СЕДМИ КЛАС - голямото чакане - 19-26 юни

• 84 517
  • 862
  •   1
Отговори
# 720
  • София
А дали в действителност се практикува разпращане на работите към проверители от толкова различни места - както в дадения пример единият да е в гр. Левски, а другият във Варна? Или софийските НВО-та си се джуркат само измежду софийските проверители, примерно?
Защо подценявате например колегите от гр.Левски?
Работите са под номера и няма как да се знае от кой град е ученикът.

# 721
Не съм си и помислила да подценявам някого някъде - нима нещо такова се чете в чуденката ми, стъпила на даден пример няколко поста по-рано?!
Изразявам прост и наивен интерес за това доколко широко се дистрибутират работите и на какъв принцип. 

# 722
  • Някъде там...
Те са сканирани работите. Предполагам са качени в база данни под различни номера и всеки проверител има достъп до определените за него. Така че, предполагам, няма значение населеното място.
Ганис, не става въпрос за подценяване. Просто се чудим дали един учител от ОУ в малък град ще има същите критерии като учител в МГ в голям град. И дали всъщност разликите в оценяването, довели до арбитраж, не идват оттам.

# 723
Нали не мислите, че всеки ей така си решава и става проверител Thinking
Обучения, изпити, "лиценз"... 
Откакто сканират работите и се разпределят "където иде" аз съм по-спокойна за обективността Hands V

# 724
Добре де, защо смятате, че учителите в "елитните" (кавичките са умишлени) гимназии са по-способни от останалите?! Плява има навсякъде, но в случая смятам е грозно сравнението. Лично мнение, не ангажирам никого с него.

Последна редакция: пт, 23 юни 2023, 20:39 от Teddynkata

# 725
Докато продължаваме да се питаме такива неща, няма да просперераме  ......не само в София живеят хора, които могат да оценяват задачи по математика.
И аз смятам за по-правилво да не се взимат годишните оценки като балообразуащи. На изпит като на изпит или на война като на война.

# 726
Нали не мислите, че всеки ей така си решава и става проверител Thinking
Обучения, изпити, "лиценз"... 
Откакто сканират работите и се разпределят "където иде" аз съм по-спокойна за обективността Hands V

Не си мислим такова нещо, естествено. Мислим си това "където иде" да не е като онова, за случайното уж разпределение на делата в съдилищата. Ама спирам да си мислим, че въображението ми е като на писател на разкази за НВО БЕЛ.

# 727
Малко пиете според мен. Smiling ImpLaughing

И оставете ganis на мира.

# 728
  • София
Принципно всички проблеми идват от недостатъчното пиене. Laughing

# 729
  • Once there was a Hushpuppy...

Ха, ха, разсмя ме!
Ама, то може и да не е малко, но да е от неправилното място Hug

Наздраве!

# 730
Какво да се пие малко? Алкохол или вода?

# 731
  • София
Страшни филми заформят някои от вас Simple Smile
Не познавам учител по мат. от Левски, но  виртуално познавам такъв от Видин (Ганис ще се сети кого визирам). Да, не са еднакво големи двата града като население, оттам като брой учащи, ама и Видин пък по същия параграф не е София.  На въпросния, малко проклетичък иначе според начина му на комуникация в пространството, много софийски учители по мат вероятно не могат да му стъпят  дори и на малкото пръстче, ако става дума за решения, нестандартни подходи към задачи, обяснения, разписвания....

Последна редакция: пт, 23 юни 2023, 20:58 от пенсионирана русалка

# 732

А така, да го каже някой - това е най-трезвата седмокласна тема от 2010 г.насам.
Аз съм си сипала розе. Наздраве!

П.п Бира ми се пие, ама пусто море, ще трябва да се отслабва.

# 733
Малко, малко - колко да е малко? Като се почна от 13ти, та цяла неделя. Тихо, кротко, ден и нощ...

# 734

А така, да го каже някой - това е най-трезвата седмокласна тема от 2010 г.насам.
Аз съм си сипала розе. Наздраве!

П.п Бира ми се пие, ама пусто море, ще трябва да се отслабва.
Я сипи една бира Simple Smile и ти душа носиш.
И аз на бЕло, нали такъв е инструктажа.
Чакам търпеливо 28.
Да си признаня, много по-спокойно ми е. Всичко вече мина. Заради пустото НВО си отлижих държавният (за трето висШе) за септември. Та сега си имам други грижи за беЛото.

Общи условия

Активация на акаунт