Край или начало с бившия?

• 3 294
  • 48
  •   1
Отговори
Здравейте.
От известно време мозъка ми прегрява от мисли и потенциално развитие.
Ще се опитам, да обясня синтезирано и ще се радвам искрено на вашето странично мнение .
Мъжката част също би ми била много полезна.
Четиригодишна връзка. От всичко по-много изживяхме. Раздялата беше болезнена и все още се възстановяваме и двамата.
Беше ми трудно да приема, че човекът с който си представях живота си не желае да има сериозна връзка повече. Аз съм му първата такава и в интерес на истината той на мен първата нормална.
Приятели, част от семейството му. В прекрасни отношения с близките му.
Изживяхме наистина много и накрая аз изчезнах и спрях да го търся. След няколко дни той ме потърси първи. Започна да разпитва и да ми предлага извънредно голяма помощ ( според трудностите в които се намирам ) .
Предложи да се пренеса у тях и се включваше във всеки мой вариант/опция. Прояви и ревност!
Приятелство след края за мен - няма и той го знае и усети! Дори се дистанцирах и от близките му.
Той желаеше да поддържам контакт с тях , но аз отказах.
Има обаче едни общи проекти, които се разбрахме да довършим заедно и ще спазя думата си!
Ще задавам направо въпросите си , защото усещам, че много несвързано взех да пиша..
• Потърси контакт. Беше мил и грижовен. Търси поводи да контактува , но после изчезва. Защо?
• Приятелство няма как да търси, но какво обаче ?
• Кога мъж реагира така ?
• Предлага помощ, подкрепа и търси контакт, но не говори за възстановяване и чувства.

Надявам се да разберете, какво питам.. и аз се обърках! 😶

Благодаря предварително!

# 1
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Може да търси секс, да търси начин да ви го "върне" , ако се чувства наранен...
 Бих била много предпазлива с този човек, защото вие сте се дръпнали, и сте прекаратили връзката.

# 2
Виждам сърби , боли при теб.  Доброто поведение, човещина ,вече се вземат за интерес. Приеми ,че човекът  иска   нормалност и поне ад завършите проектите си без напрежение, каквито и да са,  особено свързани с налети  активи.

# 3
Може да търси секс, да търси начин да ви го "върне" , ако се чувства наранен...
 Бих била много предпазлива с този човек, защото вие сте се дръпнали, и сте прекаратили връзката.

Благодаря ви за коментара .

И двамата се наранихме взаимно. Дори мисля, че той изпитва вина и някак се опитва, да компенсира и да изчисти съвестта си.. винаги дава смесени сигнали и това ме обърква още повече !

# 4
...
Предложи да се пренеса у тях и се включваше във всеки мой вариант/опция. Прояви и ревност!
...
Дали правилно разбирам, че вие тези 4 години не сте живели заедно?

Какво иска - изглежда, че иска да си продължите деловите отношения и само до там.

# 5
Вероятно
о така се
чувства- иска да върне нещата, после съжалява и се отдръпва, защото се сеща, че
няма смисъл.
На Вас Ви е приятно да сте ухажвана от него, иначе нямаше да ни питате това.
А вие искате ли ново начало с бившия?

Последна редакция: нд, 12 яну 2025, 11:24 от ДХ3

# 6
  • София
Още не си е намерил друга и му стоиш на резервната скамейка. Човек като наистина се разделя с някого, заради самия себе си е добре да си наложи поне 6-7 месечна карантина на нула контакти. Иначе се започват ей такива истории. Въпросът тук не е той какво иска, а ти какво искаш. Ако искаш да се съберете пренеси се у тях и виж какво ще стане, щом видяното досега не ти е достатъчно.

# 7
Може би всичко е навик.
Свикнал си с другия и ти е трудно да свикнеш отново без него

# 8
  • София

• Потърси контакт. Беше мил и грижовен. Търси поводи да контактува , но после изчезва. Защо?
• Предлага помощ, подкрепа и търси контакт, но не говори за възстановяване и чувства.

Надявам се да разберете, какво питам.. и аз се обърках! 😶

Благодаря предварително!

