Колко от мамините синчета са се променили?

• 8 199
  • 187
  •   1
Отговори
# 75
Това не е грижа за майката, а тъпота. В най-добрия случай приоритети. Въобще не мога да измисля как човек с ценности и с всичкия си ще зареже булката (или младоженеца) си да ходи да копа. И наистина не мога да разбера защо винаги се намира някой да оправдае това поведение и да обяснява каква грижа е. Хубаво, ми ако жена му на този грижовенсин влезе в болница бременна, какво правим, на когому се полага повече грижа?

# 76
Когато слабият играч играе шах, като се фокусира в плана си за атака на царя обикновено пропуска какво става извън този план и  един или два хода преди да успее му обявяват мат.  И с теб е същото - прекален фокус върху биологичния часовник и мерака за семейство е оставил без внимание другите аспекти на решението за брак и накрая си загубила. Човек никога не трябва да стеснява фокуса при вземане на решения, защото това води до "тунелен ефект" (все едно да гледаш през тръба).

# 77
  • в сърцата на децата <3
И тя ако е в болница той какво се предполага да направи? Грижа за нея ще полагат лекари и персонал. Да зарежеш родителите си хич не ми изглежда признак на интелект, ама нейсе.

Това са неща, които се обсъждат преди брака, не се очаква някой да се промени, ако не желае.
Явно отговаряш много избирателно, понеже няколко пъти те питахме колко време сте ходили преди да се ожените...
6 месеца, знам че ще започнете да ми ,,набивате канчето", че е много кратък период, но както казах в предни постове, вече чувах как ми тиктака биологичния часовник.
Ние какво да ти набиваме, вече сама си видяла изхода от ситуацията с бързането. И не, не ти е проблема в малкото време за опознаване, а в това, че си очаквала той да зареже всичката рутина в живота си и да започне да се върти само около твоя център. Това не ти се полага по дефолт обикновено. Можеше и по-зле - в началото влюбен и надървен да е все покрай теб, а като му поомръзнеш да вземе да ходи при мама. Тогава би било друго и можеше да се приеме, че си се подвела. Но да твърдиш, че искаш "взаимни компромиси", а същевременно ти да не правиш такива...

# 78
Не смятам, че да помага на майка си го прави "мамино синче" или пък мухльо. На мен примерно би ми било приятно да отида на село, макар че градина съм виждала само при баба ми и не съм работила изобщо. Не вярвам свекървата да те е наповарвала да копаеш 5 дка лозе.... Спокойно може да помогнеш с готвенето примерно, докато те са в градината.
Тя твоята вече изпята, не се съсредоточавай върху това, ами си търси друг партньор. И този път си изясни приоритетите.

А защо трябваше да се жените след 6 мес? В смисъл защо не се събрахте да поживеете заедно, пък да видите кое как....

# 79
Не смятам, че да помага на майка си го прави "мамино синче" или пък мухльо. На мен примерно би ми било приятно да отида на село, макар че градина съм виждала само при баба ми и не съм работила изобщо. Не вярвам свекървата да те е наповарвала да копаеш 5 дка лозе.... Спокойно може да помогнеш с готвенето примерно, докато те са в градината.
Тя твоята вече изпята, не се съсредоточавай върху това, ами си търси друг партньор. И този път си изясни приоритетите.

А защо трябваше да се жените след 6 мес? В смисъл защо не се събрахте да поживеете заедно, пък да видите кое как....
Живеехме заедно от втория месец на връзката, наистина съм бързала прекалено. По напред една съфорумка, питаше дали съм му казвала, че искам да отидем някъде, а другата седмица да помогнем на майка му в градината. Казвала съм му много пъти, и отговора винаги е бил, има работа непрекъснато на село през пролетта и лятото, зимата е време за почивки. Но зимата се измисляше друго оправдание, и в последните ни разговори вече си призна, че по този начин се е опитвал да ме накара да ходим на село двамата непрекъснато. Един вид- ако съм го обичала както казвам, ще ходя с него непрекъснато на село.

# 80
авторката го е зарязала защото знае, че няма да се промени мамин златен,
но понеже друга го взела изведнъж се чуди възможна ли е промяна..
след като тя се е излъгала, защо да не се излъже и друга..
да завиждаш на жена, че има дете от мъж, който не искаш не е логично и разумно..

# 81
Между другото, това как така били научени селските хора, изобщо не е вярно. Ако имат реална възможност, ще хукнат по света, няма на 100 години да се гърбят като гламави. Просто нямат възможност.
Да ходиш всеки уикенд на майната си не е помощ, нито синовна обич. Като ù е трудно, е можело да се свие като примера горе до двс реда домати и три стръка магданоз. Явно не е толкова трудно, особено с такъв мамин, по принцип женен за друга.

