Край или начало с бившия?

• 3 309
  • 48
  •   1
Отговори
# 15
  • SF
Обърквацията за всички, които не могат да казват "Не!"

# 16
  • Банско
Ама вие не си ли говорите? Просто го питай, какво иска от живота занапред. Не разбрах на колко години сте. Има значение ако е на 20 и когато е на 30, и когато е след 30. Има значение на какъв етап сте спрели и защо.
Някои хора се спират заради страх от дълго обвързване или че ще са с една жена и искат да си поживеят, други защото не искат още деца, други защото им се хойка с приятели, четвърти от ревност.
Не се разбира каква точно е ситуацията при вас.

# 17
  • София
Нищо не разбрах от питането, освен, че той не иска сериозна връзка. С това темата за мен се изчерпва. След като го е оповестил, всичко останало е бла-бла, за да се държиш в орбита. Ще се появи някоя, с която рязко ще заиска да има по-сериозни отношения и ти ще отлетиш в небитието.

# 18
Тя за 4 години не е разбрала, че той не иска сериозна връзка ли? И изведнъж е учудена?
Не мисля.

# 19
  • SF
Обърквацията на всички, които...
Край или начало? Аз бих сложила край.

# 20
  • София
Защо се наранявахте и защо се разделихте?

Защо живеете заедно?! Това така ли е, че нещо мисълта на авторката галопира…

# 21
  • София
Loods, т.е. според теб мъжът да седи до жената, с жената до момента на евентуалната следваща пишка? JoyRolling EyesSatisfied
Нали ти е ясно, че и преди теб е имало други пишки? Grinning

Може би не съм се изразил достатъчно ясно. Казвам, че това е как повечето мъже възприемат бившата си. Мисли си го като идентификацията на бойни самолети, свой чужд. Т.е. това е ирационално ( нелогично ), категоризиращо мислене.

Представи се, че всеки мъж в дълга връзка минава през периоди, където жената до него му се цупи за нещо и не му пуска. Неизбежно е, може за някой това да са часове, за други дни .. а понякога и години. И сега, представи си, че си в ситуацията на бившият на авторката на темата. С какво сегашния сух период се различава от предишните 100 такива в рамките на 4 години - продължителност и интензитет на глупостите ѝ. Тогава, какво правиш - мазниш се за да намалиш интезитета на глупостите ѝ.  Т.е. за него това е най-интензивната криза до момента и съответно за него, тази връзка не е приключила. Това, което казвам е, че за приключи на действие, авторката - Надежда трявба да заяви пред него, че е приела нов ****. 

Колкото за пишките от миналото, там мъжа създава една илюзия ( а в някой случай реалност ), че моята пишка е по-добра от тези на бившите ѝ. Това, може да е защитен механизъм, може и да истина, може и двете.

# 22
Да, познато ми е подобно мислене. По-скоро е териториално, животинско. И издава комплексите на мъжа.
//
Тя дали и как се е държала, също е относително – за едни ще са глупости, за други липса на привличане, за трети – неговите глупости.

# 23
Здравейте.
От известно време мозъка ми прегрява от мисли и потенциално развитие.
Ще се опитам, да обясня синтезирано и ще се радвам искрено на вашето странично мнение .
Мъжката част също би ми била много полезна.
Четиригодишна връзка. От всичко по-много изживяхме. Раздялата беше болезнена и все още се възстановяваме и двамата.
Беше ми трудно да приема, че човекът с който си представях живота си не желае да има сериозна връзка повече. Аз съм му първата такава и в интерес на истината той на мен първата нормална.
Приятели, част от семейството му. В прекрасни отношения с близките му.
Изживяхме наистина много и накрая аз изчезнах и спрях да го търся. След няколко дни той ме потърси първи. Започна да разпитва и да ми предлага извънредно голяма помощ ( според трудностите в които се намирам ) .
Предложи да се пренеса у тях и се включваше във всеки мой вариант/опция. Прояви и ревност!
Приятелство след края за мен - няма и той го знае и усети! Дори се дистанцирах и от близките му.
Той желаеше да поддържам контакт с тях , но аз отказах.
Има обаче едни общи проекти, които се разбрахме да довършим заедно и ще спазя думата си!
Ще задавам направо въпросите си , защото усещам, че много несвързано взех да пиша..
• Потърси контакт. Беше мил и грижовен. Търси поводи да контактува , но после изчезва. Защо?
• Приятелство няма как да търси, но какво обаче ?
• Кога мъж реагира така ?
• Предлага помощ, подкрепа и търси контакт, но не говори за възстановяване и чувства.

Надявам се да разберете, какво питам.. и аз се обърках! 😶

Благодаря предварително!
Нищо не разбрах аз. Поредната жена, която иска да знае защо един мъж прави нещо, която търси обяснения на неговото поведение, която иска да разбере какво той търси … защото???? Напоследък с изумление чета подобни въпроси и единственото, което разбирам е, че жената иска да разбере защо един мъж прави така за да може да прецени тя как да отвърне. Друго логично обяснение нямам.
Ако ти кажем, че иска да те спечели отново и ти също тайно искаш това - ще се поддадеш.
Ако ти кажем, че иска да те спечели отново и ти не искаш това - ще откажеш помощ и ще избягаш.
И така всякакви варианти и сценарии ..,
Мили момичета, не ви трябва да разбирате нечии мотиви. Живейте живота си и правете нещата така, както вие искате.
“Страхливо започваме живота си, Иване …”

# 24
  • Melmak
Според мен търси лесен секс.

# 25
Краят е край! Връщане назад е грешка. Ново начало може само с нов човек.

# 26
  • Out of the Mix
Не знам за каква "териториалност и животинско" става дума, както и на Луудз разсъжденията, при мен е много просто, а именно не върви ли, не е ли наред, връзката се прекратява след няколко опита за диалог, разговор и оправяне, осмисляне на положението, но това съм аз.
4 г. да чакам и търпя неразбории?
Абсурд.

Животинско и териториалност за мен имат друго значение, и проявления в други житейски контексти.

# 27
  • София
Ама авторката сега у тях ли е?

# 28
За чишките говорех.
Така разсъждават някои мъже, да.
Дори ми е заявявано в прав текст. Че, докато не разбере, се увери, че има друг мъж, не приема, че сме бивши. Нищо, че съм скъсала с него и съм го блокирала отвсякъде. Няма разговори, няма обяснения, той си върти неговия филм. Страшничко, нес па?
//
Тук случаят е друг.
Тя говори мега объркано.
Въобще не знаем какви са им били действително отношенията. Може тя да си е живеела в някакъв неин балон на очакванията, фантазиите и надеждите. А той да е давал ясни сигнали през тези 4 години.
И някакъв повод да ѝ е отворил изведнъж очите.
Спящата красавица.
Как става това?
Значи има нещо, конкретно, което я е ядосало и се е покрила. Но тя не казва какво.
Няма какво да се отговори при така поставен казус.

# 29
Неопитен е и си мисли,  че да останеш в добри приятелски отношения с бившата е висша форма на възпитание и интелигентност, но скоро ще разбере, че е  голяма грешка и с бивша приятелство няма и не бива да има!
Ако има-то е нямало любов, а 4години не е малко време.
Другото, което ти сама спомена чувството за вина също играе голяма роля.
Мъжете не увъртат.Ако искат нещо си казват.Това им е хубавото.Ако искаше да сте пак заедно щеше да ти го каже.
Не се залъгвай и продължи напред с достойнство!

Общи условия

Активация на акаунт