Здравей Надежда,
ще отговоря на въпросите от мъжка гледна точка:

1. Болезнената част от раздялата за мъжа настъпва, когато чужда пишка влезне в бишата. До тозо момент повечето мъже, не приемат раздялата за финализиране. От този момент нататък, връщане назад за него като мъж няма. Затова се оптива, да ти помага, да е мил и т.н. за да не си намериш нов мъж. Въпроса за властта и контрола често се свежда до Не важно, кой е вътре, а кой е вън!  В случая, всичко потенциално чужди мъже да са вън от бившата му жена. Имам един приятел, който има дете на 10г, от 3 години е разведен с жена си и си има любовница. Та този човек, говори жена ми това, любовницата онова. Реално той от 3 години не е правил секс с жена си и съответно вярва, че тя не е правила секс с никой друг. Поддържат си връзка, заради детето. За него това още е жена му ( макар и бивша ) и новата е любовница. По-разбираем пример не мога да измисля.

2. По повод на това, че той не иска сериозна връзка, трябва да разбереш, че той не иска сериозна връзка с теб. Явно имаш трески за дялане и на твое място бих си задал този въпрос, с какво отблъснах мъжа до мен ?
Като намериш отговор, адаптирай се и продължавай напред!

Последна редакция: нд, 12 яну 2025, 11:36 от loodsman

# 9
Аз разбрах, че тя е сложила край:

# 10
Наранено его е възможно да го върне за кратко, може и близките му, които от твоя разказ те харесват, да са се намесили. Много неща могат да са, но каквото и да е не е любов.  Щом толкова е била бурна връзката ви за четири години  си мисля, че няма бъдеще,  дори да си дадете шанс. Ти си му първа сериозна връзка, не знам на каква възраст сте, но той не готов да е само с теб. По-добре си оправи за себе си нещата. Напуснала си го не защото си приключила с него, а защото си наранена и не виждаш бъдеще, че може би за да провериш дали това ще го разтърси и накара да те погледне по-друг начин, но това не е добра основа за второ начало.

# 11
  • Out of the Mix
Loods, т.е. според теб мъжът да седи до жената, с жената до момента на евентуалната следваща пишка? JoyRolling EyesSatisfied
Нали ти е ясно, че и преди теб е имало други пишки? Grinning

Сервилността, а именно тази "постоянна грижа за внимание", е излишна.

Жената сама трябва да иска и да търси, да се "връща" при мъжа. Relieved

Затова се казва "сговор".
Разбира се двупосочен.
Няма ли го, няма смисъл от никакви "тактики и опити".

# 12
Явно общува заради проектите.
Довършете си ги и спрете комуникация.

# 13
  • SF
Потърси контакт. Беше мил и грижовен. Търси поводи да контактува , но после изчезва. Защо?
Предлага помощ, подкрепа и търси контакт, но не говори за възстановяване и чувства.

Тези боднатите са едно и също нещо: търси контакт, контакт, контакт...
Може би в главата си му се върти идея за сексуален контакт, но не и връзка, щото не обичал обвързване. Не му се занимава с нищо сериозно, а вие сте се задържали 4 години - ай стига толкова!
Но няма как да съм сигурна, защото и едно кафе не съм изпила с него.

Кога мъж реагира така? - Кой мъж? Този, който не пуска жертвата си?
Не всеки мъж реагира така. Не може да обобщаваме и да очакваме еднакви реакции от всички. Някои си тръгват и не се обръщат назад, дори и да се присещат от време на време. Намират си по-млада, по-руса, с по-интересни проблеми и с по-готини приятелки.
На други много им се иска да се държат за два клона като маймуните, но пускат единия от гордост, от интерес, от това, че новият клон им се струва по-стабилен, люлеят се по-удобно на него.
Вероятно твоят бивш още не си е намерил нещо ново и атрактивно, което да му отвлече вниманието и да забрави за тебе и за трудностите, през които преминаваш. Вероятно не се замисля какво точно, ама точно какво иска от живота, само знае, че вече не иска да е с тебе.

Ти пита ли го защо сте разделени, ако ще продължавате общи проекти, ще си спазвате обещанията, ще общувате със семействата си, ще си помагате, ще живееш у тях? Това звучи като всичко, което прави една нормална двойка, но без секс.

# 14
Нищо не разбрах.
Коя беше причината да спрете да комуникирате?
Ти защо се врътна сърдита и чакаш да те търси?
Нищо не се разбира.

Общи условия

Активация на акаунт