Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво да правя, ако кърмата ми намалява?
Как мога да се грижа за бебето си, ако има колики?
Как да се грижа за бебето си, ако има проблеми с памперсите?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво да правя, ако кърмата ми намалява?
Когато кърмата започва да намалява, важно е да се вземат предвид няколко фактора. Омекналите гърди не са непременно знак за намаляване на лактацията, тъй като могат просто да показват регулиране. Неспособността да изцедите нищо след хранене не означава нищо, тъй като бебето обикновено суче по-ефективно от всяка помпа. Пробното кърмене също не е надежден показател. Наличието на мокри пелени е важно - след шестия ден поне шест обилно мокри пелени трябва да се появяват при изключително кърмени бебета, без вода или чайове. Това важи и за бебетата, които са на смесено хранене. Приемането на достатъчно течности (2-3 литра дневно) също е от решаващо значение. Що се отнася до чаевете за увеличаване на лактацията, те вероятно имат повече психологически ефект. И накрая, малките бебета могат да преминат през периоди на бърз растеж, когато искат да сучат по-често от обикновено, което не означава непременно намаляване на кърмата. Очаквайте и моменти на „стачка“, когато бебето плаче и не иска да суче. Тези ситуации са нормални и повечето бебета ги преживяват.
-
Как мога да се грижа за бебето си, ако има колики?
За бебета с колики могат да се използват различни методи за облекчаване на симптомите. Някои майки са опитали капки като Саб, Еспомизан и чай на Хип, но те не са дали резултат при всички. Една майка споделя, че приятелката й е препоръчала хомеопатични капки от Португалия, които са били ефективни. Важно е да се консултирате с педиатър за подходящо лечение за вашето бебе.
-
Как да се грижа за бебето си, ако има проблеми с памперсите?
Проблемите с памперсите могат да бъдат причинени от различни фактори, като кожни раздразнения. Майките споделят, че са имали успех с марки като Libero и Pampers. Важно е да изберете пелена, която отговаря на нуждите на бебето. Например за момченца се препоръчва Libero. Важно е да изберете пелена, която не дразни кожата и отговаря на индивидуалните нужди на бебето.
-
Как да се грижа за бебето си, ако има проблеми с храненето?
-
Как мога да се справя с проблемите със съня на бебето си и безсънието?

Татковци, носете си жените на ръце
на квадрат. Сега го давай спокойно
Някой пие ли аугментин 1000мг? Пише че, не става за бременни, а предизвиква и гъбички
Моля се бебо да постои още малко на топло във мама, иначе ме заплашиха, че ще раждам в изолатора. Но едва ли това е най-страшното. Повече ме притеснява факта, че в момента бебчо сигурно също е болен, и като се роди и той ще мине на антибиотик. Някои знае ли какво се случва с болните родилки и бебетата в болницата? Разделят ли ги? Ако съм с грип мен ли само изолират? Мислех утре сутрин, ако съм по-добре да отида до Тина Киркова, да проследят тоновете на бебчо, че за него най-вече се притеснявам. Дали е добра идея?