На море в България 2023 г.! - 2

• 62 579
  • 737
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте. Някой има ли в Созопол да сподели как е централният плаж? Плаж Харманите е с ужасно много водорасли и мръсотии из водата.

# 496
Този сезон май само Fatalina е разказала подробно за двата хотела в които почива.За мен специално това е много  полезно.Не знам защо някои се дразнят.

# 497
По принцип храната на ОИ може и да не е топ качество, ама силно се съмнявам, че и по заведенията по морето е, пък цените едва ли са ниски. Айде да не генерализирам, сигурно не е навсякъде така, ама предполагам масово се готви с имитиращи продукти и гадни колбаси и зелечуците едва ли са от домашната градина.
Аз изкарах почивка в апартамент без изхранване и определено излезе по-изгодно, отколкото да дам 300-400 лв на ден за ол инклузив. Ядохме скариди, домашни картофки, рибена чорба на обяд, готвени неща, за закуска си приготвяме по един сандвич, чай, кафе, сок. Не сме се ограничавали, но и не съм смятала точно колко, със сигурност обаче тази сума на ден не сме достигали. Вярно, че резервирах много рано през годината и страхотен апартамент с директна морска панорама до плажа ми излезе много изгодно, което не винаги е възможно...

Хубаво би било да кажете къде сте били, защото и аз посетих един хотел и останах много доволна.
Да и защо трябва да споделям точно къде съм почивала? Такива апартаменти има със стотици на нашето море. Гледате и си преценявате. Споделих начина на почивка без храна, но с по-добро настаняване и че на мен ми излезе по-изгодно така.
Е, защо да не споделите? Някаква свръх секретна информация ли е? На мен би ми била полезна, защото търся същото.

# 498
Изглежда, че за условията в частните апартаменти не трябва да се пише. На мен ми изтриха поста. За хотели всичко е разрешено - храна, цени, условия. Имат си и сайтове, където да се ориентираме. Но, не и за апартаменти от които сме доволни!

# 499
Ние пристигнахме в петък на Златните пясъци, за съжаление решихме да хванем по Тракия и май беше грешка.. 😂 8 часа път с камили, но за сега мисля, че си заслужаваше дългият път, на връщане ще пробваме Хемус. За скромните ни почти 3 дни тук, смея да кажа, че сме доволни. За сега нямаме проблем с намирането на чадъри на плажа, не се изпълва цялата ивица, но сигурно още не е пика или просто защото сме в долния край.
Морето не е бурно, водата не е супер топла, около 22-23градуса. Иначе е чисто, тук там се появява по някое водорасло, но не е фрапиращо, също и не лепне за сега 😁 И да… дълбочко си е още отначало.. Отседнали сме в хотел Grifid Encanto beach и е предимно спокойно, но в центъра е малко Съни бийч вайб. Преобладават май чужденци, тъй като навсякъде при “първа среща” ни говорят на английски 😁 Българите сме кът явно!
От хотела също сме доволни, някой ако иска отзив за него, да пише на лично, че да не пиша тук чаршафи. Това е за сега.

