Достатъчно ли правя за детето си ?

• 9 979
  • 361
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Буденето сигурно е било 1-2 пъти преди 1 година, ама ще се натяква до пенсия. Все едно не познавате такива мъже.

# 331
Тъй, тъй жената по цял ден пере на ръка, даже и вода носи от кладенеца на 5 километра от дома.
Пък вие сте тръгнали да я обвинявате, че била "галената Богданка".

# 332
  • София
Мъжа и той, по цял ден се бие с дракони, копае на нивата, реже дърва и строи замъци - после се прибере вкъщи и се налага да поръчва храна и мие играчки, направо не знам как издържа на това темпо.
Ох, бях се отписала от тая тъпа тема, какво пак направих, че ми излезе не знам Simple Smile

# 333
Тука в случая тя омаловажава неговия труд и е вечно недоволна. Който каквото може да прави, нито да пуснеш пералня е тежко, или една прахосмукачка. Но да будиш човек, ходещ на работа, да ти прави млякото е мега тъпо. Ако  са единични случай мога да разбера, ако е била преуморена нещо, ама да е ежедневие не ми е окей. В крайна сметка са с едно дете, е колко да е тежко. Нищо битово не е спешно, когато тогава, но харесва или не, ролите са разпределени-той изкарва пари и помага с каквото може, тя си гледа детето.

# 334
Да забравих да кажа, всяка нощ тя ми звъни по телефонам, защото спя в съседната стая защото хъркам да не събудя малкия, за да стана и да направя мляко на детето , понякога по 2-пъти. И там е имало скандали, защото не съм чул телефона, как не съм вдигнал , детето чакало млякото....

За да няма излишни интерпретации.

Точно това е проблема - омаловажаването на всичко, което прави. Аз не видях да се оплаква от това, че има задължения, а че докато си ги върши, жена му е вечно недоволна. Не знам как се търпят такива хора.

# 335
Двама възрастни перфектно мога да се справят с дете на 1г7м. ако поне малко имат умение за организация, степенуване по важност на задълженията, уважение и търпимост един към друг. И преди го казах, но пратки спокойно могат да се взимат веднъж седмично накуп, прането може да се организира много лесно в конкретни дни особено при наличие на сушилня и вместо да търкат шишета и играчки до 1 през нощта, могаъ да гледат филм и да правят секс. Ама те яко са се набутали в битовизми и нападки. Гледането на дете е отговорно и в някои дни много тежко и изтощаващо, да запишеш магистратура е пълна глупост ако няма кой да поеме детето. То не е като да имаш коте, сипеш му храна в купичката, взимаш си чантата и айде на лекции или сядаш да учиш. Вероятно майката е от типа жени, които приемат времето вкъщи с детето като пропиляно и безсмислено, затова дай да уча нещо, че са си оправдая седеното вкъщи. Всъщност не е точно така и сега го разбират и двамата по трудния начин.

# 336
  • Далечният изток
Абсолютно, така си е мислила и според мен - я да правя нещо докато седя вкъщи по майчинство... Ама а, то не било седене, ами си имало отговорности...

# 337
Изкарала е 3-4 магистратури преди да роди и е решила, че е лесно, сядаш и четеш. С дете в картинката нещата явно са различни и тя го разбира по трудния начин.

# 338
И двама души и половина колко пране ще имат, тия шишета да не са 100, пет чинии и една тенджера или тиган за миене. Приоритет са детето и финансите. Моя мъж като го няма по цял ден или по седмица, като е в командировка да не съм умряла с всичката домакинска работа и бебето. Никога никой не е помагал. Идваш на себе си и се мобилизираш. През деня си подреждаш приоритетите - като спи детето си преценяваш, ще чисти ли, ще готви ли, кафе ли ще пие, решението си е нейно.

# 339
Изкарала е 3-4 магистратури преди да роди и е решила, че е лесно, сядаш и четеш. С дете в картинката нещата явно са различни и тя го разбира по трудния начин.
според мен, проблемът е че не го разбира, а търси проблема другаде

# 340
Вероятно го разбира добре, но е по-удобно друг да е виновен и да го отнася.

# 341
Вероятно го разбира добре, но е по-удобно друг да е виновен и да го отнася.
да точно, прави се че, не разбира и друг го отнася - ако това, което е написал авторът е вярно, това си е чиста наглост от нейна страна

# 342
Абе, и той не е целият в бяло. Като изключим събуждането през нощта, за да прави мляко,  другите описани задължения са по-скоро домашни. Дали е изхвърлил боклука или е взел две пратки не означава, че е направил ''достатъчно за детето'', както се пита в заглавието още. То, детето,  няма да запомни и оцени чистите играчки или измитите шишета, но ще запомни времето, прекарано в игра с бащата, времето само за тях двамата. Говорим за пълноценно такова, а не ''Ох, 20 мин минаха, изморих се''.

# 343
В крайна сметка с всеки се държат така, както той го позволява. Ако и се беше озъбил в началото вместо да тича да угажда все повече и повече, сега щеше да получава съвсем друго отношение. И хайде стига вече изкарвайте гледането на едно дете на около 2 еб*"*ти сложното, все едно е цъкаща бомба, дето ще гръмне от най малкото сътресение. Пак да кажа, по същото време ние имахме и бебе, така че айде няма нужда от такива драми

# 344
Дете на 1,7 г. възраст НЯМА да запомни нищо. Моля не го изкарвайте свръх надарено и с мозъчна дейност на 7 годишно.
И да, повечето мъже се включват в отглеждането на малкото дете, не чрез игра с него, а чрез изпълнение на домакинските задължения, като за тях това е начина "да помогнат на жената".
Ясно е, че всеки гледа от своята камбанария, ама масово мъжете започват да се занимават и да играят с детето , когато то навърши 3 г. и може да се изразява вербално. За 2-3  % обгрижващи изцяло детето от новородено , които естествено са съпрузите на наши съфорумки , просто няма да коментирам.

Общи условия

Активация на акаунт