СЕДМИ КЛАС - голямото чакане - 19-26 юни

• 84 513
  • 862
  •   1
Отговори
# 735
Наздраве! Cocktail

# 736
  • София
Скъпи родители,

Казвам се Яна Шишкова, старши учител по китайски език и култура в 138. СУЗИЕ "Проф. Васил Златарски", София.

Пред Вас стои труден избор на гимназии и специалности. Нека Ви дам малко перспектива какво представлява китайският език в нашето училище.

Паралелката е с интензивно изучаване на езика. В 8 клас имаме 20 часа седмично (от тях - 4 култура); 9 клас - 5 (заедно с 2 ФУЧ по Култура на Китай); 10 клас - 4,5; 11 клас - 7; 12 клас - 7 часа. Достигаме до високи равнище на езика, като на международното състезание Китайски езиков мост за гимназисти и студенти до този момент съм подготвила 16 златни и сребърни медалисти; имаме два пъти първо и второ място в Европа; три пъти второ и трето място В СВЕТА.

Уникалността на паралелката е в творческия уклон. Освен китайски език, ние преподаваме на децата единадесет китаистични дисциплини - география и туризъм, китайска философия, митология, история, бит и традиции, приложни и визуални изкуства, три литератури и бизнес китайски. Подготвяме ги на университетско равнище, като възможността след това да завършат друга специалност ги прави изключителни по рода си специалисти. До този момент, за 21 години преподаване, нямам ученик, който да не е постъпил в университет или да не се е развил на пазара на труда.

Спечелили сме и проект Класна стая Конфуций, който ни дава отделно финансиране от 10 000 долара годишно, с което правим най-различни мероприятия, закупуваме учебни материали и костюми за децата. Учебниците се предоставят безплатно сканирани.

Тази година цели тринадесет наши възпитаници ще заминат на Летен лагер в Пекин, където им поемат всичко, без билета и визата.

Може да разгледате цялата тема за китайските паралелки на 138. СУЗИЕ "Проф. Васил Златарски" в София тук: https://www.bg-mamma.com/?topic=1092940

Предлагам Ви един кратък филм за нашата учебна година. Не се колебайте да запитате своите въпроси. Ако Вашето дете има дори малък интерес към тази магична страна, ние с екипа ще го развием до небесата. Ако няма никакъв интерес, по-добре да не влиза в подобна паралелка само по Ваше желание, тъй като обучението е като за морски пехотинци Wink))

Бъдете живи и здрави!

Успех на всички деца да влязат именно там, където мечтаят!

https://www.youtube.com/watch?v=9JpX4YRlQ_o&feature=youtu.be

Последна редакция: пт, 23 юни 2023, 21:33 от Zanda Ksurik

# 737
Малко пиете според мен. Smiling ImpLaughing

И оставете ganis на мира.
А така, да го каже някой - това е най-трезвата седмокласна тема от 2010 г.насам.
Аз съм си сипала розе. Наздраве!

П.п Бира ми се пие, ама пусто море, ще трябва да се отслабва.

това подчертаното не знам от къде ви хрумна Wink
пие се, но не се афишира Simple Smile

# 738
BoeL ме изпревари - тъкмо щях да споделя за пиенето тихомълком. И аз съм според инструктажа - бЕлото ми поти чашата и охлажда мислите.
Наздраве и да дочакаме най-доброто развитие за всички ни.

# 739
  • Пловдив
Да докладвам - бяло Мускат с лед...
Седмокласничка та ми е безгрижна...а на мен ми е притеснено...
Наздраве!

# 740
Детето "чилва" на дивана и ми вика " Бях забравила колко е яко да не правиш нищо и да не бързаш". 😌 Днес оформиха по всичко, още не са нанесли някои оценки, но са ясни. Остана само по втория език, но ако не нанесе оценка до вторник, директно отивам в дирекцията.
Малко остана, да свършва,  че се побъркахме.  Мечтая да спя непробудно цяла нощ. Нещо, което не ми се случва напоследък, вероятно малко си сипвам. 😁

# 741
Детето "чилва" на дивана и ми вика " Бях забравила колко е яко да не правиш нищо и да не бързаш". 😌 Днес оформиха по всичко, още не са нанесли някои оценки, но са ясни. Остана само по втория език, но ако не нанесе оценка до вторник, директно отивам в дирекцията.
Малко остана, да свършва,  че се побъркахме.  Мечтая да спя непробудно цяла нощ. Нещо, което не ми се случва напоследък, вероятно малко си сипвам. 😁
Hope, какъв втори език изучава детето  до 7 клас? И часовете допълнителни ли са или се вмествате в общия брой часове за 7 клас?

# 742
Bibibon, испански език. В училището няма общообразователни паралелки, все са профилирани. Вторият език започва още в начален етап, а часовете се вместват в общия брой, за сметка обаче на български и математика / така и не ги оправих тези иуч и фуч, но за тях говоря/. Общо взето - първо дете и несполучлив избор на паралелка, но тия неща се разбират чак в прогимназиалния етап..

# 743
  • София
И аз спя зле от месец насам, но се опасявам, че не е от ейчбиото.
Пия мента днес, иначе вина, Аперол, грижим се за тонуса семеен.

Чудя ви се защо само я питате ganis, тази информация малко или повече е конфиденциална, да не допускаме пак да се появява форумът в новините.

Тази вечер се напрегнах съвсем не по темата, но щерчето тръгнало самостоятелно да лети и не знам защо Райън Еър дава резервацията да е на кирилица..и като чекира билетите в три от имената има по една грешна буква.. то чатове .чудесии..обеща там един човек Йосиф, че ще е оправено до два три часа.
Напрегнах се допълнително.

# 744
Нашият катун се върна. Добре са си изкарали. В понеделник издават всичко. Раздаването на дипломите им може и да бъде изтеглено за по-ранна дата, но е рано да се каже.

# 745
  • София
Ура!!!

# 746
Честито! Понеделник започва рефреша.

# 747
ganis, благодаря за усилията Ви и тази година. Flowers Hibiscus
Дано имаме поводи за празнуване и всички да имат успех.

# 748
Госпожата на детето е казала, че има вероятност да публикуват резултатите в неделя вечер, но според мен ще е в понеделник.
Подочуват се оттук, оттам разни заключения, тъй че се готвя за зима, пък ако дойде лято - добре дошло. Статистиката ще е решаваща, дано не го забравя като погледна резултата на детето..

# 749
  • София
В неделя вечер няма как да стане.

Общи условия

Активация на акаунт