Последна редакция: нд, 16 юли 2023, 23:43 от ForestFairy13

# 500
  • София
Снощи се прибрахме от  Престиж хотел и аквапарк и ще напиша по-подробен отзив. Накратко - на никой от нас не му се тръгваше, беше истинска почивка за нашите представи.
Настаниха ни много бързо, бяха уважили молбата ми за апартамент на нисък етаж, че имам фобия от височини, на реален втори етаж бяхме, т.е. по-ниско няма как. Мисля, че управителката ни настани, приятна и експедитивна дама, на която два пъти предложих да изровим акта за раждане на сина ми, който носехме, за да докажем, че действително е на 12 години, тъй като е много висок за възрастта си, а тя все отговаряше - няма нужда, вярвам ви. Относно храната, тъй като за доста хора е с голям приоритет - изключително изобилна, никога не свършваща, разнообразна и най-важното - вкусна. Хареса ми, че предлагат много видове сирена и кашкавал и то на всяко хранене. Също и салатите - почти не се повтарят едни и същи, отделно има нарязани зеленчуци, маслини, маслинова паста, колбаси, пак на всяко хранене, т.е. можеш да си сглобиш салата по твой вкус. Крутони, паста, супи разнообразни, имаше печена и готвена риба, миди и други морски неща, но аз тях не ги ям. Сосове, плодове - сини сливи, нектарини, праскови, ябълки, круши, диня, пъпеш, кайсии. Щанд за пица на място, отделно има плоча и там приготвяха разни неща. Винаги пиле и свинско, плюс някакъв вид скара, наденички, ребърца и готвено ястие с месо. Ориз, картофи печени с подправки, пържени естествено, броколи със сметана, сос карбонара или болонезе, просто няма как да не се нахраниш по твой вкус. Междинни хранения, с които можеш да преядеш, споменах вече гофретите и казанлъшките понички. Голямото предизвикателство не беше какво да се яде, а как да се яде минимално при толкова изкушения, за да не се търкаляме накрая, но хубавото е, че на втория ден някъде очите ти се пренасищат и даже не огладняваш.
От алкохола също съм доволна. Текст за невъздържатели:
Скрит текст:
За нас си е важен, особено  пък на почивка. Пием най-често бира, бяло вино, розе или джин с тоник. Главата ми си беше бистра сутрин, което говори за добро качество, освен ако не съм смесила вино с джин. И тук има един минус - машината за вино на бара беше счупена по време на нашия престой и съответно ако сме консумирали вино по време на вечеря, трябваше след затварянето на ресторанта в 9 да преминем на нещо друго. Но пък една управителка на ресторанта като й се оплаках, че няма вино на бара, ми даде една кана да съм си наточела вино да си имаме. Grinning Имат лист с коктейли, които също приготвят, но не им обърнах голямо внимание. Но пак да кажа, алкохолът според мен е с добро качество.
Често свършваше млякото от кафе машините, но е малък проблем, просто трябва да обиколиш някоя друга. Общо в ресторант и бар май бяха поне 5. Персоналът на бара и ресторанта бяха българи, бързи и старателни.
Пързалките за нас бяха най-голямо забавление, за децата особено, но и ние много се пускахме. Чудесна организация на пързалките, горе има разпределители, долу също има спасители - приятни и комуникативни с децата. Simple Smile
Общо взето всяко пространство в площта на хотела е усвоено максимално, има игри за малки деца, но и за тийнове - в залата на Престиж са по 3 или 4 тенис и билярдни маси, и 6 плейстейшъна, джагите не съм ги броила и всичко това безплатно. Отделно са за малките деца площадките и батутите.
Мъжът ми почти всеки ден ползва сауната и парната баня в горния Делукс. Фитнеси и в двете сгради.
Да не забравя да похваля анимацията - танцът на аниматорите специално го снимахме и дъщеря ни иска да го разучим за нейния РД. Всяка вечер има половин час детска дискотека, после нещо за възрастни. През деня дартс, водна топка, гимнастика. Дейни, активни, даже допуснах да ме въвлекат една вечер в една изява, от която още не искам да изгледам видеата. Joy
Чистота - нямам никакви забележки. Ежедневно почистване, за 6 нощувки ни смениха веднъж чаршафите, хавлии не съм засичала, но често. Зоните около басейните се почистваха и се миеха всяка вечер с маркучи, преди вечеря се миеха ръчно подовете около външните маси.
Разбира се, има и някои минуси, които не са помрачили по никакъв начин настроението ни. Най-големият минус е контингента туристи - предимно румънци и украинци. Има и някакви заблудени французи, холандци, които не знам с какви чувства са останали. Grinning Просто горните вдигат страшна врява, а специално украинските деца много се предреждат, а това е нещо, което мен много ме дразни. Вечер в плейграунда е какафония, сигурна съм, че ако хотелът беше със само българи и да кажем немци, щеше да е далеч по-тихо и спокойно. Има и българи, сигурно 10-20%. Номерът със запазването на шезлонгите. Ние ставахме към 9 и до 9.30 няма един шезлонг в басейните на Престиж по-специално, но така или иначе до обяд бяхме на морския плаж и не са ни трябвали, обаче по обяд пак няма, но и хора няма много, само хавлии. Имаше едни 5-6 маси до басейна, които се ползваха следобяд вместо шезлонги от такива като нас. Това е много подходящ хотел за деца, съответно има предпоставки за голям фонов шум. Simple Smile На горните два басейна е далеч по-тихо и спокойно, но пък на нашите деца им беше скучно там.
И да не забравя - не ми се носеха шампоани и балсами, ползвахме шампоана на хотела, много е зле, да го сменят, изсуши ни косите на мен и дъщеря ми зверски.
Това е май, със сигурност ще го посетим пак, може би през юни или септември, когато ще е една идея по-спокойно, а и догодина синът ми май ще се брои за възрастен и ще е и по-скъпо в активен сезон. Но съотношението цена-качество е отлично.
Щом не се прежалих нито една вечер да се разходя из Златните, значи в хотела си имаше всичко, и на мен и на дъщеря ми не ни се мърдаше. Мъжката част се отчете с една вечерна разходка. Не знам как се издържат магазините и ресторантите на Златни пясъци, дано има хотели и без ОИ. Впечатлението им беше, че са празни, но пък има доста групи от младежи, така че те сигурно се отчитат, не знам.

