ДНЕВНИК - да отслабнем заедно - тема 113

• 40 484
  • 751
  •   1
Отговори
# 525
Аз също като бременна качих по 14-16кг, не са малко, не са и много. Свалях почти всичко в болницата.
И при мен напълняването дойде 2г след второто раждане.
Свалих килограмите...после пак напълнях.
Тези ги боря от 2години., или по-точно последните, които искам да сваля.
Днес трайно се установих на обичайното ми тегло в последно време. А дано тръгна и надолу вече, че яко започна да ми писва.

Днес имах невероятен стрес, планът ми беше да ям плодове, но обядвах с 2пилешки хапки и към 300гр картофи, че зелевата салата беше свършила.

# 526
  • Враца
Здравейте! Отдавна не съм писала май. Аз в петък, след като за пореден път видях една и съща цифра на кантара, реших да се "наритам" и си дадох сметка, че няма кой да свърши моята работа. В резултат на това днес съм с 1,6 кг надолу. Най-после видях 68 на кантара, а целта до края на август е 63-62. Знам, че друго е по-реалистично, но само така ще остана дисциплинирана да си следвам целта - като постоянно я гоня.

Правя фастове. Всъщност се върнах към една фастинг програма, с която преди време свалих доста и на килограми, и на см. Там си се правят 18:6 фастове, но в различни часови пояси в различните седмици. Продължава 28 тази програма, 4 седмици. Тоест всяка седмица е различен планът и май в това е ключът за резултатите. Иначе, като се храня, си се храня пак нв-вм.

Може ли да дадеш тази програма за фастове, стана ми интересно.

# 527
Аз не се лишавам, но внимавам какво хапвам. Позволявам си пица, паста, сладолед, но в разумни граници Simple Smile
Калкулаторите казват, че рамките, в които трябва да финиширам са между 66 и 70. Надявам се да съм в долната граница, защото аз и не съм висока - 160 см.
В крайна сметка важно е всичко да е наред.

# 528
Трънче, ето
Скрит текст:

Това в първата седмица. Утре уж мога да ям целия ден, но ще видя. Ако съм гладна, може, ако не - пак след 16 ч ще ям. А това е втората седмица

Ако имаш интерес, ще кача и другите две седмици. В интерес на истината ми е трудно до 16 ч да издържа. Даже като легна с бебето на обяд, така ми пее стомаха, че бебето се стряска 😁 но то е до навик.

# 529
  • Враца
Мерси, а каква е логиката? Че метаболизмът се забързва ли, или какво?
Аз май съм питала някъде, не помня тук ли, но не си спомням какъв отговор получих- дали фастът се прави в точно едни и същи часове всеки ден. Тоест този въпрос ми се е въртял в главата още от началото, когато съм чула за тези модерни фастове.
Затова ми е интересно сега, че си има и схеми за фаст в различни часове, но ми е любопитно какво ги обосновава.

# 530
Идеята е че ако ги правиш все по едно и също време, те вече са ти комфортни и за тялото ти изненади няма. Препоръчват да се размърдва прозорецът от време на време, да се варира по всякакъв начин също. С продължителността, с местене на прозореца, чат-пат и хич без фаст...

# 531
при мен фаста се получава, когато свикна с часовете
много време правих 20/4 от 10 до 14, доволна
36 часа в понеделник ми е лесно като му свикна, зимата не мога

в момента нищо не правя
рехабилитирам скъсано сухожилие на рамото и от скука ям
процедурите са един час на ден, ходя и на басейн,
но тъй като не мога да плувам, махам с ръчички във водата,
спорт няма
днес 36 часа фаст, в сряда ще пробвам и лунната

смешка от фейса Simple Smile

Последна редакция: пн, 31 юли 2023, 20:18 от Herzen

# 532
Тва за мен са го писали! Trollface

# 533
Бройте ме и мен Grinning
Какво ли друго не ми се е повреждало, ама апетитът винаги си ми работи...

# 534
Точно - логиката е да се шокира организма, колкото и грубо да звучи това. Може би наистина "изненада" е по-подходящо 😁
Иначе тази програма се води advanced. Има за начинаещи и за средно напреднали, но на мен ми се видяха твърде лесни.

# 535
Здравейте, аз се тествам докъде ще стигна Simple Smile

Изкарах деня на домат, краставица, праскови, сливи и айрян + 25 грама кашу. Честно казано, просто усещам как стомахът ми се прибира. Утре ще видим Simple Smile

# 536
И аз харесвам фастовете. Не смятам, че е нормално човек да дъвче през цялото време докато е буден особено ако няма нужния енергоразход, за да компенсира.

# 537
Точно - логиката е да се шокира организма, колкото и грубо да звучи това. Може би наистина "изненада" е по-подходящо 😁
Иначе тази програма се води advanced. Има за начинаещи и за средно напреднали, но на мен ми се видяха твърде лесни.
Абе нека не е чак шок че кортизолът и той бърка работите Grinning
Но се води тип полезен стрес, който те принуждава да се адаптираш постоянно.

# 538
И аз успях да "отлепя" стрелката от 60 с фастове. Всеки ден по различен график, в някои дни си ям нормално, в други гладувам. Опитвам се да слушам тялото,ако не съм се наспала ми е доста трудно и избягвам в такъв ден. По последни данни 54.9, ама са от петък 😀.

# 539
Здравейте! Отдавна не съм писала май. Аз в петък, след като за пореден път видях една и съща цифра на кантара, реших да се "наритам" и си дадох сметка, че няма кой да свърши моята работа. В резултат на това днес съм с 1,6 кг надолу. Най-после видях 68 на кантара, а целта до края на август е 63-62. Знам, че друго е по-реалистично, но само така ще остана дисциплинирана да си следвам целта - като постоянно я гоня.

Правя фастове. Всъщност се върнах към една фастинг програма, с която преди време свалих доста и на килограми, и на см. Там си се правят 18:6 фастове, но в различни часови пояси в различните седмици. Продължава 28 тази програма, 4 седмици. Тоест всяка седмица е различен планът и май в това е ключът за резултатите. Иначе, като се храня, си се храня пак нв-вм.

Коя е тази програма? Може ли да споделиш?

Общи условия

Активация на акаунт