Майски бебета

• 14 565
  • 382
  •   1
Отговори
# 240
Привет, дами 🙂Как сте? Минахме нефролог-а, прегледа беше не повече от 10 мин. Оказа се, че малката задържа урина в единият бъбрек. Жената каза, че е често срещано при бебенцата, и го израствали до годинката. След 6 месеца трябва пак да отидем.Пуснахме кръв и урина, резултатите са готови. Доколкото виждам, всичко е в норма. На 05.12 сме на консултация, ще нося копия от изследванията и ще видим какво ще каже педиатърката. Като цяло е ок принцесата, къде е на кеф къде не 😁Опитва се да пълзи, много е смешна,застава на колена и започва да се клати насам-натам 😁Продължаваме със пюренцата, няма заместен обяд.Да попитам добавяте ли ГХИ към пюретата? Една майка ми сподели, че педиатър я посъветвал да го добавя към храната за детето, вместо масло.

# 241
  • София
Привет и от нас днес навършихме 7 месеца, ние също минахме нефролог, много съм доволна от прегледа, първоначално се бях засилила по препоръка от педиатъра при д-р Цанова, но нещо отзивите в гугъл хич не ми харесаха и записах нов час за д-р Кремена Димитрова, препоръчвам ако някой е от София.
При нас също имаше леко задържане на урина, но тя каза, че е нормално до 5 мм за бебета и ще се израсте. При кръвната картина лимфоцитите са леко завишени, а неутрофилите понижени, но тя също каза, че е няма нищо притеснително за малко бебе.
Имаше газове в корема, но той доста пръцка, явно от захранването, ние също нямаме заместено хранене, още налучквам какво му харесва.
От безглутеновите, оризова и царевица на Хип нещо хич не се харесаха, вчера купих елда на Слънчо и смесих с ябълково пюре и си го хапна.
Вие какви количества давате, при нас наобяд изяжда м/у 120-150 гр пюре ако му хареса и 40-50мл АМ, днес за СЗ хапна 100гр ябълково пюре смесено с 50гр каша / за пръв път хапва такова количество/ + 90 мл АМ, вечер обаче си хапва около 240мл АМ и аз все си мисля, че е бая ама си го иска.
Относно ГХИ нямам мнение, но то реално си е масло, аз не мисля да давам още, като се пробвам с домашни пюрета умувам да сложа няколко капки зехтин.
Иначе има много лиги, много нещо, започна да застава на 4 крака, но само се клатушка напред назад, за сега се плъзга по корем с помощта на ръцете - така се придвижва по пода.

# 242
Привет и от нас днес навършихме 7 месеца, ние също минахме нефролог, много съм доволна от прегледа, първоначално се бях засилила по препоръка от педиатъра при д-р Цанова, но нещо отзивите в гугъл хич не ми харесаха и записах нов час за д-р Кремена Димитрова, препоръчвам ако някой е от София.
При нас също имаше леко задържане на урина, но тя каза, че е нормално до 5 мм за бебета и ще се израсте. При кръвната картина лимфоцитите са леко завишени, а неутрофилите понижени, но тя също каза, че е няма нищо притеснително за малко бебе.
Имаше газове в корема, но той доста пръцка, явно от захранването, ние също нямаме заместено хранене, още налучквам какво му харесва.
От безглутеновите, оризова и царевица на Хип нещо хич не се харесаха, вчера купих елда на Слънчо и смесих с ябълково пюре и си го хапна.
Вие какви количества давате, при нас наобяд изяжда м/у 120-150 гр пюре ако му хареса и 40-50мл АМ, днес за СЗ хапна 100гр ябълково пюре смесено с 50гр каша / за пръв път хапва такова количество/ + 90 мл АМ, вечер обаче си хапва около 240мл АМ и аз все си мисля, че е бая ама си го иска.
Относно ГХИ нямам мнение, но то реално си е масло, аз не мисля да давам още, като се пробвам с домашни пюрета умувам да сложа няколко капки зехтин.
Иначе има много лиги, много нещо, започна да застава на 4 крака, но само се клатушка напред назад, за сега се плъзга по корем с помощта на ръцете - така се придвижва по пода.
Задължително ли е да минава нефролог? Нашата педиатърка нищо не ни е казала. 🙄