Последна редакция: пн, 17 юли 2023, 00:24 от Maidenly

# 501
Аз не знам къде са тези ниски цени по заведенията, но все не сме случвали на такива. С две деца слагам минимум 100 лв за обяд и 100 за вечеря, без напитките. 30 лв. шезлонг/чадър, а като сложа спане, напитки и сладолед - пак надхвърлям 350-400 лв.  За мен хубав ОИ излиза много по-изгодно, а има и забавления за децата.

# 502
Здравейте момичета, прочетох доста страници назад,  но няма това за което ще питам.Някой това лято почив ли е в хотел Сириус в Константин и Елена?Храната каква е , климатици те как са...или пък мнение за хотел  Арабия? Утре ще резервирам в един от двата..

Почивахме в Сириус от 16.06. Винаги извън сезона сме там. Страхотна локация - на плажа. Климатизиран е целия хотел, вие си избирате температурата в стаята, няма проблем. Храната и напитките от години е под нивото на звездите на хотела. Както и други казват - гладни няма да останете, НО за цената която се плаща е под всякаква критика. За закуска колбасите са от ония вакумираните и с най-долно качество. Не ниско, а долно. Пържената наденица и варените кренвирши и чайките не ги ядяха. Само бърканите яйца бяха прекрасни. За обед има 2 вида супи, като едната е крем-супа. Плодовете са нарязани, обикновено грейпфрут и ябълка не сме опитвали, защото изглеждаха повяхнали. Риба има всеки ден в различни варианти, аз харесах само панираното филе. В ресторанта цари хаос, защото прибори, чаши и чинии не достигат, няма за всяко ястие разсипни лъжици...и всеки бърка с каквото има под ръка. Но това им е проблем от години. Спа центъра е прекрасен. Плажа пред хотела е малък, чадъри и шезлонги няма как да стигнат за всички. Има малка свободна зона. Хубаво място, но организацията им куца. Към персонала нямам забележки, НО...

# 503
  • Sofia
Само да отбележа, че вчера следобед нямаше нито тапа на Тракия, нито разбрахме къде ремонтират след камиона. Явно са го приключили. Задръстване нямаше никакво в посока Бургас.

# 504
И аз се впечатлих от вашите отзиви за Марина Сандс и Серенити Бей, та звъннах днес да попитам за свободни места в началото на септември. В Серенити нямат свободни за сега поне, но в Марина ни казаха цена от 300 лв на вечер за двама възрастни.
На мен ми се струва като добра цена, но тъй като не сме почивали на базата на ОИ до сега, исках да попитам тези от вас които имат база за сравнение дали си заслужава. Simple Smile

# 505
Здравейте! Може ли някой да сподели мнение за хотел Royal Castle design   в Елените?

# 506
  • Русе
Някой с отзиви от тази година от Магнолиите в ММЦ Приморско?

# 507
Здравейте! Може ли някой да сподели мнение за хотел Royal Castle design   в Елените?
Бягай далеч, от ФБ групите съм се начела на отрицателни мнения.

# 508
Аз за този хотел нито веднъж не съм попадала на положително мнение. Не бих си го причинила.

# 509
Има ли изобщо на Елените хотел с добри отзиви?

Общи условия

Активация на акаунт