Предстои ми лапароскопия - тема 12

• 12 501
  • 156
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте,
Някой скоро да си е правил лапароскопия за проходимост на тръбите в Селена ако може да каже за цена и колко ви държат в болницата и колко дни е възстановяването ?

# 151
Здравейте, след колко време преминахте към ин витро след премахване на тръбите.
След ИБ съм и след 2 инжекции метотрексат през април и доктора иска още този месец да правим ин витро. Не е ли рано? Нали този метотрекдат е точсичен. Знам, че и поне 6 месеца се чака...

# 152
Здравейте, моля за съвет.
2019 задържан аборт->кюртаж в Св. София (бул. България)
2020 лапаро пак там -> borderline резултат (в сивия сектор) за наблюдение. Тогава се оказах и без шефове на пъпа, където е влизала камерата. Цялостно бях доста разочарована. Спрях да ходя в тази болница.
2023 Раждане в Шейново след инвитро в Турция. Раждах там заради лекарката си.
Сега ми предстои отново лапаро. С надежда да се установи ендометриоза.
Бях на преглед в Токуда при Д-р Велева. За 1ви път бях при нея, доста серт ми се видя, но пък техниката им май е доста добра.
Другия вариант е при моята си лекарка, на която имам голямо доверие и да направя лапарото в Шейново.
Не знам кое е по-добре.. да се доверя на лекаря или на клиниката/техниката.

Благодаря предварително!

# 153
Здравейте, предстои ми лапароскопия за отстраняване на едната тръба. Моля за мнение за д-р Малинов от СБАЛГАР "Д-р Малинов" ?

# 154
Здравейте, имам дермоидна киста на единия яйчник, която трябва да се премахне. Може ли някой да ми даде мнение за хирурзи в София. Бях на консултация при Валери Нецов (Вита) и Николай Попов (Надежда), но не съм сигурна при кой бих предпочела да се оперирам - и двамата бяха бързи със заключението, че трябва да се маха, но не особено разговорливи, че да се почувствам уверена в избора си. Та ако някой е бил при тях през последните няколко години, ще съм благодарна за отзиви! На 30 г. съм и все още нямам деца и затова ми е важно хирурга да е добър, за да може да ми запази яйчника.

# 155
Д-р Николай Попов е много добър и опитен хирург. Да, странен е, не говори много, но знае какво прави. След като му станеш пациент, става по-разговорлив.
Валери Нецов не ми допадна на мен. Не искам да давам оценки, но интуицията ми каза, че не искам той да ме оперира.
Успех!

# 156
Здравейте,
И аз се включвам в темичката,  колкото и да не ми се иска.
На 34 години съм с две раждания (ако има значение).
Ходя редовно на прегледи - всяка година и на тазгодишния преглед (15.09) се установи листа на ляв яйчник 7 см, на десен 5.2 см.
Беше ми назначен курс за лечение с Дуфастон за седмица два пъти по две хапчета и след цикъл проверка.
На нея се установи голямата киста изчезнала, малката намаляла и вече 3 см, което много ме обнадежди.
Докторът каза да направим още един курс с Дуфастон и пак проверка.
На следващото посещение след цикъл малката киста вече е 6 см - нараснала двойно за месец и новопоявила се на другия яйчник и тя вече  3 см.
Докторът каза ,че се налага да пусна маркери CA 125, HE4 и коефициент Roma .
Направих ги - по референтна стойност в норма .
Лекарят твърди, че трябва да се прави лапароскопия.
Д-р Иван Диков - Майчин дом.
Тъй, като той вече не прави операции ме посъветва да направя при негов колега с който сега ми предстои преглед на 02.12.

Моля за мнение на миналите по този път.
Според Вас в този случай трябва ли да се прави или да правя още хормонална терапия ?
Докторът казва, че притеснителното е че въпреки хормоните кистите рецидивират у растат и нямало смисъл вече от хапчета.

Също се интересувам от това по здравна каса с направление каква е цената на самата лапароскопия + избор на екип.
За Майчин дом София става дума.

Ще съм благодарна на всякакви мнения и отговори по моя случай.

Благодаря на всички отзовали се 😊

Общи условия

Активация на акаунт