начало - здраве, разходки, пълноценен сън, почивка, хубава храна, истинска грижа с една дума. Жалка картинка, то не е само да се размножиш. Иначе всички тук, жените нали, пари изкарвали, независими били, ахаха.. Много успешни, пък след годинка бебето в яслата, че ще умрем от глад.

# 221
  • София
Дайте ѝ медала.

# 222
  • София
Медал за тролстване? Чак пък толкова...

# 223
Пък като минат 2 години и вече двамата родители работят, не знам, не знам кой ще го погледне това дете 😬

# 224
За да му е гадно и на него,няма само тя да будува ,хохоха 😂
И аз не го разбирам това - будна си, но държиш да събудиш и мъжа си. Защо?
напълно съм съгласна с написаното Rumi11111 аз също съм на мнение,че е твърде рано дете да се пусне на ясла на 2 годинки ,а има и някои пускат на годинка,сега зявиси какви са обстоятелствата ,но ако има възможност да си го гледаш вкъщи поне до 3 г защо не ?! Аз съм твърдо решена да си е вкъщи поне до 3,5 години ,а майчинството ми е до 2,5 години ,но това няма да ме спре да си гледам детето,защото за мен на тази възраст си е още бебенце

Последна редакция: ср, 21 юни 2023, 14:25 от Radii :)

Общи условия

Активация на акаунт