# 82
Виж сега, прекалено се вторачваш - кой какво казал, как го казал, пък той, пък ти, пък майка му.....
Остави го зад гърба си. Щом има ново семейство, просто дори му забрави номера. При теб явно е страхът да не останеш сама и/или без дете на 30+. Все още имаш достатъчно време. Много мои познати родиха първите си деца на по 35+ години, но въпросът е, че нямаш време за самосъжаления и мисли ама той, ама аз, ама не-знам-какво-си.
Огледай се за нов мъж и дерзай нататък!

# 83
Виж сега, прекалено се вторачваш - кой какво казал, как го казал, пък той, пък ти, пък майка му.....
Остави го зад гърба си. Щом има ново семейство, просто дори му забрави номера. При теб явно е страхът да не останеш сама и/или без дете на 30+. Все още имаш достатъчно време. Много мои познати родиха първите си деца на по 35+ години, но въпросът е, че нямаш време за самосъжаления и мисли ама той, ама аз, ама не-знам-какво-си.
Огледай се за нов мъж и дерзай нататък!
Точно така е, през тези години докато не беше женен повторно, дори не мислех за него. По- скоро ме е страх, да не остана сама без мъж и без дете. Но този път не се впускам във връзки водена от страха. Научих си този урок.

# 84
Като си вземеш селяндур, какъв светски живот да ти предложи?
Няма да останеш сама, но преценявай по- добре хората срещу теб.

# 85
  • в сърцата на децата <3
Оф ако искаш да ти пратя децата и мъжа, ще ти мине мерака 😂 Голямото пък страшно, имам приятелки без мъже, без деца... Отживяха си! То пътешествия, то концерти, то круизи... Не че с деца не може, ама логистиката става пъти по-сложна. Ако си намериш друг фокус в живота няма да си така вторачена в чуждите постижения.

# 86
Оф ако искаш да ти пратя децата и мъжа, ще ти мине мерака 😂 Голямото пък страшно, имам приятелки без мъже, без деца... Отживяха си! То пътешествия, то концерти, то круизи... Не че с деца не може, ама логистиката става пъти по-сложна. Ако си намериш друг фокус в живота няма да си така вторачена в чуждите постижения.
Твоя мъж, ако много обича да си хапва и кажеш че му готвиш поне по 2 пъти на ден салата основно и десерт, и както каза че голямото ти дете е страшно, направо ми ги пращай, даже и свекървата пращай Joy  Да ми мине мерака, и да си изкарам едно спокойно и щастливо лято, без черни мисли. Grinning

# 87
Като си вземеш селяндур, какъв светски живот да ти предложи?
Няма да останеш сама, но преценявай по- добре хората срещу теб.
Там гаранция няма. Ако вземе градски чукундур, какво може да и предложи. Светски живот - всеки ден театър и опера ли.
Авторката каза, че е бил добър човек, явно за това има терзания дали и до колко е можело нещо да се промени допускайки определени компромиси. Колкото и работа да има в едно село, щом не се гледат животни не е спешно присъствието.
Като се търси "правилния" мъж, със правилната свекърва, с правилното образование, с правилните обноски - накрая се пие една студена вода или се дърпа късата клечка.

Последна редакция: ср, 21 юни 2023, 23:45 от Абуто

# 88
  • в сърцата на децата <3
Не ми е страшно голямото дете, голямо страшно е да останеш сама 😂 Всяка ситуация си има плюсове и минуси. Не се вторачвай в това, което нямаш, а виж какво имаш. Аз сега сърце и душа давам да подпаля чепиците и да изкарам едно лято бачкане на морето, ама нямаааа...
А мъжото беше супер вързан за тати като се запознахме, даваше отчети станал ли е сутринта, ял ли е на обяд 🙄 Бе много неща кардинално се промениха към по-добро, ама и над 15 години са си доволно много време. И пак да кажа - компромисите наистина са двустранни. Разбира се продължава да си има дразнещи "включвания" - кога по-често, кога по-рядко, ама па и аз като си навия нещо на рогата и е ад 😂

Да си необвързан си има супер много плюсове и е хубаво да ги видиш - аз цяло лято организирам зелено училище и курсове на децата, а свободните ми приятелки - едната е на европейско турне с любимата си група, а другата - на круиз в Адриатическо море.

# 89
Тук изобщо не е сигурно, че бившият съпруг наистина е мамино синче, по-скоро ми се струва, че на него този начин на живот му допада и ще го продължи по един или друг начин и след като свекървата се спомине.

Авторката съвсем честно е написала, че се е омъжила за него, тъй като е добър и домошар. Никъде не се споменава любов или дори привличане, т.е. бракът е бил просто сделка на двама души, нежелаещи да са сами. В такъв случай, както преди всяка добре подготвена сделка, е било препоръчително да се направи приличен due diligence на другия "контрагент" с цел минимизиране на риска от неприятни изненади.

Мъжът явно си е извлякъл поука от фиаското, имайки предвид, че вторият му брак е потръгнал. Да пожелаем и на авторката да направи същото.

Общи условия

Активация на акаунт