# 243
  • София
При навършени 6 месеца се полага профилактичен преглед с направление от педиатъра, поне аз това разбрах, даже и за ортопед поисках, понеже като беше на месец ходихме платено и лекарят каза контролен на 6 месеца, та реших да отидем при друг с направление, но беше в общи линии безмислено, защото се оказа, че на тази възраст не се гледали тазобедрените стави с ехограф, отделно, че ехографа се бил плащал нищо, че имаме направление Rage

# 244
Да, прегледът на 6м е задължителен на нефролог, ортопед ,както и кръвни изследвания. Полагат се по здравна каса.
Аз слагам масло в пюретата, от лекцията на др Владимирова запомних, че не е добре гхи, понеже в него няма така важната ДХА киселина, помагаща за развитието на мозъка.

# 245
Аз слагам рапично олио в пюренцата. Все още не съм въвела животински продукти, но смятам да го направя в близките дни. Бебчо беше болен и на лекарства, бях спряла въвеждането на нови храни. За момента сме заместили обяда и през останалото време давам кърма.
Относно профилактичните прегледи бяхме на кръв, урина и ехограф. На ортопед нас ни пратиха на 1 месец и след това още веднъж на 4 месеца. И двата пъти гледаха тазобедрените стави с ехограф и не сме плащали. Ортопеда каза че не е необходимо да ходим повече, а чак на 4 години, когато се гледало за плоско стъпало.

# 246
Някоя мъжка мама водила ли е бебето на детски уролог да гледат чурката? ЛЛ каза, че никаква не сме я свършили със забелването, сраствания ставали. Аз пък чета за разкъсвания при прекалено опъване на кожичката и не прекалявам. Ще го водим на частно на педиатър, да разпитаме и за разни други работи, за които ЛЛ отговори твърде уклончиво и ме усъмни, че хабер си няма.

Ние имаме пауза с безглутеновите каши и ще пробвам пак след време. От просо му се обрина дупето, от царевица гръбчето. Та сме на оризова каша с плодово пюре за СЗ, а ако не иска - ам. Заради тия каши малко разменихме реда за въвеждане на храни и му дадох пуешко. Първия път го гледа много странно, после посвикна. ЛЛ каза, че може да почнем да даваме по четвърт жълтък, но засега отлагам.
Понякога слагам рапично олио в пюрето, невинаги.
И ние имаме течност в бъбреците, приемливо количество и след шест месеца трябва да направим профилактика.

# 247
Привет и от нас 🤗
Вчера станахме на 7 месеца. Вече си имаме едно зъбче и второ на път. При нас кръв и урина са супер. Ходихме на ортопеди, вече мога да го слагам седнал. При коремната ехография всичко е наред. Гледат бъбреците, черния дроб, далака, жлъчката, стомаха, червата. Доста обстоен преглед.
Ние имаме заместени обяд и следобедна закуска. Следобед редувам каши, плодови пюрета с бисквитки (безглутенови ) и мляко с бисквитки. Вече сме на 5 хранения по 180мл. Въвела съм пуешко, от днес ще започна пилешко и редувам с една четвърт жълтък.
Опитва се да пълзи, но още не умее. Само се приплъзва назад. 😁

