Кога е време за сватба?

• 19 943
  • 704
  •   1
Отговори
# 615
Добре де, ако жена на 50 забременее по естествен път, трябва ли да абортира?

Е, да! Да не стресира лелките по улиците в БГ.

# 616
  • София
Разбира се, че не. Не е идеалният вариант, но като се е случило, случило се.

# 617
Осиновяване на голямо дете (10-12+) аз пък не го разбирам. Това е изграден характер, тъкмо влиза в пубертета или е във вихъра му. Не разбирам каква връзка ще изградиш с него, как ще го възпиташ на тези години, нито какво се очаква от теб като го осиновиш.

Последна редакция: вт, 27 юни 2023, 20:49 от Нарцùса

# 618
  • Paris, France
За женени бяха забранени почти до падането на социализма 80-те години. Т.е. ако забременееш по погрешка от любовника и не искате да се разведете, мъжът ти е длъжен да гледа извънбрачното ти дете.

Мисля, че имаше някакви вратички за подобни случаи. Женена с две деца си правеше аборт без проблем. Плащаше 5 лева, а неженената 2 лева 😻. Минаваше се пред комисия, като гинекологът можеше да прати жената в друг град, но искаха и любовникът да иде. Голям майтап. Една приятелка си заведе колега от университета(без да е имала връзка с него) за да може да направи аборт. От Студентска поликлиника в София я пратиха на комисия в Костенец или нещо подобно, а абортира в Пазарджик. Питали са я тя и мъжът и имат ли роднини на двете места. Двамата бяха от Благоевград. Комисията първо искала да говори с любовника, сам. Питали го кога е имал контакт с въпросната. Колегата казал, че всеки ден по два пъти от две години. Питали го кога и е била менструацията и казал, че не знае. Питали го как правят секс като кърви, кога кърви, ей такива простотии. Той казал, че кървял преди 2 месеца от пръста. Порязал се докато готви. Комисията умряла от смях. Разрешили и аборт, но я викаха в милицията всяка седмица, караха я да се подписва и я заплашваха с изгонване от университета. Комисията им забранила да се срещат. Само нея викали да се подписва, а колегата не 🤩. Прекрасен морал имаше.

По онова време, след средата на 50те, всяка година е имало винаги повече аборти, отколкото раждания. Трябва да намеря статистиката.

Жени са симулирали миоми и са се подлагали на хистеректомии за да махнат бременност, но имало гинеколози, които като видели бременна матка, просто не я вадели и затваряли разреза. Така си извади матката приятелка на майка ми.

# 619
Кое му е кефът да осиновиш голямо дете на една зряла възраст, вместо да си гледаш живота, да се забавляваш, пътуваш и каквото ти душа иска?

# 620
Аз не определям какво трябва или не по отношение на други хора. За мен е неприемливо. За друг може да е чудесно.

# 621
Аз не определям какво трябва или не по отношение на други хора. За мен е неприемливо. За друг може да е чудесно.

Ако съм разбрала правилно за теб е неприемливо жена,.забременяла на 50 по естествен път да роди?!
Т.е. ти си нещо повече от природата, Бог или както си избереш ..... но аборт в такъв случай е задължителен?

# 622
Айде да погледнем реално  каква е вероятността жена на 50 да забременее по естествен път. 1: 1000000
То, повечето към 45 и нещо влизат в менопауза, вие за бременности разсъждавате.

# 623
Жената на 50 е искала дете и е родила. Нейна си работа, нас не ни вълнува тя какво прави и защо го прави. Не я разбирам, защото аз за себе си знам, че не бих родила на толкова късна възраст.

# 624
Happy doc, има вероятност, това е важното, не колко е малка. Случвало е се, случва се и ще продължи да се случва.

# 625
  • Paris, France
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A0%D0%B0%D0%B6%D0%B4%D0%B0%D0% … D1%80%D0%B8%D1%8F

Отваряте показатели. В последната колона има броя аборти. През 1960г, само 15 години от идването на комунистите на власт, абортите са повече от ражданията. Много от новородените бяха изоставяни. Пак добре, че на запад са ги разрешили доста по-късно, а в повечето държави и досега е трудно да се направи аборт по желание.

Айде да погледнем реално  каква е вероятността жена на 50 да забременее по естествен път. 1: 1000000
То, повечето към 45 и нещо влизат в менопауза, вие за бременности разсъждавате.

Хм, не. Доста е по-висока. Половината северноафриканки са раждали в периода 45-50г през 60те и 70те. На 51г настъпва менопауза при средностатистическата жена в Европа. Не знам, честно казано, но познавам лично жени с доказана възраст, които са родили след навършване на 50г. Е, не е първо, а 13то или 17то дете.

В днешно време възпроизводствената индустрия е в състояние да доведе 50г до бременност и раждане с нейни яйцеклетки, които могат да се извадят в ранна възраст, да се оплодят и замразят или просто замразят. Повечето днешни 50г раждат с помощта на нови биотехнологии.

Даже и през 1990г в България е родила жена над 50г. Не е малко. Тогава да са били 600 000 на брой и повечето са се пазели или са правели аборт.

# 626
Скрит текст:

Ако съм разбрала правилно за теб е неприемливо жена,.забременяла на 50 по естествен път да роди?!
Т.е. ти си нещо повече от природата, Бог или както си избереш ..... но аборт в такъв случай е задължителен?
Далеч съм от мисълта да определям как да живеят другите. Само си изказвам мнението, не може ли?

# 627
Добре че живеем във времена, в които 50 годишната сама да си решава тия работи. Който се намесва, очевидно има ресурс да отгледа едно такова дете и да носи отговорност за него, щом взема отношение.

# 628
А защо не опитате да се поставите на мястото на детето? Дали майка в зряла възраст е най-доброто за него? Не се заяждам, разсъждавам си.

# 629
  • София
По принцип много типове майки изобщо не са най- доброто за децата си.
Откровено егоистични, залитащи към личностни раззтройства, безотговорни пиянки или откровено глупави природно хора, които нищичко не могат да дадат на децата си, хронични жертви, отглеждащи нещастници и още много други.
Но никой на никого не може да забрани и хората се размножават, туй то.

Естествено, че е по- добре на 50 да вози внуче, вместо дете на 2, не мисля, че някой го оспорва, но хора - всякакви.

Общи условия

Активация на акаунт