# 248
  • София
Петя, само за информация освен обяда и СЗ имате още 5 хранения с АМ ли?
Относно пишката, аз бях писала преди нашия педиатър я дръпна супер силно без мое съгласие и му потече кръв, после няколко дена той не даваше да го пипаме, пробвахме но някак не ставаше никакво забелване има доста кожичка и пишлето се свива, а той само рита и блъска и в крайна сметка се отказахме. Сега попитахме нефроложката, тя точно това каза, че от рязкото дърпане се накъсва кожичката и се получава вторично срастване от което се боях, първо каза леко да почнем да придърпваме, но после да го оставим и като отидем на годинка ще видим какво е положението, надявам се все пак в един момент лека полека да се забелва сама както трябва да бъде, а и той като е гол започна де си я подръпва сам.
Ние имаме друг проблем, къпеме го в мрежа над коритото, решихме обаче да почнем да го потапяме във водата без нея, но се оказа, че той ужасно се страхува, гледа като вцепенен и аха да заплаче, вече две вечери пробвам по малко и пак слагам мрежата, незнам дали ще свикне.

# 249
Петя, само за информация освен обяда и СЗ имате още 5 хранения с АМ ли?
Относно пишката, аз бях писала преди нашия педиатър я дръпна супер силно без мое съгласие и му потече кръв, после няколко дена той не даваше да го пипаме, пробвахме но някак не ставаше никакво забелване има доста кожичка и пишлето се свива, а той само рита и блъска и в крайна сметка се отказахме. Сега попитахме нефроложката, тя точно това каза, че от рязкото дърпане се накъсва кожичката и се получава вторично срастване от което се боях, първо каза леко да почнем да придърпваме, но после да го оставим и като отидем на годинка ще видим какво е положението, надявам се все пак в един момент лека полека да се забелва сама както трябва да бъде, а и той като е гол започна де си я подръпва сам.
Ние имаме друг проблем, къпеме го в мрежа над коритото, решихме обаче да почнем да го потапяме във водата без нея, но се оказа, че той ужасно се страхува, гледа като вцепенен и аха да заплаче, вече две вечери пробвам по малко и пак слагам мрежата, незнам дали ще свикне.
Храненията ни са общо 5 - 3 млечни и 2 заместени. Грешно съм написала де😂 180мл мляко и 180 гр. пюре и СЗ
А за банята при нас е голямо забавление
Махаме мрежата и го цопваме във ваната. И се почва едно шляпане във водата, викане, смях. 😂😂
За чурката нашия педиатър каза да не пипаме, обаче мъжа ми е имал проблеми та ние полека полека си я издърпваме след къпане, а и тъкмо почистваме.

# 250
Охх завиждам ви благородно момичета, моя господин на 2 направи 7 месеца започнала съм от 21 октомври със захранванията, обаче от неделя не иска да яде на обяд чак към 4/5 за следобед и то каша, може би защото е болен и пие антибиотик. Яде различно 50..60 грама, въпреки, че трябва да изяда на хранене по 120, ама като не иска. Даже и адаптирано мляко не иска да пие, а иска да суче. Да ви питам сирена попара давате ли на бебчетата си. Нашия господин е 8450 кг

# 251
Аз първо ще вкарам сирене тия дни в пюрето и после ще дам попарата.
Даже няма да вкарам глутена с кашите,(рядко му допадат) а мисля да пробвам метода с дъвкане на коричка хляб.

# 252
Момичета, какво сирене ще предложите?
Аз вкарах всички основни зеленчуци и смятам да започна с жълтък и месо. 🙂

# 253
Момичета, какво сирене ще предложите?
Аз вкарах всички основни зеленчуци и смятам да започна с жълтък и месо. 🙂
Ние имаме приятел, който прави домашно краве сирене. Направо си поръчахме да ни го направи безсолно

# 254
Момичета, моля ви, обяснете ми за тези тъпи каши. Колко гъсти трябва да са? Все ми стават редички и не знам аз ли греша някъде или са такива. Правя ги с вода, спазвам пропорциите, но ми се струва,  че нещо не е така.
Относно пишката, запазила час при уролог, защото нашето педи също казва, че сме до никъде.

Общи условия

Активация на акаунт